Kendt anmelder undrer sig: Er Ghita Nørby dement?

Ghita Nørby.

Ghita Nørby.

(Foto: Mikael Rieck)

Skuespilleren Ghita Nørby satte i morges ild til internettet. Det gjorde hun ved at medvirke i en næsten en time lang dokumentar på Radio 24syv, hvor "X Factor"-dommeren Thomas Blachmans tidligere kæreste Iben Maria Zeuthen skulle interviewe Ghita.

Og det blev til et interview, som i hvert fald Iben Maria Zeuthen sent kommer til at glemme - lige som alle der har lyttet til det. For det var en særdeles spydig Ghita Nørby, som danskerne og radioværten især fik at opleve.

Meget er allerede sagt og skrevet det famøse radioindslag. Og det kan man godt forstå.

Artiklen fortsætter under billedet...

Iben Maria Zeuthen er radiovært på Radio 24/7 (Foto: Ritzau Scanpix)

Nu melder den tidligere filmanmelder for "Go' Morgen Danmark", Henrik Palle, sig også i koret af folk, der har en holdning til Ghita Nørbys optræden. Han er i dag TV-redaktør for Politiken og har i den forbindelse skrevet en anmeldelse af dagens store samtaleemne.

Og det er i denne anmeldelse, hvor Henrik Palle sætter spørgsmålstegn ved, om Ghita Nørby i virkeligheden er dement.

- Et meget langt stykke ad vejen er det direkte pinligt at lytte til. Man griber sig i at tænke, om Madame Nørby monstro netop har fået omlagt sin medicinering eller helt banalt er i et tidligt stadie af demens, skriver Henrik Palle i sin anmeldelse for Politiken.

Anmelderen trækker dog hurtigt i land igen. Istedet kalder han den normalt så folkekære skuespiller for blandt andet ondskabsfuld.

- Senere dementeres dette imidlertid. Og i stedet får man indtrykket af, at hun er ondskabsfuld og lige så misundelig på den unge journalists ungdommelighed, som hendes mor i sin tid var det i forhold til hendes, lyder det fra Henrik Palle i Politiken.

Om Ghita Nørby er ondskabsfuld er ondskabsfuld, er nok en smagssag. Men det kan ikke benægtes, at Matador-stjernen sender nogle ret grove stikpiller afsted mod Iben Maria Zeuthen.

- Jeg har næsten aldrig set noget så åndssvagt, som dig og dine ørebasser og den der mikrofon, som du nu sidder og allerede har ondt i armen af. Det er det mest dumme, jeg nogensinde har set, og det gør hvert fald, at du aldrig får noget fornuftigt ud af mig, sagde skuespilleren blandt andet.

Det er dog ikke kun radioværtens udseende og måde at bare klassiske høretelefoner på, som de fleste radioværter gør i et studie, som Ghita Nørby langer ud efter.

- Jeg forstår overhovedet ikke, hvad du mener. Du er meget, meget tåget. Først og fremmest er du sentimental. Det er jeg overhovedet ikke. Jeg står på mine meget kønne ben og er et dybt selvstændigt ældre menneske. Så alt, hvad der ikke har humor. Alt hvad der ikke har...at kunne se på sig selv og lade være med at være sød. Det interesserer mig ikke, sagde den 84-årige diva blandt andet.

Du kan høre hele udsendelsen på Radio24Syvs hjemmeside.

SE og HØR har forsøgt at få en kommentar fra Ghita Nørby, men det har ikke været muligt.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close