75-årig kvinde fundet i live i stol: Havde siddet der i 7 måneder

Der ventede politi og redningspersonale et forfærdeligt og nærmest ubegribeligt syn, da de i sidste uge blev kaldt ud til et hus i byen Springfield Township, Ohio.

Husets ejer – en 75-årig kvinde ved navn Barbara Foster – sad stærkt afkræftet og svag i sin stol – og det er myndighedernes formodning, at den over 250 kilo tunge kvinde havde tilbragt de sidste syv måneder i den selvsamme stol.

Ude af stand til at bevæge eller rejse sig på grund af sin vægt.

Det skriver det amerikanske medie KTLA5.

Torsdag i sidste uge valgte en ven at slå alarm til myndighederne, efter at vennen – som så ofte før – havde besøgt den 75-årige kvinde for at komme med mad og drikke til hende.

Vennen fortæller ifølge det amerikanske medie, at hun havde ”vænnet sig” til stanken af urin og afføring i kvindens hjem, men at hun i torsdags blev bekymret, da den 75-årige kvinde ikke ”virkede til at være sig selv”.

Politi og ambulanceredderne måtte tilkalde ekstra hjælp på grund af den voldsomme lugt fra kvindens hjem.

Redningspersonalet frygtede, at hjemmet udgjorde en potentiel smittefare, og de måtte derfor iføre sig beskyttelsestøj, inden at de i timevis arbejdede på at få den ældre kvinde ud af huset.

Oh det var en opgave, der var lettere sagt end gjort.

Den lange periode, hvor kvinden formentlig har siddet i stolen, havde nemlig gjort hende så svag og afkræftet, at hun ikke var i stand til at rejse sig af egen kraft.

- Jeg modtog en melding om, at Barbara var så fysisk svag, at hendes knogler i kroppen var ved at brække, da man forsøgte at bære hende ud af huset, fortæller assisterende brandchef, Rick Helminski, ifølge det amerikanske medie.

En efterfølgende rapport fra Lucas County Sheriff's Office beskriver, at kvindens krop nærmest havde “formet sig efter stolen” – og at hendes liv var i overhængende fare.

Det lykkedes til sidst politi og brandvæsen at få kvinden ud af huset, hvorefter hun blev hastet på hospitalet, hvor hun lige nu er indlagt og under behandling.

Naboer i Springfield Township fortæller, at Barbara Foster flyttede ind i huset for over 10 år siden.

De kendte hende ikke godt, men frivillige fra en lokal kirke havde i årenes løb passet kvinden og bragt mad hjem til hende. Det var også en frivillig fra kirken, der torsdag slog alarm til myndighederne. 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close