Kendte13. marts 2019

Ghita Nørby klædt helt af: Amok på radiovært

Thomas Blachmanns tidligere kæreste, radioværten, Iben Maria Zeuthen, har lavet dokumentaren, ”Hele Danmarks Ghita" - og det gik bestemt ikke stille for sig. Under 10 minutter inde i interviewet ændrede stemningen sig dramatisk
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/ghita-naerby.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

- Når nu jeg har talt færdig med dig, vil du så have, at jeg skal ligge med ned i kisten og dø?, siger 84-årige Ghita Nørby.

- Nej, siger radiovært Iben Maria Zeuthen.

- Hvad så?

- Jeg vil gerne lave et portræt af dig, og man behøver ikke være ved at dø for at få tegnet et portræt, prøver Iben Maria.

Og så tænder Ghita Nørby helt af for første gang i radiodokumentaren, der netop er blevet frigivet på Radio24Syvs hjemmeside.

58 minutter varer dokumentaren, der altså ikke foregår uden dramatik.

Radiovært Iben Maria Zeuthen fortæller i indledningen, at hun besøgte Ghita Nørby for en måned siden, og planen var, at hun ville lave et portræt af den populære skuespiller.

Aftalen mellem hende og Ghita Nørby var herefter, at de skulle optage syv timer i træk uden at stoppe båndoptageren.

Radioværten endte kun med at få lidt under to timer på bånd. Og det er disse optagelser, der nu lægger til grund for dokumentaren, der kan høres på Radio24syv.

Ifølge Radio24syv viser dokumentaren nogle sider af Ghita Nørby, som nok vil komme bag på de fleste lyttere.

Radiokanalen kalder det for ”en smertefuld samtale om at være ung og gammel, stor og lille, mor og datter, klog og dum”.

Få minutter inde i dokumentaren lyder det anklagende fra Ghita Nørby:

- Jeg forstår overhovedet ikke, hvad du mener. Du er meget, meget tåget. Først og fremmest er du sentimental. Det er jeg overhovedet ikke. Jeg står på mine meget kønne ben og er et dybt selvstændigt ældre menneske. Så alt, hvad der ikke har humor. Alt hvad der ikke har...at kunne se på sig selv og lade være med at være sød. Det interesserer mig ikke.

Iben Maria prøver igen:

- Så jeg skal bare lige forstå. Jeg som person. Jeg har været her i ni minutter cirka... interesserer dig ikke nok til, at du vil lade mig lave det her portræt?

Ghita Nørby syder:

- Jamen ved du hvad, det ved jeg da ikke noget om, du fortæller jo intet. Du er kun overfladisk. Yndig. Ser dejlig ud. Er en meget køn og smuk kvinde. Du fortæller mig intet. Du er kun i skjul. Hvor er du? Jeg er ret tydelig, skal jeg sige dig. Men hvor er du, som vil snakke med mig? Lad vær med at være det der udvendige spektakel, lyder det fra Ghita Nørby.

Det er svært at tyde, hvad det egentlig er, at Ghita Nørbys kritik af Iben Maria Zeuthen er, og det er svært at finde ud af, hvad Ghita Nørby mener.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/media/vipedia/iben_maria_zeuthen.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

Iben Marie Zeuthen. Foto: Ritzau/Scanpix

Iben Maria prøver også at få Ghita til at falde lidt ned. Ghita er blandt andet meget utilfreds med den måde, som Iben har placeret sin mikrofon.

- Jeg har næsten aldrig set noget så åndssvagt, som dig og dine ørebasser og den der mikrofon, som du nu sidder og allerede har ondt i armen af. Det er det mest dumme, jeg nogensinde har set, og det gør hvert fald, at du aldrig får noget fornuftigt ud af mig, siger skuespilleren.

Iben Maria Zeuthen foreslår herefter at skifte til en mindre båndoptager, men det gør ikke Ghita i bedre humør:

Blandt andet ved at stille spørgsmålene: ”Skal vi lave en kop the?” og ”Skal vi gå en tur i haven?”

På det første spørgsmål vrisser Ghita spørgsmålet tilbage.

Og som svar på det andet spørgsmål siger Ghita:

- Ikke engang det kan du sige rigtigt, siger hun og fortsætter:

- Du spørger mig om noget så tåbeligt som, hvordan jeg blev folkekær...

- Jeg er jo bange for dig Ghita, svarer Iben.

Hør selv hele interviewet her.

SE og HØR har forsøgt at få en kommentar fra Ghita Nørby, men skuespilleren har ikke vendt tilbage på vores henvendelser.

Sponsoreret indhold