Godmorgen og godnat, skat

Til daglig kører Rasmus Staghøj og Katrine Hughes, 33, kærlighedstandem i hjemmet på Christianshavn, men hver juli går Rasmus i udbrud og lader kæresten blive hjemme.

Til daglig kører Rasmus Staghøj og Katrine Hughes, 33, kærlighedstandem i hjemmet på Christianshavn, men hver juli går Rasmus i udbrud og lader kæresten blive hjemme.

(Foto: Dan Mariegaard)

Det ser dejligt ud, når TV2’s cykeljournalister rapporterer fra de smukke, varme målbyer og bjergtoppe under Tour de France.

Men de tre uger, hvor karavanen triller Frankrig tynd i sommerferien, er også fulde af afsavn for de dedikerede folk på skærmen.

Det kender Rasmus Staghøj efterhånden alt til.

I år dækker han sit 9. Tour de France som journalist – det 5. for TV2 – og har derfor vænnet sig til arbejdsdage, der begynder med forberedelse om morgenen, før han skal tale nogle timer i kommentatorboksen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Under Touren er det kommentatormakkeren Brian Nygaard, 44, som får Rasmus’ selskab. (Foto: Dan Mariegaard)

Når rytterne er kommet i mål, står han klar til at lave interview, indtil klokken har rundet 19 om aftenen, og han skal køre et par hundrede kilometer videre til næste dags målby.

Med andre ord: Så godt som ingen mulighed for at holde kontakten med kæresten Katrine hjemme i København.

– Vi skriver sammen hver dag, for vi har en regel om at skrive godmorgen og godnat til hinanden. Men vi taler ikke sammen hver dag, for jeg kan godt have travlt, og så er det nemmere at skrive, fortæller Rasmus Staghøj, 33.

​Artiklen fortsætter under billedet ...

Efter cykelløbet skal ferien foregå i Danmark – hvor Rasmus’ jyske familie og Katrines sydfynske kan forvente besøg. (Foto: Dan Mariegaard)

Flytteplaner

På trods af de svære sommerbetingelser kan det halvandet år gamle forhold holde til Rasmus’ specielle job. Allerede fra begyndelsen var afstand nemlig en faktor for journalisten og hans amour.

– Da vi mødte hinanden, boede Katrine i Monaco, og hun flyttede først til Danmark et halvt år senere, så vi er vant til, at der har været stor afstand imellem os, siger den sympatiske sportsjournalist.

Nu bor parret meget tæt sammen i en lejlighed lige ud til Christianshavns Kanal.

– Vi er allerede på udkig efter noget nyt. Vi har kun 55 kvadratmeter, og vi kunne godt tænke os lidt mere plads.

Men samtidig har vi forelsket os i området, så vi leder faktisk kun i den samme gade og en lige ved siden af, fortæller de.

​Artiklen fortsætter under billedet ...

Da de mødtes første gang, anede Katrine ikke, at Rasmus var et kendt ansigt efter flere år på TV2’s mest populære sommerprogram. – Jeg mærker det heller ikke så meget. Men når jeg er i byen, sker det, at nogen kommer hen og snakker. Næsten hver gang har de to spørgsmål: ”Hvem vinder Touren?” og ”Hvad med Fuglsang?”, fortæller journalisten, der sidste år skrev en bog om den danske toprytter. (Foto: Dan Mariegaard)

Fejrer ikke fødselsdage

Hjemme i København passer Katrine den christianshavnerlejlighed, parret flyttede ind i for et år siden, og sit job i en stor virksomhed, hvor hun arbejder med marketing.

Ferien har hun lagt lige efter Tour de France, så de kan bruge tiden sammen.

– De tre uger, hvor Rasmus er i Frankrig, arbejder jeg og bruger al min energi på det, og så tager jeg til Paris til Tour-afslutningen, hvor vi har et par dage sammen, inden vi holder ferie i Danmark, fortæller den smilende eksilfynbo, der har arvet efternavnet Hughes fra sin engelske far.

Nogle dage er lidt hårdere end de andre at være væk fra hinanden.

​Artiklen fortsætter under billedet ...

Katrine har boet en årrække i Monaco og arbejdede stadig dernede i et firma, der udlejer yachter, da hun mødte Rasmus under en ferie ”hjemme” i København. Cykeljournalisten kom heldigvis ofte til kasinobyen og besøgte sit nye bekendtskab, for samtidig var han ved at skrive en bog med Jakob Fuglsang, der også har adresse i fyrstendømmet. (Foto: Dan Mariegaard)

På søndag, på Bastilledag, har Rasmus fødselsdag og kan altså ikke dele kage og gaveoppakning med kæresten på 34-årsdagen.

– Nu har jeg prøvet otte gange at være væk fra familien på min fødselsdag. Men det betyder ikke rigtig noget for mig. Det var værre for mig, at jeg tager af sted på Katrines fødselsdag.

Vi når lige morgenmad sammen, og så flyver jeg til Bruxelles, siger Rasmus, da SE og HØR møder parret i København et par dage før afgangen til løbsstart i den belgiske hovedstad.

Tour de France slutter med det traditionelle opløb i Paris den 28. juli.

I gaderne står Katrine Hughes – klar til at tage imod sin Rasmus, når han får sommerens sidste fyraften.

Vil du læse meget mere om de kendte hver eneste uge? Så bliv fast abonnenent på SE og HØR - læs mere her.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close