Kendte9. oktober 2018

Kvissel-drabet: Stak sin mor ihjel

På under et år forvandlede Lisa Borch sig fra en helt almindelig teenager til en iskold morder
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/kvissel-drabet_2.jpg
 (Foto: Aller Media)

Tre børn mistede deres mor, da den 40-årige socialpædagog Tine Rømer Holtegaard blev stukket ihjel i sit hjem i Kvissel i Nordjylland den 8. oktober 2014.

Det var den ene af hendes 15-årige tvillingdøtre, Lisa Borch, som alarmerede politiet kort før midnat. Alarmcentralen ringede til naboen Lone Sørensen og bad hende gå over til Lisa, der stod med sin livløse mor.

– Da jeg gik derover, kom Lisa ud og sagde, at hun havde hørt et skrig og set en hvid mand løbe gennem haven. Så løb jeg ind i huset og videre op ad trappen, hvor Tine lå, for at mærke puls. Men jeg kunne ikke mærke noget, har Lone Sørensen fortalt til TV2’s kriminalmagasin ”Station 2”.

”Hun løj, brød alle aftaler, kom og gik, som det passede hende"

Tine Rømer lå i sin seng, dræbt af 19 knivstik.

Det skulle siden vise sig, at det var Lisa Borch selv, som havde slået sin mor ihjel, hjulpet af sin dengang 28-årige kæreste, irakeren Bakhtiar Mohammed Abdullah.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/kvissel-drabet_3.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

Her i huset i Kvissel ved Frederikshavn lå Tine Rømer Holtegaard og sov dybt, da hun blev stukket ihjel. (Foto: Ritzau Scanpix)

Radikaliseret

Balladen med Lisa startede i foråret 2014, da hun var 14 år. Det fortalte hendes stedfar, Jens Holtegaard, for tre år siden til SE og HØR.

Lisa kom ud på et skråplan, og det blev ikke bedre af, at hun om sommeren fik job på en restaurant i Frederikshavn og mødte Bakhtiar. Hun blev betaget af indvandrermiljøet og af islam.

– Hun blev mere og mere radikaliseret. Ja, faktisk radikaliserede hun sig selv. Hun løj, brød alle aftaler, kom og gik, som det passede hende, og blev væk om natten. Hun var grænsesøgende ud over det sædvanlige, fortalte stedfaderen.

Han fandt sammen med Tine Rømer, da hendes enæggede tvillingpiger var fire år gamle. Så han har kendt Lisa i stort set hele hendes liv, og de fire boede sammen i huset i Kvissel.

Ikke syg nok

Tine Rømer var bekymret for sin datter og forsøgte at få hjælp hos ungdomspsykiatrien i Region Nordjylland, men de afslog at hjælpe med den begrundelse, at Lisa ikke var syg nok. Det fortalte stedfaderen i retten.

– Ingen havde dog troet, at hun ville slå sin egen mor ihjel. Den mor, som elskede hende højt og ville gøre alt for at hjælpe hende, sagde Jens Holtegaard til SE og HØR.

Under retssagen i 2015 nægtede både Lisa Borch og hendes kæreste sig skyldige, men beskyldte hinanden for at have begået drabet. Hun endte med at få ni års fængsel grundet sin unge alder, mens Bakhtiar Mohammed Abdullah fik 13 års fængsel og blev udvist af Danmark for bestandigt.

De ankede begge deres domme, men den 28. januar 2016 satte Vestre Landsret punktum ved at stadfæste straffene.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/kvissel-drabet.jpg
 (Foto: Privat)

Mor og datter ved konfirmationen. Året efter slog Lisa Borch sin mor Tine Rømer ihjel. (Foto: Privat)

Søster: Jeg tilgiver hende aldrig

For nylig stod Lisa Borchs 19-årige tvillingsøster frem i Ekstra Bladet og fortalte for første gang om den dag, der ændrede familiens liv. Hun har ikke kontakt med sin søster:

– Jeg vil slet ikke se hende mere. Aldrig nogensinde. Hun tog min mor fra mig, da jeg havde allermest brug for hende. Det tilgiver jeg aldrig, sagde Amina, som hun kalder sig.

Senest hun så sin søster var ifølge avisen i slutningen af august i Vestre Landsret i Viborg. Her blev Lisa Borch idømt 30 dages fængsel for trusler mod sin stedfar, Jens Holtegaard.

Amina fortæller i interviewet med Ekstra Bladet, at hun har udviklet et had til sin søster, men at hun også er bange for hende:

– Jeg frygter virkelig den dag, hun skal prøveløslades.

Sponsoreret indhold