Kendte20. november 2015

Imponerende video: Kom helt tæt på HVIDHAJENS bid

Hvidhajen er havets nok mest frygtede fisk – I denne imponerende kortfilm kan du komme helt tæt på hvidhajen og dens syleskarpe tænder
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/hajtaender.jpg
 (Foto: Barcroft TV)

Den er havets mest frygtede fisk – og den er berømt og berygtet for sit kraftfulde bid.

Men sjældent sker det, at vi mennesker får lov til at opleve hvidhajens syleskarpe tænder helt tæt på. Lige indtil nu hvert fald.

For denne fortryllende og imponerende kortfilm tager os HELT tæt på hvidhajens syleskarpe tænder, og vi får endda lov til at opleve noget, der sjældent er fanget på kamera: Øjeblikket, hvor en fuldvoksen hvidhaj mister én af sine tænder.

Den enorme rovfisk kan sagtens klare at miste tænder – det er faktisk livsnødvendigt for den for at overleve. For med tiden bliver dens trekantede tænder for slidte, og derfor vokser der hele tiden nye tænder frem, så hvidhajen hele tiden er fuldt udrustet med skarpe tænder.

I alt har den hele fem rækker knivskarpe tænder – de fire bagerste rykker frem i takt med, at hvidhajen taber sine forreste tænder. På den måde er den altid kampklar.

De imponerende optagelser er lavet af hajeksperten Skyler Thomas, som har brugt flere måneder i sommers på at filme i vandet ud fra Guadalupe, Mexico, Sydaustralien og Sydafrika.

Skyler Thomas begyndte at studere hvidhajen i 2004 og har siden tilbragt utallige timer i vandet sammen med den frygtede haj – dog beskyttet i et såkaldt hajbur.

- Ud af de over 500 haj-arter der findes i havene, er hvidhajen den eneste art, der er specifikt designet til at jage havpattedyr som sæler og søløver.

Se de imponerende optagelser her:

Sponsoreret indhold