Kendte1. april 2023

Mai Manniche om sit livs ulykke: Min førlighed var i fare

Efter smykkedesigneren blev torpederet af en scooter, sneg Nicolai Peitersen, der ellers var grevinde Alexandras kæreste, sig ind i Mais liv
Mai Manniche
Mai Manniche, 38, kunne have været lænket til en rullestol, hvis ikke heldet havde tilsmilet hende midt i katastrofen.
 Foto: Hanne Juul

LÆS OGSÅ: Mai Manniche får hård besked fra lægen: Fuldstændig grædefærdig

Når Mai Manniche i dag er i stand til at gå, skyldes det en benhård kamp og en vilje til ikke at give op.

For en ulykke i oktober 2021 i belgiske Antwerpen kunne nemt have betydet, at hun ville have været lænket til en kørestol i dag.

Men det var også den slemme ulykke, der var skyld i, at hun endte med at blive involveret i et trekantsdrama med grevinde Alexandra som den anden kvinde.

Mai Manniche
Hun var indlagt på hospitalet efter ulykken, der var ved at koste hende førligheden.
 Foto: Privat

– Jeg var i Antwerpen og gik alene om morgenen ved åen, da en bil påkørte en scooter, som så ramte mig bagfra med fuld kraft, fortæller Mai Manniche til SE og HØR.

Men midt i den uhyggelige oplevelse kunne hun dog glæde sig over én ting.

– Det heldige var så, at jeg gik ved en lygtepæl, så scooteren smadrede mit knæ og jeg røg fire meter hen af fortovet, men scooteren røg ikke med henover mig, fordi lygtepælen stoppede den. Havde den gjort det, havde det set anderledes ud, forklarer hun.

Kæmpede mod skaden

Ulykken resulterede i brækket håndled og albue, mens hendes knæ blev så ødelagt, at lægen fortalte hende, at hun aldrig ville komme til at gå igen. Men smykkedesigneren nægtede at give op og har i dag genoptrænet sig selv.

Mai Manniche
Ud over at brække håndled og albue, fik Mais knæ en hård medfart, og lægen vurderede, at hun aldrig ville komme til at gå igen.
 Foto: Privat

Smerterne er i dag en fast følgesvend, men Mai ville ikke give op, og hun nægtede at sidde ned, når hun skulle i bad, fordi hun ikke ville tillade sig selv at acceptere, at hun var blevet invalideret af ulykken.

Hjælp fra Nicolai

I stedet kæmpede hun sig tilbage, og det var i dén proces, at Nicolai Peitersen pludselig entrerede hendes liv med fuld styrke.

For da hun var blevet ramt af scooteren, sendte hun ham et billede fra båren, fordi de kort forinden var blevet venner igen efter mange års adskillelse.

Mai Manniche
Mens hun genoptrænede, kom Nicolai Peitersen ind i hendes liv. Han viste sig at køre dobbeltspil.
 Foto: Privat

– Og så var han bekymret. Og lige siden var han der hele tiden. Fra den første dag, jeg var hjemme, kom han hver dag. Så han var en stor del af, at jeg kom så godt igennem det. Det var så hans funktion måske. For det var derfor, han kom ind i mit liv, og så blev han hængende lidt længere, siger hun.

Grevinde Alexandra
Grevinde Alexandra fik et chok, da hun opdagede, at hendes kæreste også var kæreste med Mai Manniche.
 Foto: Hanne Juul

Hun har siden SE og HØR’s artikel fået mange kommentarer, hvoraf de fleste har været positive i relation til hendes åbenhed. Nogle har dog beskyldt hende for at snuppe en anden kvindes mand.

Hun slår dog igen fast, at Peitersen havde overbevist hende om, at Alexandra var fortid i hans liv.

– Han er kommet her og vi har gået på gaden og været på museum sammen. Det ville han jo ikke gøre, hvis han stadig var kæreste med Alexandra, lyder det fra Mai.

Jeg er heldig

Smykkedesigneren har mén efter ulykken.

– Jeg har to centimeter cement i knæet, og jeg har metal, så jeg bipper, når jeg er i lufthavnen, beretter Mai, som netop har fået afgjort sin méngrad til 18 procent, hvilket understreger, at det var en alvorlig ulykke.

Havde lygtepælen ikke taget hovedparten af skraldet, havde hun måske ikke været i live i dag.

– Så jeg er ret heldig, slår hun fast.

Helt så heldig har hun ikke været med mænd. Derfor skriver hun nu en bog om sine mænd.

Nicolai Peitersen
Nicolai Peitersen, 52, kom ind i Manniches liv i forbindelse med ulykken. De var kort forinden blevet venner igen efter ikke at have set hinanden i årevis.
 Foto: Mathias Svold

– Det var jo selvfølgelig en idé, jeg fik efter alt det, jeg selv har oplevet de sidste par år, siger hun med henvisning til forholdet til bl.a. Nicolai Peitersen.

– Vi elsker mænd, men der er altså også rigtig mange brodne kar derude. Selvfølgelig er der også kvinder – men bare ikke i samme omfang. Det er mænd, der har manglende empati og udsætter andre for utroskab, gaslighting og manipulation, siger hun.

Sponsoreret indhold