Melvin Kakooza afslører: - Jeg fik hjertestop og måtte genoplives

Komikeren og tv-værten var på toppen af sin karriere, da han pludseligt blev ramt af sygdom i vinter.  

Han havde lige færdiggjort den seneste sæson af serien ”Sunday”, og så ringede de fra ”X Factor”, og tilbød ham en vikartjans for Sofie Linde på det populære program. Og han var henrykt.

I et halvt års tid havde han haft ubehag om morgenen, og så ondt i hovedet og ryggen, at han måtte have sin egen topmadras med rundt på hotelophold.

Og i starten af 2021 fandt lægerne så en seks gange tre centimeter stor tumor.  

De havde allerede forklaret ham, at der godt kunne være nogle komplikationer ved et indgreb af den størrelse. Svælgparese er én af dem, der er risiko for. Og den bliver Melvin ramt af.

Det fortæller han nu i fodbold-podcasten ”Bech Bag Bolden”.

Hjertestop om natten

Så Melvin kan ikke tale, da han vågner fra operationen.  

- Jeg går selvfølgelig i panik, for det er jo det, jeg lever af, lyder det den 29-årige tv-vært og komiker, der videre fortæller, at sygeplejersken ikke var blevet informeret om, at han heller ikke kunne synke.

- Så jeg får noget vand, og noget is. Og i stedet for at det ryger ned i mavesækken, så ryger det ned i lungerne. Så der er faktisk en nat, hvor min mor står op til, at jeg simpelthen har fået hjertestop. Og bliver genoplivet og ryger ned på intensiv afdeling på Rigshospitalet, hvor jeg så er i tre-fire uger.

Artiklen fortsætter under oplsaget...

Intense uger

Kakooza havde aftalt med sin manager, at pressemeddelelse om hans sygdom først skulle komme efter operationen. På den måde skulle han ikke forholde sig til medieopmærksomhed, beskeder og bekymringer fra sin omverden, før efter det hele var overstået.

Men forløbet blev altså lige lidt længere end først forventet.    

- Det har været en hård omgang med en seriøst koncentreret genoptræning, både med talepædagoger, fysio-og ergoterapeuter, siger han, før han forsætter:

- Jeg kan tale igen nu, men det har været nogle intense syv uger på Riget. Også med en vis usikkerhed.

Alene med tankerne

Melvin Kakooza er heller ikke bleg for at kalde sit sygdomsforløb for ”grænseoverskridende” på mange måder, fordi hele Danmark kunne følge med i det. Den slags opmærksomheden udfordrer hans trang til at holde en del af facaden oppe.

Og så var han vred, mens han skulle komme sig på hospitalet.  Han blev ramt af den klassiske tanke: ”Hvorfor lige mig?”

- Jeg var alene med mine tanker i så lang tid, hvor jeg ikke kunne kommunikere. Så jeg var ligesom nødt til at gøre op med min frygt og min bekymring i mig selv, uden at kunne tale om det med nogle andre, siger han om tiden, hvor hans taleevner svigtede.

Han får associationer til en anden episode, som stadig efter snart fire uger står klart på mange danskeres nethinde.

En anden stjerne indenfor sit felt, landsholdsspilleren Christian Eriksen – som i øvrigt er jævnaldrende med Melvin Kakooza, faldt om på banen, da Danmark i åbningskampen ved EM tørnede sammen mod Finland i Parken.

Artiklen fortsætter under billedet... 

Fodboldverdenen blev ramt af noget af et chok, da den danske stjernespiller 29-årige Christian Eriksen faldt om med hjertestop midt i EM-kampen mod Finland. (Foto: Ritzau Scanpix)

Her fik han livreddende hjertemassage, mens hans holdkammerater og fodboldfans overalt i verden holdt vejret.

- Man kan være på toppen. Og det hele kan bare køre, men det hele kan også bare forsvinde så hurtigt, siger Melvin Kakooza om Eriksens og sit eget hjertestop.

Et møde med noget alvorligt, som også har givet ham et andet perspektiv.

- Jeg bliver meget mere opmærksom på hvad, jeg bruger tid på, og jeg værdsætter hver evig eneste gang, jeg står op og kan de ting, jeg kan.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close