Kendte 18. september 2019

Hansi Hinterseer: Her er min barndom

Hansi Hinterseer havde en opvækst med få penge, men masser af kærlighed. SE og HØR var med på stjernens nostalgiske tur tilbage til der, hvor det hele begyndte.
(Foto: Peter Grosen)

Man skal væbne sig med en god terrængående bil, vandrestøvler, mountainbike eller ski, hvis man vil besøge Hansi Hinterseers barndomshjem i Seidlalm i Østrig.

Til gengæld belønnes man med den skønneste udsigt over Kitzbühel i dalen, hvor den 65-årige østriger bor i dag.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Sangeren har dog aldrig glemt sine rødder og barndomshjemmet, der nu som dengang delvist løber rundt ved at servere forfriskninger frisk fra gården og bjergene til de vejfarende.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Peter Grosen)

– Her voksede jeg op med mine bedsteforældre og min tante. Hver dag drog min bedstefar ned i dalene med hestene for at leverer frisk mælk og andet til Kitzbühel og hente øl med op til traktørstedet, som min tante Moidi drev, fortæller Hansi. (Foto: Peter Grosen)

– Herude havde vi dyrene, deroppe sov vi, her var køkkenet, fortæller Hansi stolt om stedet, hvor han voksede op.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Peter Grosen)

I den nuværende restaurant på stedet hænger et billede fra dengang. (Foto: Peter Grosen)

Ingen penge

En opvækst, der var præget af få penge og få materielle goder, men så meget desto mere rig på kærlighed.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Peter Grosen)

– Fordi der ikke var legekammerater i nærheden, spillede jeg fodbold med mig selv. Det her var målet. (Foto: Peter Grosen)

– Vi havde ingenting og alligevel alting. Jeg havde den skønneste barndom, man kan tænke sig, og jeg takker Gud for, at jeg var så heldig at få lov at vokse op her hos de to skønne mennesker, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Privat)

– Min bedstemor var det elskeligste menneske og min bedstefar en fantastisk mand. Han hævede aldrig stemmen. Det behøvede han ikke, lyder det fra sangeren. (Foto: Privat)

De to skønne mennesker, der tog sig af lille Hansi, var hans bedstemor Maria, og hans bedstefar Hans.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Privat)

– Vi havde intet rindende vand. Men min bedstefar lavede selv en 500 meter lang pipeline. Han havde ingen moderne hjælpemidler, men fik alligevel regnet hældning og alt ud, fortæller Hansi stolt om sin bedstefar. (Foto: Privat)

Ingen forældre

– Min far var olympisk ski-champion og havde ikke tid til at tage sig af mig, forklarer Hansi, og at spørge til hans mor er tabu. Den eneste kommentar, han engang har givet angående hende, er, at hun forlod ham og dermed punktum.

Bedsteforældrenes omsorg opvejede dog i rigt mål faderens manglende tid og moderens svigt.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Privat)

– Jeg levede isoleret og var en stille bondedreng, så jeg havde ikke mange legekammerater. Men jeg var vellidt, for mine bedsteforældre lærte mig at være høflig og venlig. (Foto: Privat)

Desuden blev faderens nabo en slags reservefar for Hansi og 20 andre børn, som han lærte at stå på ski.

– Han holdt af os. Han var vores far. Men han boede jo dernede, og jeg heroppe, siger han og peger ned mod Kitzbühel.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Privat)

– Vil du træne ski eller rende med piger, spurgte faderen ham, da Hansi var 13. Hansi begyndte at træne hos ham og høstede mange pokaler på et tidspunkt, hvor bedsteforældrene også så småt fik installeret eksempelvis el og tv. (Foto: Privat)

På ski til skole

En tur, som Hansi måtte tage alle hverdage, når han skulle i skole, og som om vinteren foregik netop på ski.

– Min opvækst har givet mig nogle grundlæggende værdier, som har hjulpet mig hele livet både privat, i min karriere og som skiløber og sanger. Når man lever af jorden, lærer man at bevare fødderne på jorden, konstaterer han.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Peter Grosen)

En del er lavet om og moderniseret i Hansis barndomshjem, men brændeovnen står intakt, som dengang Hansi og bedsteforældrene samledes ved den for at holde varmen. (Foto: Peter Grosen)

Jordforbindelsen har også hjulpet ham til at skelne mellem rygklappere, bekendte og virkelige venner.

– Lad os være ærlige – hvor mange rigtige venner har man egentlig? Det ved man ikke, når man har succes, men man finder ud af det, når man ikke har det. Rigtige venner er vigtige. Dem skal man værne om, siger han og forklarer, at han netop derfor har kaldt sit nye album "Ich halt zu Dir", som på dansk betyder "Jeg støtter dig".

Sponsoreret indhold