Jeanette Ottesen om hård fortid: Det hele gik galt - jeg hadede ham

Som ung stod den ikke på fest og farver for Jeanette Ottesen, ligesom den gør for de fleste danskere i teenagealderen.

I stedet brugte OL-svømmeren det meste af sin tid på at plaske rundt i svømmehaller landet over. Men det gjorde hende ikke altid glad.

Da Jeanette var 16-17 år havde hun en træner, som med sine absurde vægtkrav gjorde hendes liv til et mareridt. Det afslører hun i aftenens afsnit af "Til middag hos", hvor hun af skuespilleren Peter Mygind bliver spurgt ind til, om sund kost fylder meget hos hende.

- Det har fyldt alt for meget. Så meget at det hele bare gik galt, fortæller Jeanette og uddyber:

- Vi havde et miljø og nogle trænere, som var psykopater og havde et forskruet syn på det her. Det gjorde jo, at vi fik et forskruet syn på det.

Artiklen fortsætter under billedet...

Jeanette Ottesen er en af de største danske svømmestjerner (Foto: Dan Mariegaard)

 

Maks. 70 kilo

Den hårde træner havde absurd høje krav til Jeanettes fysik og krop, og han krævede, at hun maksimalt vejede 70 kilo og ikke ét gram mere. Det til trods for, at hun med sin højde og muskulatur har svært ved at ligge på den vægt.

- Jeg gjorde jo alt for at ramme de her 70 kilo. Hvis jeg vejede 70,3 fik jeg så meget ballade, og hvis den var 69,9, var han glad, siger hun i aftenens program og fortsætter:

- Dagene op til torsdag, hvor vi blev vejet, drak jeg ikke, spiste ikke og sørgede for at komme på toilettet så meget som overhovedet muligt. Så torsdag morgen var jeg klar til at gå på den her vægt foran alle andre. Hvis man vejede for meget, blev der råbt og skreget af dig foran alle de andre på holdet.

Artiklen fortsætter under billedet...

Uanset hvad vægten siger, så har Jeanette Ottesen - og hendes mand Marco Loughran - en fantastisk flot krop (Foto: Kaspar Wenstrup)

Jeanette fortæller ikke, hvordan hendes forhold til træneren er den dag i dag, men dengang var der ikke varme følelser mellem de to.

- Jeg hadede ham, men jeg respekterede ham alligevel, lyder det fra OL-svømmeren.

Heldigvis fik den umenneskelige behandling en ende, da Jeanettes forældre fik nok, og hun i en periode stoppede med at svømme.

- Som jeg husker det, så var det min mor og far, der sagde ”nok er nok”, og min far satte foden ned. Jeg kom grædende hjem fra træning hver eneste dag, og min mor og far fik nok af at se deres datter komme grædende hjem, fortæller hun til sidst.

Du kan se aftenens afsnit af "Til middag hos" klokken 19.00 på TV3, hvor Jeanette Ottesen inviterer skuespiller Peter Mygind, danser Jenna Bagge og museumsdirektør Rane Willerslev til middag.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close