Hollywood25. november 2014

Politiet 'ignorerede tip': Blev Maddie smidt i en sø?

Medarbejder på ferie-resortet, hvor familien boede, fandt note med tip
Af af

Madeleine 'Maddie' McCannEt brev overrakt til portugisisk politi påstår at vide, hvor liget af Madeleine 'Maddie' McCann befinder sig, men politiet 'ignorerede at gøre noget ved det'.

Det skriver det britiske medie Mirror.

Det var en ansat på Ocean Club-resortet i Prair la Luz-området, der fandt brevet i døråbningen til lejlighed 5a, hvor Maddie forsvandt. Den ansatte, som det britiske medie har ladet være anonym, fandt brevet - der havde overskriften 'Madeleine Beth McCann - i maj 2008; altså ét år efter, at den dengang 3-årige pige forsvandt under en ferie med sine forældre og mindre søskende i ferieparadiset i Portugal.

LÆS OGSÅ: Ny rapport: Derfor gik Maddie-eftersøgningen galt

Ifølge den ansatte indeholdt brevet en beskrivelse af, hvor den lille piges lig var smidt: I Barragem da Bravura-søen, der ligger godt 15 kilometer fra Ocean Club-resortet.


https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/5029d7fc5c5a4432866c3682fe08e1bf.jpgBarragem da Bravura-søen, hvor liget af Madeleine McCann ifølge brevet blev efterladt (Foto: AOP) - du kan se flere billeder fra sagen i bunden af denne artikel.


- Det regnede den nat, så brevet var drivvådt, da jeg fandt det. Men det havde tydeligt Madeleines navn øverst. Det var skrevet på portugisisk. Under navnet var en beskrivelse af hendes sidste hvilested.

- Jeg talte med de andre ansatte om brevet, og de sagde, at jeg skulle aflevere det til det portugisiske politi. Jeg gav det til dem, men jeg har ingen idé om, hvad de gjorde ved det, udtaler den ansatte ifølge det britiske medie.

Ifølge ham ignorerede politiet at gøre noget ved oplysningen og brevet.

- Det ville være det perfekte sted at skjule et lig, tilføjer han.

Ifølge Mirror blev skovene omkring Barragem da Bravura-søen undersøgt sporadisk cirka fem måneder efter, pigen forsvandt. Sporhunde brugte kun få timer i området, og der har angiveligt aldrig været foretaget undersøgelser i selve søen.

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/01fcff3a79ce40408cc87e1a3dad0941.jpgDet sidste billede, der er taget af Madeleine McCann, blev taget samme dag, hun forsvandt (Foto: AOP). Du kan se flere billeder fra sagen i bunden af denne artikel.


LÆS OGSÅ: Maddie-sagen: Nu skal gardiner DNA-undersøges

En talsmand for Madeleine McCanns forældre Kate og Gerry udtaler, at forældrene 'hilser alle nye undersøgelser' velkomne, men tilføjer, at de ikke ønsker at kommentere denne specifikke oplysning.

Det afsidesliggende område, hvor Barragem da Bravura-søen ligger, dækker et område på godt 285 hektar.

I 2008 blev en anden sø, Barragem do Arada, undersøgt uden held. Søen lå godt 56 kilometer øst fra Praia da Luz.

Sagen sammenlignes med prinsesse Dianas død
Selv om det er syv år siden, at den lille pige forsvandt, har efterforskningen af den lille piges forsvinden aldrig stået stille.

Sagen er af britiske medier blevet sammenlignet med prinsesse Dianas død (i august 1997, red.) på grund af den store mediebevågenhed, og kendisser som blandt andre David Beckham, Paven og J K Rowling har alle presset på for at få sagen undersøgt til bunds af myndighederne.

LÆS OGSÅ: Britisk pædofil anholdt: Nu skal han afhøres i Maddie-sagen

Presset har været så stort, at britisk Scotland Yard i maj 2011 iværksatte den såkaldte 'Operation Grange', som minutiøst gennemgik de over 30.000 sider dokumenter. 'Operation Grange' arbejder stadig med sagen i dag.

Ifølge det britiske medie Mirror arbejder Operation Grange i dag ud fra flere teorier. Foruden dét faktum at pigen kan være blevet kidnappet eller dræbt af en pædofil, arbejder politiet også ud fra en teori om, at Maddie kan være blevet dræbt under et indbrud i lejlighed 5a på Ocean Club Resort i Praia da Luz, hvor pigen lå og sov, mens hendes forældre spiste på en nærliggende tapas-restaurant.

Forældrene Kate og Gerry McCann tror og håber stadig, at deres lille pige - der vil være fyldt 11 år i dag - stadig kan være i live.

Tøjrester fundet
Operation Granges efterforskere besøgte området ved Ocean Club Resort i begyndelsen af juni i år, hvor en række eksperter undersøgte området - men altså ikke Barragem da Bravura-søen.

Det afspærrede område lå blot 300 meter fra Ocean Club Resortet i Praia da Luz og tæt på det område, hvor en mistænkt blev set med en pige i sine arme sent om aftenen 3. maj 2007, hvor lille Maddie forsvandt fra sin seng i familiens ferielejlighed.

LÆS OGSÅ: Minut for minut: Det skete der den dag, Maddie forsvandt

Efterforskerne benyttede særligt radar-udstyr, sporhunde og en retsmedicinsk arkæolog i arbejdet med at finde eventuelle spor, der kunne kaste lys over pigens mystiske forsvinding.

Beslutningen om at ville grave var ikke et resultat af ét nyt gennembrud i den mystiske sag, men blev af efterforskerne beskrevet som et naturligt skridt i opklaringsarbejdet.

Under gravearbejdet blev der fundet 41 'anormaliteter' i området - blandt andet tøjrester - som herefter blev undersøgt nøje.

Dog har dette ikke kastet nyt lys over sagen.

Efterforskerne har ifølge Mirror ikke ønsket at kommentere på brevet - og om der er taget stilling til brevets indhold.

Se billeder fra sagen herunder:

Sponsoreret indhold