Kendte9. januar 2016

Video: Verdens eneste hvidhaj i fangenskab døde efter tre dage

Et japansk akvarium havde i tre dage et af havets mest frygtede fisk – en stor hvidhaj – boende, før den døde.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/hvidhaj_2.jpg
 (Foto: YouTube)

I blot tre dage kunne et japansk akvarium give sine mange besøgende en oplevelse ud over det sædvanlige: I et af akvariets helt store tanke svømmede havets nok mest frygtede fisk rundt: En over tre meter lang hvidhaj.

Men hvidhajen overlevede ikke længe – efter blot 72 timer i akvariet stoppede den med at svømme rundt og sank til bunds og døde.

Det oplyser det japanske akvarium - Okinawa Churaumi Aquarium - på sin hjemmeside.

Hvidhajen var blevet fanget ved et uheld ud for den japanske kyst tirsdag, og den over tre meter lange haj var efterfølgende blevet fragtet til akvariets udstilling ’Farlige Hajers Hav’.

I begyndelsen var hvidhajen – ifølge akvariets talsmænd – ved godt mod og svømmede rundt. Men dens tilstand blev hurtigt forværret, og til sidst sank den altså til bunds, hvorefter den døde.

Hajen havde nægtet at spise, siden den blev fanget, skriver avisen The Telegraph.

Hvidhajen er et af havets mest frygtede fisk – og den har gennem årtier fascineret og skabt frygt. Derfor har flere akvarier over hele verden forsøgt at holde hvidhajer i fangenskab, men dét har vist sig at være umuligt.

Blandt andet fordi hajen konstant skal bevæge sig for at få nok ilt og holde sin kropstemperatur. I 2004 lykkedes det Monterey Bay Aquarium i Californien at huse en hvidhaj i 198 dage, før den blev sluppet fri igen.

Du kan se en video med hvidhajen fra Okinawa Churaumi Aquarium herunder.

Sponsoreret indhold