Kendte6. februar 2016

Holy moley! Denne hvidhaj er en af verdens største

Der er dukket nye optagelser op af hun-hvidhajen ”Deep Blue”, som efter alt at dømme er den største hvidhaj, der nogensinde er fanget på kamera. Se videoen her – hvis du da tør
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/hvidhajen_deep_blue.png
 (Foto: Barcroft TV)

Hvis du har planer om at flygte fra det triste, danske vintervejr og smutte til Guadeloupe i Mexico, bør du nok overveje at lade badetøjet blive hjemme.

I hvert fald får du efter alt at dømme IKKE lyst til at dyppe fødderne i vandet, når du finder ud af, at en af verdens største hvidhajer holder til i området ud for den mexicanske kyst.

Og som du kan se i disse optagelser – der ikke tidligere har været offentliggjort – er hvidhajen så enorm, at den får hovedpersonen i ”Dødens Gab” til at ligne en underernæret guppy.

Den enorme hvidhaj chokerede det meste af verden sidste år, da de første videoer af hajen gik verden rundt. Og nu er der så dukket endnu flere videooptagelser op af monsterhajen, der fik kælenavnet ”Deep Blue” (efter haj-Hollywoodfilmen af samme navn), da den blev tagget forrige år.

De nye optagelser blev filmet sidste år af haj-entusiasten Michael Maier, 48, der selv kom helt tæt på den frygtede rovfisk – en oplevelse han dog tog med ophøjet ro:

- Lige pludselig dukkede hun op ud af det blå, og med det samme kunne vi se, at hun var enorm. Hun var meget rolig og slet ikke nervøs og cirklede bare rundt om os. Hun virkede meget interesseret og kiggede på os, fortæller Michael Maier.

Hvidhajen er en syv meter lang hun, og ifølge forskere er ”Deep Blue” omkring 50 år gammel og ifølge medierne også gravid – og stadig i fin form, som videoen med hende viser.

Det er dog næppe ”Deep Blue”, der kan tage prisen som verdens største hvidhaj nogensinde.

Nogle mener, at individer på omkring 10 meter blevet fanget 1870’erne og 1930’erne. Disse kæmpehajer er dog aldrig blevet bekræftet af officielle myndigheder.

Mød ”Deep Blue” i videoen herunder:

Sponsoreret indhold