Jesper Christensen genforenet med Ghita

I ”Før frosten” spiller Christensen bl.a. over for sin tidligere flamme, den 13 år ældre Ghita Nørby, som han dannede par med i to år. Filmen har premiere den 9. januar.

I ”Før frosten” spiller Christensen bl.a. over for sin tidligere flamme, den 13 år ældre Ghita Nørby, som han dannede par med i to år. Filmen har premiere den 9. januar.

(Foto: Mikael Rieck)

De to mødtes i forbindelse med ”Bagtalelsens Skole” på Det Ny Teater i 1978.

– Ghita er en stjerne. Hun kender alle dem, jeg har gået og kigget på, siden jeg var lille. Hun er 43 og skide lækker. Sindssygt lækker. Fuldstændig vanvittigt, husker Jesper Christensen tilbage på mødet med skønheden i biografien ”Ghita”.

Da han bliver spurgt ind til, hvorfor de blev kærester, svarer han med et grin:

– Hold op med at spørge så åndssvagt.

Altså ... Der er så meget energi på hende, at hun kan slæbe en død hest med sig rundt. Med Ghita behøver du nærmest ikke yde noget som helst. Hvis hun har besluttet sig for, at du er genial, så er du genial, siger stjernen, som dog også fortæller, at de var meget forskellige.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Mens Jesper Christensen spiller bonde, spiller Ghita Nørby hans kone Agnes. (Foto: Nordisk Film/Jonas Jacob Svensson Wimerin)

Det var Jesper Christensen, som brød med divaen.

– En morgen da vi stod ud af sengen, sagde han: ”Ved du hvad, Ghita. Jeg er forelsket i en anden, så jeg går min vej, farvel”, fortæller Ghita i biografien.

Det er alligevel i rosende vendinger, divaen beskriver eksen.

– Han er vidunderlig. Sjælden, har hun sagt.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Det er Michael Noer, der bl.a. har instrueret ”Nøgle hus spejl” og ”Nordvest”, der står bag filmen, som foregår i 1850’ernes Danmark. (Foto: Nordisk Film)

Aldrende bonde

Jesper Christensen spiller bonden Jens, der med en hård vinter forude står over for et svært valg. For hvis familien skal overleve vinteren, må han indgå en pagt med storbonden på den nærliggende gård og gifte sin datter bort.

Han har allerede høstet priser for sin rolle, bl.a. ved Tokyo Film Festival.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Nordisk Film/Jonas Jacob Svensson Wimerin)

Mens Jesper Christensen spiller bonde, spiller Ghita Nørby hans kone Agnes.

En sølle pensionist

Vi kender ham bl.a. fra skurkerollen som Mr. White i tre James Bond-film, som far i børneserien ”Nana” og som særlingen Thomas i DR’s ”Arvingerne” – og heldigvis for Jesper Christensens mange fans har den 70-årige skuespiller ingen planer om at gå på pension.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Thomas Laursen)

– Jeg håber ikke, jeg skal på pension nogensinde. Så skal det være, hvis jeg tvinges af min fysik.

Men jeg tror, jeg ville blive en sølle pensionist. Jeg ville nok bare sidde og spille spil dagen lang. Kede mig, har han sagt til Berlingske.

Værner om privatlivet

Skuespilleren på den røde løber med sin hustru, den 62-årige teaterleder Tove Bornhøft, til premieren på James Bond-filmen ”Spectre” i København.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Jesper Christensen og Tove Bornhøft. (Foto: Aller Media)

Selv om han er en international stjerneskuespiller, er Jesper Christensen yderst privat og har tidligere udtalt, at han finder det ”skideirriterende”, når folk interesserer sig for ham som person.

– Et eller andet sted er jeg sådan lidt: Det kommer ikke jer ved, I har ikke købt mit liv! I den ideelle verden ville jeg slet ikke sidde her. Jeg ville bare sende mine ting ud i verden, har christianshavneren fortalt til Femina.

Jesper Christensen er far til to nu voksne børn, som han har med sin tidligere hustru, scenografen Karin Betz.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close