Harvey Weinstein udleveret til Californien for ny retssag

Foto: MEGA

Tirsdag blev den i dag 69-årige tidligere filmskaber Harvey Weinstein sendt med en flyver til Californien, da han endnu en gang skal stå skoleret foran retten.

Tilbage i oktober lød det, at han, trods sin nuværende afsoning af 23 år bag tremmer for at være blevet kendt skyldig i to tilfælde af seksuelle overgreb, var blevet sigtet for endnu seks forhold.

Og i april blev han ramt af endnu flere anklager – hvorfor han tirsdag morgen amerikansk tid blev fløjet afsted mod Los Angles, hvor han blev udleveret til Californien og kørt videre til retten.

Det skriver PageSix.

Han er i Californien anklaget for voldtægt og overgreb mod fem kvinder i tiden mellem 2004 og 2013.

Artiklen fortsætter under billedet

Der blev ikke slækket på sikkerheden, da Weinstein tirsdag skulle transporteres til fængslet i Los Angeles. Foto: MEGA

Hvis han ender med også at blive dømt for disse, så står han overfor yderligere 140 år bag tremmer, udover hans nuværende 23, som han fortsat er i gang med at afsone.

Selve retssagen i de nye anklagepunkter vil dog ikke ske inden for de næste fire til seks måneder. Det oplyser en af filmmogulens advokater, Norman Effman.

- Vi er dog fortrøstningsfulde i forholde til succesen af retssagen, lyder det videre fra ham.

Weinsteins advokat forsøgte at modsætte sig udleveringen, grundet den 69-åriges skræntende helbred, der så sent som i april lød, at han både var ved at miste synet og flere af sine tænder.

Artiklen fortsætter under billedet

Filmskaberen under sin første retssag. Foto: MEGA

Det lykkedes dog ikke, og nu kan den tidligere filmsskaber se frem mod endnu en gang at stå foran en dommer.

Weinstein blev i 2017 anklaget for at have begået seksuelle overgreb af forskellig karakter mod flere end 100 kvinder. Beskyldningerne startede #metoo-bølgen, og han endte med at blive idømt 23 års fængsel for sine forbrydelser.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close