Rørt Gulddreng smider facaden: - Jeg havde aldrig klaret det uden jer

Gulddreng blev et kæmpe fænomen, efter at han brød igennem med sangen \

Gulddreng blev et kæmpe fænomen, efter at han brød igennem med sangen "Model".

(Foto: All Over Press)

Det hele begyndte egentligt som en billig joke: Kunne man skabe en musikstjerne herhjemme med hjælp fra et par solbriller, en eksotisk accent og en håndfuld kække bemærkninger?

For to år siden iførte Malte Ebert sig de mørke solbriller og den eksotiske accent og de kække bemærkninger - han blev til Gulddreng - og på rekordtid blev han uden sammenligning det største fænomen i dansk musik i nyere tid.

Han nåede til tops med hits som Model”, ”Se mig nu”, ”Drikker for lidt” og ”Ked af det”, og han nåede sågar at blive genstand for Lars Løkke Rasmussens nytårstale.

Sidste fredag – 02.02.18 – gav Gulddreng så sin første og sidste koncert i Royal Arena foran 11.000 gæster. Koncerten var Gulddrengs allersidste. Solbrillerne er lagt – accent og kække bemærkninger er fortid. Musikfænomenet er nemlig forbi efter to vilde og hæsblæsende år.

Gulddreng har været lidt af et fænomen siden har brød igennem med sangen \

Gulddreng til Elle Style Awards. Foto: All Over

Med andre ord er det tid til at gøre status for Malte Ebert, der stammer fra den lille by Ankjær ved Vejle. På sin Instagram-profil takker han nu sine mange tusinde fans, der har fulgt og støttet ham på den usædvanlige rejse de sidste to år:

- Fredag morgen stod jeg på scenen i Royal Arena og tænkte tilbage på de sidste to år af mit liv. To år hvor jeg har forsøgt at være to forskellige personer. Jeg har oplevet og opnået mere end jeg nogensinde havde forestillet mig var muligt, og det hele på så kort tid at jeg knapt nok nåede rigtig at nyde det imens det stod på. Da jeg stod der på scenen, med ryggen til min dumme fætter Emil (ham som er kendt for at give finger), gik det for alvor op for mig, hvor surrealistisk det hele har været, skriver Malte Ebert på sin Instagram-profil.

Fredag morgen stod jeg på scenen i Royal Arena og tænkte tilbage på de sidste to år af mit liv. To år hvor jeg har forsøgt at være to forskellige personer. Jeg har oplevet og opnået mere end jeg nogensinde havde forestillet mig var muligt, og det hele på så kort tid at jeg knapt nok nåede rigtig at nyde det imens det stod på. Da jeg stod der på scenen, med ryggen til min dumme fætter Emil (ham som er kendt for at give finger), gik det for alvor op for mig, hvor surrealistisk det hele har været. Om lidt ville salen blive fyldt med 11.000 mennesker der var kommet for at tage afsked med noget der startede som en joke. En intern joke, der pludselig voksede sig så stor at @larsloekke citerede den i sin nytårstale, og pludselig tog masken af og afslørede at det i virkeligheden var ham der stod bag den mystiske og fucking dejlige @djguldsmed. Jeg kan slet ikke forklare hvordan det hele har været, men til gengæld kan jeg takke alle der har støttet, hjulpet og fulgt med i dette skøre eventyr. Et eventyr om en lille grim ælling fra Vejle, der en dag blev til en stor og åndssvag dreng med solbriller, halskæder og ringe af guld. Tusind tak alle sammen. Jeg havde aldrig, aldrig klaret det uden jer

Et opslag delt af @ malteebert den

Han tilføjer:

- Om lidt ville salen blive fyldt med 11.000 mennesker der var kommet for at tage afsked med noget der startede som en joke. En intern joke, der pludselig voksede sig så stor at @larsloekke citerede den i sin nytårstale, og pludselig tog masken af og afslørede at det i virkeligheden var ham der stod bag den mystiske og fucking dejlige @djguldsmed.

- Jeg kan slet ikke forklare hvordan det hele har været, men til gengæld kan jeg takke alle der har støttet, hjulpet og fulgt med i dette skøre eventyr om en lille grim ælling fra Vejle, der en dag blev til en stor og åndssvag dreng med solbriller, halskæder og ringe af guld.

Gulddreng sammen med Finn Damer.

Gulddreng med sin hund Finn, der har sin egen Instagram-profil (med over 20.000 følgere). Foto: All Over

- Tusind tak alle sammen. Jeg havde aldrig, aldrig klaret det uden jer, lyder det til sidst fra Gulddreng.

Gulddreng nåede i sine to år at lave 11 tracks til dato, hvor otte alle nåede at blive nummer 1 på hitlisten.

Hans sange talte blandt andet ”Model”, ”Se mig nu”, ”Nemt”, ”Guld jul”, ”Ked af det”, “Utro", ”Censor” ”Lyvesangen” og ”Legende”.

Tilsammen har de i alt 11 sange haft mere end 70 mio. afspilninger på Spotify, og Gulddreng nåede desuden at vinde flere priser: Danish Music Awards 2016 (Årets Publikumspris), Guldtuben 2016 (Årets sang), Zulu Awards 2017 (Årets nye navn), Zulu Awards 2017 (Årets hit) samt GAFFA-Prisen 2017 (Årets nye danske navn).

Du kan se flere billeder af Gulddreng i galleriet herunder:

Gulddreng - Billeder af ham

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close