Kendte 24. oktober 2021

Gulddreng genoplivet: En ond tvillingebror

Malte Ebert har indset, at han aldrig rigtig slipper af med sit alter ego
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Masser af succes og det, der følger med. Det var hverdagen for Malte Ebert i den tid, hvor hans stemme fik tusindvis af fans til at kalde ham “Gulddreng”.

Men Gulddreng var ikke Malte. Faktisk blev Gulddreng opfundet, fordi Ebert havde skrevet et stensikkert hit, “Model”, men brød sig så lidt om det, at han ikke selv ville lægge ansigt til.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Dan Mariegaard)

Malte Ebert brugte coronatiden uden koncerter til at indspille nye sange og til at dyrke sin interesse for at fiske.
Efter pandemien stod Gulddreng pludselig klar igen. (Foto: Dan Mariegaard)

Derfor var det en stor lettelse, da Gulddreng blev lagt i graven i 2018. I 2021 har Malte dog fundet spaden frem og genoplivet sin følgesvend.

– Han er som en ond tvillingebror. Jeg har affundet mig med, at han nok forfølger mig i lang tid. Det er også okay, han har jo lånt mig penge til en ny bil og en god lejlighed, siger Malte, der storhittede i løbet af sommeren – med Gulddrengs hyldestsang til landsholdet, “Helt sikker”.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Instagram (Gulddreng)

– Det var ikke mig. Det er Gulddreng, du skal tale med, svarede Malte, da SE og HØR spurgte, om han stadig havde den rygtatovering, som Helle Thorning-Schmidt lavede i “Helt sikker”-musikvideoen. (Foto: Instagram (Gulddreng)

Gyldent år

Det succesfulde comeback har betydet, at Gulddreng har haft et stort år på trods af en tre år gammel dødsattest.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Martin Høien)

Han deltog i “Toppen af poppen” som Malte Ebert, men Gulddreng blev hevet frem en enkelt gang for at lave sjov med Simon Kvamm.
Både Kvamm og Hjalmer Larsen sang da også Gulddreng-hits, da programmet sluttede i søndag. (Foto: Martin Høien)

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Gregers Overvad)

Det var ikke Gulddreng, men Malte, der kvitterede for tatoveringen ved at dukke op til den tidligere statsministers bogreception for nylig sammen med kusinen Frederikke. (Foto: Gregers Overvad)

– Hvis man kigger på hans afskedsalbum, har han krydsede fingre på billedet. Så man ved aldrig. Men lige nu er han rejst i eksil, lød det ellers fra Malte, da SE og HØR talte med ham for nylig.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Ritzau Scanpix)

Parken var ved at være fyldt godt op, da Gulddreng i sidste uge tog mikrofonen og sang roligans i VM-stemning. (Foto: Ritzau Scanpix)

Alligevel dukkede Gulddreng endnu en gang op i Parken i sidste uge for at varme stadion op til den helt store fest, da de danske drenge slog Østrig og kvalificerede sig til VM.

Næsten med til EM

Malte Ebert har da også et helt særligt forhold til fodboldlandsholdet – ikke mindst på grund af sommerens EM-slutrunde.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Hanne Juul)

Da Malte sparkede EM i gang med en kamp mod kronprinsen, blev der udvekslet hilsner.
Gulddreng var en af de musikere, der optrådte til Frederiks private 50-års fest i 2018. (Foto: Hanne Juul)

– Det var en emotionel rutsjebanetur. Alle var rystede og chokerede efter den første kamp, men efterfølgende viste holdet vejen mod Rusland, og så kørte det bare derudad til semifinalen. Og det var en fantastisk oplevelse at være med til at bidrage til fodboldfesten, fortalte den fodboldglade sanger.

“Helt sikker” var dog ikke den officielle DBU-slagsang ved EM, så mon ikke Malte Ebert drømmer om at få den ære til næste års slutrunde. Ellers gør Gulddreng sikkert.

Sponsoreret indhold