Kendte 16. oktober 2021

Melvin opbyggede et skjold af komik: Klassens klovn

“Sunday”-stjernen havde ikke en nem opvækst, men mor, humor og højt humør fik ham igennem. Nu fylder han 30
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Han har gjort kometkarriere på den danske comedyscene.

Med sine selvironiske beretninger om sine og familiens sammenstød med den danske kultur har Melvin Kakooza på rekordtid joket sig ind i danskernes hjerter.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Hanne Juul)

I 2017 stod Melvin Kakooza blandt publikum og så standup på bøgescenen til Smukfest. Der lovede han sig selv, at han ville stå på selvsamme scene året efter.
I 2018 optrådte han sammen med navne som Lasse Rimmer, Jonatan Spang og Jan Gintberg. (Foto: Hanne Juul)

Tirsdag den 12. oktober runder den Uganda-fødte komiker 30.

SE og HØR tegner et portræt af den hotteste mand i dansk komik.

Det kan virke, som om alt kommer let til den altid glade og positive funnyboy.

Men som sort dreng i et land fuld af hvide mennesker har Melvin mødt masser af modstand – skolen var ingen undtagelse.

Fagligt var han ikke ret stærk, og hans lærer var ikke til megen hjælp.

– Min start i skolen var ret voldsom. Jeg var ikke god til grammatik og til at læse. For ikke at skille mig for meget ud kompenserede jeg ved at være den sjove i klassen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Per Arnesen/XEE)

Der er godt med humor, når Melvin giver den som knap så fit fodboldspiller i “Sunday” på Xee – her sammen med Thue Ersted Rasmussen, 35. (Foto: Per Arnesen/XEE)

I 2. klasse fik jeg en lærer, som var ret hård ved mig. Jeg følte, at jeg fejlede i skolen, fordi jeg var dårlig rent fagligt, og hun støttede mig på ingen måde i at blive dygtigere.

Hun gav mig derudover ikke lov til at være sjov, og det resulterede i, at jeg i 4. klasse gav fuldstændigt op. Jeg tænkte: “Okay, fint, så gider jeg bare ikke skolen. Så bliver jeg bare en baryler, der larmer i timerne”, har han fortalt til Aarhus Panorama.

Mors dreng

Melvin lægger ikke skjul på, at han er ualmindeligt glad for sin mor, Carolyne. Og det er takket være hende, at han er nået dertil, hvor han er i dag.

Det er nemlig hende, der har lært Melvin at se det sjove i selv de dårligste situationer.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Ritzau Scanpix)

Melvin viser ofte stolt sin mor frem og lægger ikke skjul på deres særlige bånd. Til årets Zulu Comedy Galla overraskede Carolyne Kaddu sin søn, da han vandt prisen for bedste tv-serie for “Sunday”.
– Sikke en overraskelse, Melvin. Vi har været rigtig meget igennem de sidste par måneder, og hvis der er noget, jeg håber, du har lært, så er det, at jeg aldrig slipper dig. (Foto: Ritzau Scanpix)

– Hvis nogen kastede en tomat efter hende – hvilket rent faktisk er sket – så kunne hun finde på at samle den op og tage den med hjem og bruge til madlavning, har komikeren fortalt til TV 2.

Hendes børn lavede hun også sjov med for at klæde dem på til mødet med virkeligheden. Så da Melvin en dag kom hjem og fortalte, at han var blevet kaldt en flødebolle henne i skolen, svarede hun “Jamen Melvin, du ligner da også en flødebolle. Men en lækker, lille flødebolle”.

– Hun klædte mig på til de udfordringer, jeg mødte. Ikke at hun mobbede mig, men hun stak tilpas til mig.

Før jeg fik bøjle på, havde jeg totalt kanintænder, der vitterligt var på vej sydpå. Hun drillede mig ved at sige “Pas nu på, Snurre Snup”. Når jeg så kom i skole, og de kaldte mig Snurre Snup, tænkte jeg bare: “You can’t hurt me, det har min mor kaldt mig før dig”.

Far forsvandt

Familien flyttede fra Uganda ind i Korskærparken i Fredericia, da Melvin var halvandet år.

Hans mor havde et ønske om, at familien skulle blive mere danske, og de flyttede derfor ud i en lille landsby, hvor de med Melvins ord virkelig var fluen i mælken.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Søren Jul Lamberth)

Drømmen er at få sit eget tv-show a la amerikanske Jimmy Fallons “The Tonight Show”.  (Foto: Søren Jul Lamberth)

Da Melvin var 11, blev forældrene skilt. Og selv om komikeren gerne joker med sin far i maleriske eksempler på kultursammenstød, så har han faktisk ikke set ham siden.

– Det var selvfølgelig svært, at min far forsvandt, og det gik mange af mine teenageår med. Ikke med at være vred, men at være ked af, at nogen havde valgt mig fra, har han tidligere fortalt.

Hans mor indtog dog både moder- og faderrollen og har været der for ham i tykt og tyndt.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Lasse Lagoni)

Sofie Lindes barselsvikar under dette års “X Factor” skulle have været Melvin. Men en godartet hjernetumor stak altså en kæp i hjulet på Melvins værtsdebut. (Foto: Lasse Lagoni)

Ikke mindst sidste år, da han stirrede døden i øjnene, da han efter at have fået fjernet en godartet hjernetumor fik hjertestop.

Heldigvis er han atter på højkant og stormer igen fremad.

– Jeg kan sige, at mit liv ændrer sig radikalt meget i 2022. For der sker noget sindssygt stort, som jeg har arbejdet hen mod hele mit liv. Og nu har jeg fået det igennem, fortalte han for nylig i podcasten “Uden filter”.

Sponsoreret indhold