Kendte15. februar 2016

Maddies mor bevarer håbet: Min datter er stadig i live

Madeleine ”Maddie” McCanns mor er overbevist om, at hendes datter er i live, og at hun befinder sig tæt på det resort i Portugal, hvorfra hun på mystisk vis forsvandt for næsten ni år siden

Madeleine 'Maddie' McCann

Næsten ni år er gået, siden den dengang treårige Madeleine ”Maddie” McCann på mystisk vis forsvandt fra forældrenes ferielejlighed i Praia da Luz i Portugal.

Siden har forældre, lokale og ikke mindst myndighederne i både England og Portugal brugt masser af ressourcer og penge på at finde ud af, hvad der skete med den lille lyshårede pige.

Men trods dét at den enorme efterforskning her næsten ni år senere ikke har båret frugt, nærer moderen til den forsvundne pige stadig håb. Hun håber og tror stadig, at hendes lyshårede pige er i live, og Kate McCann tror også, at datteren stadig befinder sig tæt på ferieresort, hvorfra hun forsvandt om aftenen 3. maj 2007.

https://imgix.seoghoer.dk/maddie_mcann.jpg
 (Foto: All Over)

Maddie forsvandt under en ferie med sine forældre og to mindre søskende. Dette er det sidste billede, der er taget af Maddie. Se flere billeder fra sagen i galleriet øverst i artiklen. Foto: All Over

Læs HELE mysteriet om Maddie her.

Det fortæller Kate McCann i et interview i forbindelse med, at datterems 13 års fødselsdag nærmer sig.

- Praia da Lux er det sted, hvor jeg føler mig tættest på hende. Det er dér, hvor hun sidst blev set, og jeg kan ikke forestille mig, at hun er blevet flyttet langt væk derfra, siger Kate McCann og er ifølge det britiske medie Daily Mail overbevist om, at ”datteren stadig er i live”.

Siden Maddie forsvandt, har efterforskere fra både England og Portugal vendt hver en sten i den spektakulære sag. Flere teorier er blevet afprøvet – blandt andet at Maddie blev hapset af pædofile, at hun blev dræbt under et indbrud i ferielejligheden, at hun blev taget af menneskesmuglere, og at hun døde i en tragisk ulykke i ferielejligheden.

https://imgix.seoghoer.dk/kate_og_gerry_mccann.jpg
 (Foto: All Over)

Maddies forældre - Kate og Gerry - har aldrig opgivet håbet om at finde deres datter i live. Her ses de i 2014. Foto: All Over

Trods næsten 9.000 rapporter og tips om, at hun er blevet set over hele verden, er mysteriet aldrig blevet løst, og sidste år bekendtgjorde det britiske Scotland Yard, at de ville neddrosle den næsten 96 millioner kroner dyre efterforskning, der blandt andet har afhørt 60 mistænkte og undersøgt 650 pædofile.

I dag arbejder ”kun” fire efterforskere med sagen, kaldet ”Operation Grange”, tidligere var der hele 29 på sagen, men trods neddroslingen fortsætter forældrene Gerry og Kate McCann med at bevare håbet.

Madeleine 'Maddie' McCann forsvandt 3. maj 2007 om aftenen fra familiens ferielejlighed i Praia da Luz på Portugals Algarvekyst.

Forældrene Kate og Gerry McCann havde siddet mindre end 50 meter fra ferielejligheden og nydt et glas vin med en flok venner - og ikke bemærket, at Maddie forsvandt fra værelset, hvor også hendes to mindre tvilling-søskende lå og sov.

Portugisisk politi meddelte fra start, at de efterforskerede sagen som en kidnapning og efterlyste vidner, der havde set noget mistænkeligt i dagene op til forsvindingen 3. maj 2007. Men trods tusindvis af henvendelser fra borgere, kom politiet aldrig så langt, at de kunne tilbageholde nogen.

https://imgix.seoghoer.dk/maddie_mcann_2.jpg
 (Foto: All Over)

Maddie på ferien til Portugal i 2007. Se flere billeder fra sagen i galleriet øverst i artiklen. Foto: All Over

Sagen er af britiske medier blevet sammenlignet med prinsesse Dianas død (i august 1997, red.) på grund af den store mediebevågenhed, og kendisser som blandt andre David Beckham, Paven og J K Rowling har alle presset på for at få sagen undersøgt til bunds af myndighederne.

Presset fra medierne og omverdenen har været så stort, at britisk Scotland Yard i maj 2011 iværksatte den såkaldte 'Operation Grange', som minutiøst gennemgik de over 30.000 sider dokumenter og som også foretog flere rejser til Portugal i 2014.

'Operation Grange' arbejder stadig med sagen i dag, men altså stadig uden at have løst gåden.

Læs HELE mysteriet om Maddie her.

https://imgix.seoghoer.dk/mitsh-banner_3.png
 SE og HØR

Sponsoreret indhold