Kendte 30. september 2019

Hansi og Ustin har fundet melodien: Pop og poter

Hinterseer ses næsten altid i selskab med en Berner Sennen-hund – og selv om den ikke er hans, betegner han den som en ægte ven.
(Foto: Peter Grosen)

Når alpetoppenes glade sanger, Hansi Hinterseer, vandrer omkring i Tyrols smukke landskab, er han som oftets i selskab med en kær bamset Berner Sennen-hund.

Den 65-årige østriger har da heller aldrig gjort nogen hemmelighed af, at han elsker sine firbenede venner.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Venner i flertal, fordi han nu er oppe på nummer tre i rækken.

– Ustin her på seks år er barnebarn af min første hund Quincy, og søn af Quincys datter Gina, forklarer han om sine hundes familierelationer.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Peter Grosen)

79 pressefolk var samlet i Seidalm uden for Kitzbühel for at tale med Hansi om hans nye cd. Virakken generer dog ikke Ustin, der stille og roligt gik omkring med sangeren. (Foto: Peter Grosen)

Ejerskaberne skal dog tages med forbehold i hans tilfælde.

Faktum er, at hundene aldrig har været hans.

Til gengæld har de tilbragt så meget tid sammen på vandreture og under optagelser til musikvideoer, tv-programmer og film, ligesom de har siddet model med ham på post- og julekort og meget andet, at han altid har følt sig tæt knyttet til dem.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Peter Grosen)

Vidste man ikke bedre, skulle man tro, at Ustin var Hansis hund. Lige så snart den får øje på ham, spurter den hen for at hilse og blive klappet. (Foto: Peter Grosen)

Firbenede stjerner

– De har været med ved skilifte, i robåde, i cykeltrailere og meget andet.

Når vi så har fået fyraften, ja, så slapper vi jo også af i hinandens selskab, siger Hansi om forholdet til sine lånehunde.

Et firbenet trekløver, som gennem tiden næsten har opnået samme berømmelse som sangeren selv, netop fordi de har været hans tro følgesvende på job, når der skulle laves PR for et nyt Hansi-album eller andet.

"Hundestjerner" er de blevet døbt i tysk presse, og Hansi selv har da heller intet imod, at dele berømmelsen med sin nuværende arbejdskammerat Ustin.

– Ofte har folk været mere optagede af at klappe ham end med at tale med mig. Det kan jeg godt forstå, har han muntert sagt om den sag.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Peter Grosen)

To film og utallige musikvideoer er blot nogle af de opgaver seksårige Ustin har på sit cv med Hansi, så der skal mere end en storskærm på alpetoppen til at tage pippet fra ham. (Foto: Peter Grosen)

Det bli'r i familien

Hinterseers filmhundeforhold begyndte med Quincy, og det blev til, hvad Hansi kalder for "et ægte venskab".

Da Quincy så blev for gammel til at pukle på diverse tv-sets dagen lang, tog hans datter Gina over, og det var nærmest kærlighed ved første blik.

– Vi havde et godt forhold fra dag et, har han ofte fortalt om netop mødet med Gina, hvis død mange år senere som knap 13-årig blev begrædt på hans facebookside.

– Jeg drømmer om hende, men hvilke mange skønne minder jeg har.

Blot for nogle dage siden var vi sammen i sneen, skrev han blandt andet om sin filmhund nummer to.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Peter Grosen)

Alle Hansis filmhunde har været fra opdrætter Wolfgang Zörner, så det er ikke kun hundene, schlagerkongen er blevet venner med. (Foto: Peter Grosen)

Inden det kom dertil, nåede Gina at blive mor til hele 27 hvalpe.

Glædelige begivenheder, hvor Hansi selvfølgelig som en af de første troppede op på barselsbesøg for at gratulere.

Derfor havde han også allerede mødt Ustin som lille hvalp, længe inden den skulle blive hans filmhund nummer tre.

Pensionisthund

At nogle synes, det er underligt, at schlagerkongen næsten altid er i følgevend af en Berner Sennen, når han nu slet ikke har en hund, tager han ganske roligt.

– Jeg er vokset op med adskillige dyr, og jeg har altid følt mig tæt forbundet med både dem og naturen.

Ingen skal være i tvivl om, at jeg meget gerne vil have en hund selv, men det passer bare ikke ind i mit omflakkende liv, forklarer han.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Peter Grosen)

Berner Sennen beskrives som arbejdsom, energisk, tålmodig, kærlig og intelligent, samt trofast og vagtsom. Kort sagt: En perfekt PR-partner for Hansi. (Foto: Peter Grosen)

Så selv om han slet ikke går i pensionstanker endnu, så vil han dog gerne give et bud på, hvad der kommer til at ske som noget af det første, når han stopper med at synge.

– Så skal jeg nok have en hund!

Sponsoreret indhold