Kendte27. august 2018

Belgiens værste morder sender brev til sine ofre

Belgiske Marc Dutroux, der tilbage i 1990’erne bortførte, misbrugte og torturerede en række piger, har sendt breve til sine ofre og deres familier i et forsøg på forsoning og i håbet om at blive prøveløsladt. Fire af hans ofre døde – kun to overlevede rædslerne i hans kælder
https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/10.445549c.jpg
 (Foto: All Over)

Belgiens værste sex-morder forsøger nu at få forsoning og tilgivelse fra sine ofre og deres familier.

Marc Dutroux, der tilbage i 1990’erne bortførte, misbrugte og torturerede en række piger, har således sendt breve til sine ofre og deres familier i et forsøg på forsoning og i håbet om at blive prøveløsladt.

Det skriver det belgiske medie Sudpresse.

De i alt fire breve er skrevet af Marc Dutroux’ advokat, Bruno Dayez, men med Marc Dutroux’ godkendelse. Ifølge advokaten er ønsket ikke at starte en krig med ofrene og deres familier:

- Dette er et brev om forsoning, om åbenhed. Dutroux, som tager det fulde ansvar for de fire børns død, selv om han ikke direkte dræbte dem, retter henvendelse direkte til forældrene og til sine ofre for at fortælle dem, at han er klar til at svare på deres spørgsmål, fortæller advokaten ifølge Nieuws Blad.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/10.445549c.jpg
 (Foto: All Over)

Marc Dutroux er i dag 61 år. Her er han fotograferet efter sin anholdelse. Foto: All Over

Advokaten understreger, at det er helt op til ofrene og deres familier, hvad de ønsker at spørge morderen om. Umiddelbart er det ikke faldet i god jord, at Marc Dutroux forsøger at tage kontakt med sine ofre og deres familier.

- Vi forsøger mere eller mindre at leve et normalt liv. Men Dayez finder stadig på nye ting, der minder os om sorgen, siger Carine Russo, der var mor til Melissa Russo, der som 8-årig sultede ihjel i Dutroux' kælder.

Formålet med forsoningsbrevene er også at få Marc Dutroux prøveløsladt. Han blev ellers idømt livsvarigt fængsel uden mulighed for prøveløsladelse.

- Det er ikke menneskelig opførsel at fængsle en person længere end 25 år og bare lade ham rådne bort, siger advokaten til Nieuwsblad.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/10.445750a.jpg
 (Foto: All Over)

Kælderen var specialbygget af Marc Dutroux og umulig at undslippe. Foto: All Over

Marc Dutroux blev døbt ”monsteret fra Charleroi”, efter det kom frem, at han i sit hus i Charleroi i det sydlige Belgien havde begået landets værste forbrydelse i midten af 1990’erne.

Her var det lykkedes Marc Dutroux at kidnappe flere piger, som han holdt indespærret i et specialbygget rum i kælderen under sit hus. Rummet var lydtæt, og de tilfangetagne piger havde ingen chancer for at flygte.

Julie Lejeune og Melissa Rosso var begge otte år, da de blev kidnappet i juni 1995. Marc Dutroux voldtog og torturerede gentagne gange pigerne.

Pigerne døde senere af sult, da de blev overladt alene, mens Marc Dutroux afsonede en fængselsdom for biltyveri i begyndelsen af 1996.

Under retssagen fastholdt Marc Dutroux, at pigerne var i live, da han blev løsladt, men eksperter fastslog, at pigerne måtte være døde som følge af den sparsomme mængde mad og vand, der var efterladt til dem, mens han sad fængslet.

Pigernes lig blev senere fundet nedgravet.

I august 1995 blev den dengang 17-årige An Marchal og den 19-årige Eefje Lambrecks kidnappet. Også disse piger blev sexmisbrugt og tortureret af Marc Dutroux.

Ligene af de to piger blev senere fundet gravet ned – de var formentlig i live, da Marc Dutroux gravede dem ned.

Kun to piger overlevede rædslerne i kælderen.

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/10.445750b.jpg
 (Foto: All Over)

Julie Lejeune og Melissa Rosso var begge otte år, da de blev kidnappet. De døde efter ni måneder af sult. Foto: All Over

Sabine Dardenne var 19 år, da hun blev kidnappet på vej til skole i maj 1996. Hun tilbragte 80 dage i fangekælderen, før at hun blev befriet af belgisk politi.

Den dengang 12-årige Laetitia Delhez blev kidnappet i august 1996 og sat i samme fangekælder som Sabine. Hun nåede dog kun at være fanget i seks dage, før at hun blev befriet sammen med Sabine Dardenne.

Marc Dutroux og hans hustru Michelle Martin blev anholdt. Først mange år senere blev de dømt i sagen. Marc Dutroux modtog livsvarigt fængsel, mens Michelle Martin blev idømt 30 års fængsel for at hjælpe ham med forbrydelserne. Hun blev løsladt i 2012, fordi hun i stedet ville gå i kloster.

Sagen vakte stor opsigt i Belgien – særligt fordi det kom frem, at flere havde advaret myndighederne om, at Marc Dutrox var i gang med at planlægge en forbrydelse forud for kidnapningerne.

En tidligere lejer i et af Marc Dutroux' huse havde blandt andet advaret det lokale politi om, at Dutroux var i gang med at bygge en fangekælder i sit hus.

Også hans egen mor havde advaret politiet om, at sønnen var i gang med at planlægge en forbrydelse.

Du kan se billeder fra sagen i galleriet herunder:

Marc Dutroux-sagen

null

Sponsoreret indhold