Harvey Weinstein mister synet og fire af sine tænder i fængslet

Store helbredsproblemer har nu udskudt de øvrige retsager mod den allerede overgrebsdømte filmmand

Store helbredsproblemer har nu udskudt de øvrige retsager mod den allerede overgrebsdømte filmmand

Foto: MEGA

Endnu et kapitel blevet føjet til historien om den største og mest omfattende overgrebssager i Hollywood, da hele seks nye sigtelser dukkede op mod den 69-årige amerikanske filmproducent i oktober.

Men turen til retten i Los Angeles bliver dog alligevel ikke noget. Det blev besluttet under en digital høring mandag.

I Californien skulle han ellers endnu en gang skal for retten i forbindelse med de nye anklager om voldtægt.

Svigtende syn og manglende tænder

Weinsteins advokat Norman Effman opfordrede nemlig dommer Kenneth Case til at udskyde udleveringen, så den dømte rigmand først kan undergå øjenoperationer og få nødvendige tandlægebehandlinger.

- På nuværende tidspunkt er han stort set blind. Og han har brug for operationer… Og medicin, fortæller han ifølge flere medier, herunder Vulture.

Han fortsætter, og kalder i samme omgang Harvey Weinsteins behov for lægehjælp for ”kritisk”.

- Han har desuden nogle omfattende tandproblemer, og der er planer om, at han skal gennemgå nogle behandlinger for at redde tænderne, men vi ved ikke præcis hvornår, fortæller advokaten, før han tilføjer:

- Han har tabt omkring fire tænder indtil videre, tror jeg.

I øjeblikket sidder filmproducenten bag det engang så indflydelsesrige Weinstein Company bag tremmer i statsfængslet Wende Correctional Facility, som ligger nordligt i staten New York.

Her medvirkede han selv på videolink i høringen, iført mundbind og mørkerød trøje.

- Det mest basale og menneskelige at gøre i denne sag er at sikre sig, at han (klienten Weinstein red.) modtager den rette medicinske behandling, lyder det fra Effman.

Han understreger, at Weinstein også ville være villig til at komme for retten uden nødvendigvis at være fysisk til stede.

Harvey Weinstein blev i 2017 anklaget for seksuelle overgreb, krænkelser og voldtægter mod flere end 100 kvinder. Han blev idømt 23 års fængsel.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close