Nyheder28. september 2015

Jens' kone blev brutalt myrdet: Mit liv er ødelagt

– Hun var mit livs kærlighed, og jeg fatter stadig ikke, at jeg aldrig skal se hende mere, siger enkemanden. Steddatteren og hendes kæreste er idømt fængselsstraf
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/180915jens_holtegaard_6.jpg
 René Schütze

57-årige Jens Holtegaard kigger stille på fotografierne, handsken, passet og de andre ting, som han har placeret sammen med blomster og stearinlys på gulvet i hjørnet af det tidligere soveværelse på første sal i huset i Kvissel ved Frederikshavn.

Det er hans private alter – som han kalder det – til minde om hans elskede hustru, 40-årige Tine Rømer Holtegaard, som brutalt blev revet bort fra ham omkring midnat den 8. oktober sidste år.

– Tine var mit livs lys. Mit livs kærlighed. De 11 år, vi fik sammen, var den lykkeligste tid i mit liv. Vi havde planlagt at blive gamle sammen, fastslår han og kigger hen på det sted, hvor deres fælles seng før stod. Den seng, som hun blev dræbt i.

https://imgix.seoghoer.dk/180915jens_holtegaard_14.jpg
 René Schütze

(Foto: René Schütze)

Tine blev knivdræbt af den ene af sine tvillingdøtre, den 15-årige Lisa Borch, og hendes kæreste, den 28-årige irakiske asylansøger Bakhtiar Mohammed Abdullah.

Hun blev iskoldt og nådesløst stukket ihjel med ca. 20 knivstik. Mindst ti af dem var dybe. To gennemborede hendes hjerte. Et ramte hendes venstre lunge, der klappede sammen. Hun døde i løbet af få minutter.

Dommen over de to bestialske mordere faldt den 14. september ved Retten i Hjørring, hvor Lisa blev idømt ni års fængsel. Bakhtiar blev idømt 13 års fængsel og udvisning af Danmark for bestandig.

Begge ankede straks deres domme til landsretten.

https://imgix.seoghoer.dk/polfoto_44181930.jpg
 Polfoto

Her bliver liget af Tine Rømer Holtegaard båret ud af huset i Kvissel, hvor hun bestialsk blev knivdræbt af sin 15-årige datter og dennes dengang 28-årige kæreste Bakhtiar Mohammed Abdullah. (Foto: Polfoto)

– Det værste, der kan ske i éns liv, er, når éns elskede dør. Og så på den måde, det skete. Jeg har aldrig været bange for noget – ud over at miste min elskede. Jeg var desværre ikke hjemme og kunne beskytte hende, siger Jens Holtegaard, som dengang arbejdede som socialpædagog med døgnvagter for utilpassede unge.

– Men det var nok også derfor, at de valgte en aften, hvor jeg ikke var hjemme, fortæller han. Siden drabet har han ikke kunnet arbejde. Han er psykisk gået ned og har lige siden fået psykologhjælp.

Han har kun talt med ganske få mennesker og fået angstdæmpende medicin, som han nu er ved at nedtrappe. Han har ofte sovet 14-16 timer i døgnet og har haft meget let til tårer.

– Det har kun været de allernærmeste, jeg har haft kontakt med. Bl.a. mine to voksne døtre fra et tidligere ægteskab. De har været en stor støtte for mig. Hver dag er en kamp for at komme videre, siger Jens til SE og HØR.

Mentalundersøgelsen af nu 16-årige Lisa viste, at hun har psykopati i udvikling. Hun har ingen empati og er i stand til at begå mord.

Balladen med Lisa startede, da hun var 14 år. Det var i foråret 2014. Hun kom i dårligt selskab og ud på et skråplan, da hun fik arbejde på en restaurant i Frederikshavn, hvor hun mødte Bakhtiar. Hun blev her betaget af indvandrermiljøet og af religionen islam.

https://imgix.seoghoer.dk/44184896_-_bakhtiyar_mohamme_-_privatfoto_2.jpg
 Privat foto
Den i dag 29-årige Bakhtiar Mohammed Abdullah benægtede i retten, at han havde deltaget i mordet på Tine, selv om han tidligere havde indrømmet det over for politiet (Foto: Privat)

Under retssagen kom det frem, at hun på selve mordaftenen på sin computer havde set videooptagelser på YouTube af makabre og blodige IS-henrettelser. Politiet og anklager Karina Skou har dog understreget, at der ikke er fundet nogen relation mellem Lisa, Bakhtiar og Islamisk Stat.

– Hun blev mere og mere radikaliseret. Ja, faktisk radikaliserede hun sig selv. Hun løj, brød alle aftaler, kom og gik, som det passede hende, og blev væk om natten. Hun var grænsesøgende ud over det sædvanlige.

Tine tog hende til sin egen læge, som forsøgte at få hende ind under ungdomspsykiatrien i Region Nordjylland. Men de afslog at hjælpe, med den begrundelse at Lisa ikke var syg nok, fortæller Jens Holtegaard.

https://imgix.seoghoer.dk/180915kvissedrab_1.jpg
 Privat
15-årige Lisa dræbte koldblodigt sin mor. Hun var i løbet af et halvt år blevet stærkt radikaliseret og dybt betaget af terrorbevægelsen Islamisk Stat. Her er mor og datter fotograferet sammen ved Lisas konfirmation. (Foto: Privat)

– Ingen havde dog troet, at hun ville slå sin egen mor ihjel. Den mor, som elskede hende højt og ville gøre alt for at hjælpe hende. Lisa lider af personforstyrrelse. Hun er meget syg og skal have hjælp. Det håber jeg, at hun får i fængslet. Ellers ender det måske med, at hun bliver mereog mere radikaliseret. Og hvadkan der så ikke ske, når hun bliver løsladt om fem-seks år?

– Jeg var en stærk mand psykisk. Efter at have mistet Tine på den grusomme måde er mit liv ødelagt. Jeg er blevet en mand, der er skrøbelig som en kinesisk porcelænsfigur. En mand, der er knuget af sorg og afmagt. Tine var mit livs lys.

https://imgix.seoghoer.dk/180915kvissedrab_3.jpg
 Privat foto
– Jeg ved, hun ville have sagt, at jeg skal tænke på de 11 lykkelige år og så komme videre med mit liv. Men det er lettere sagt end gjort, siger Jens. Billedet er fra deres bryllup i 2009. (Foto: Privat)

Sponsoreret indhold