Kendte 15. september 2021

Jeanette Ottesen jagter tv-drømmen

Efter at have været med i mange tv-programmer er Jeanette Ottesen tunet ind på en fremtid på skærmen
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Når hun mærker rigtig godt efter, er der endnu en drøm, Jeanette håber på at opnå. I takt med at hun i 12 år har haft en professionel svømmekarriere, er hun også blevet et kendt ansigt. Det har betydet, at hun har deltaget i tv-programmer som ”Vild med dans”, ”Dine fulde fem” og mange flere.

Og netop tv-branchen har hun fået smag for. 

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Gregers Overvad)

– Jeg har det rigtig godt med at have travlt. Når jeg ikke har travlt, finder jeg på noget at have travlt med, fortæller Jeanette Ottesen. (Foto: Gregers Overvad)

– Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg gerne vil være tv-vært. Jeg tror, jeg har villet være det de seneste 10 år. Jeg har bare altid godt kunnet lide tv-produktioner og bare det at være med i tv-programmer, for jeg synes, det er megasjovt, forklarer den tidligere svømmer.

Fremtiden inden for tv skal dog ikke været fokuseret på sport. Hun kunne godt tænke sig at være vært på noget, hvor personligheden skinner mere igennem.

– I de der ”Go’ morgen"- og “Go’ aften”-shows ser man noget personlighed i værterne. Det kunne være sjovt. Jeg har ikke en journalistuddannelse, men der må godt være lidt journalistik indover, for jeg interesserer mig meget for andre mennesker og ønsker at stille nogle gode spørgsmål, så man får en god samtale.

Jeanette Ottesen fortæller, at hun gerne uddanner sig til journalist, hvis det er et krav.

Barn nummer to

Før det overhovedet bliver aktuelt, tager hun dog et par måneder, hvor familielivet er i fuld fokus.

– Jeg vil gerne være husmor i nogle måneder og bare være mor for mit barn. Jeg tror, det er godt for mig, at jeg får et par måneder, hvor jeg ikke skal lave noget, for det har jeg ikke prøvet før.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Gregers Overvad)

I den første tid efter sit karrierestop skal ekssvømmeren ikke have et fast job. Hun har brug for ikke at have noget at lave. (Foto: Gregers Overvad)

Hun og manden drømmer også om at udvide familien med endnu et medlem.

– Vi ønsker os rigtig meget et barn mere, så det skal også sættes i gang. Jeg tror, det vil være rigtig godt for Billie, for hun er en pige, der ved, hvad hun vil have. Det bliver rigtig sundt for hende at få en lillesøster eller en lillebror. Det bliver rigtig godt for hende at få en at deles om tingene med.

I mange år har Jeanette Ottesens karriere været i fokus. Da hun ville tilbage til svømning efter sin graviditet, hjalp hendes mand Marco hende som træner. Nu, hvor hun er stoppet, er det hans karriere, der har førsteprioritet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Gyldendal)

Udgiver selvbiografi
Sammen med forfatter Aleksandar Josevski har Jeanette skrevet på en selvbiografi.
– At skrive en bog er jo totalt selvterapi. Det er den bedste form for selvterapi. Jeg skal jo fortælle om mit liv; derfor bliver jeg også nødt til at fortælle om nogle af de ting, der ikke har været sjove. Undervejs gik det op for mig, at jeg ikke havde fået bearbejdet de her ting.
Bogen har fået titlen ”Fri – mit livs vendinger”, som har mange betydninger for Jeanette Ottesen. Planen er, at bogen skal udkomme 5. oktober, men der mangler lige et kapitel.
– Vi mangler lige at skrive OL-kapitlet, fordi OL var jo mit punktum, og mit punktum skal selvfølgelig også med i bogen. (Foto: Gyldendal)

– Min mand er også ved at søge job. Han bliver i trænerbranchen, men han har fået meget blod på tanden, efter han var med til at kvalificere mig til OL. Han vil gerne have noget mere ansvar, og han vil gerne være med til at bygge noget op. Lige nu handler det om ham, og hvad han gerne vil, for jeg er virkelig træt af, at det hele skal handle om mig. Jeg glæder mig til, at han skal forfølge sine drømme, for det har han ikke haft mulighed for.

Slut med dopingkontrol

Fremtiden er uvis for Jeanette, og selv om hun har ro i maven over at have lagt den professionelle karriere, der har fyldt næsten alt, siden hun var 13 år gammel, på hylden, var et brev fra Anti Doping Danmark lidt af en milepæl.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Gregers Overvad)

– Jeg har fået luft for nogle ting, og når man så har skrevet tingene ned, er det, som om det kapitel er lukket, siger hun om sin kommende bog. (Foto: Gregers Overvad)

– Jeg fik et brev, som mindede mig om, at jeg stadig skulle huske at udfylde mine doping-where­abouts, og hvis jeg ikke ville udfylde dem længere, skulle jeg skrive et officielt brev, om at jeg indstiller karrieren. Der ramte det mig. Jeg kunne ikke overskue det, så jeg har heller ikke svaret på det endnu. Jeg ved jo godt, jeg er færdig, men det der med officielt at skulle skrive det, det er vildt.

Hun understreger dog, at hun har planer om at sende brevet.

For Jeanette Ottesen er nu tidligere svømmer – og måske fremtidig tv-vært.

Sponsoreret indhold