Kendte1. maj 2018

20-årig Marie forsvundet - spist af hajer eller kidnappet?

Norske Marie Sæther Østbø er på mystisk vis forsvundet under en rejse i Sydafrika. Den 20-årige kvinde forsvandt onsdag aften og blev sidst set på vej ned mod Myoli Beach i Sedgefield. Spørgsmålet er, om den unge kvinde er blevet angrebet og spist af nogle af de hajer, der lever i området, eller om hun er blevet udsat for en forbrydelse
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/marie_front.jpg
 Foto: All Over Press og privat

Onsdag aften klokken 18.40 gik 20-årige Marie Sæther Østbø ned mod Myoli Beach i Sydafrika for at betragte den smukke natur og vandet.

Men den unge kvinde fra Stavanger vendte aldrig tilbage.

Nu frygter familien, at der er sket hende en forbrydelse, eller at hun er blevet angrebet og spist af nogle af de frygtede hvidhajer, der lever i vandet ud for Sydafrikas kyst.

Det skriver Dagbladet.

Marie Sæther Østbø ankom i onsdags til Sedgefield, en by der ligger mellem Cape Town og Port Elizabeth, i Sydafrika sammen med en studieveninde.

Planen var, at de to skulle tilbringe en to uger lang ferie i området.

https://imgix.seoghoer.dk/marie_2.jpg

Marie forsvandt onsdag aften, efter at hun gik alene til stranden i den sydafrikanske by Sedgefield. Foto: Privat

Samme aften – klokken 18.40 – gik den unge kvinde, der læser ved universitet i Agder, ned mod stranden. Men hun vendte aldrig tilbage.

Det var en gruppe studerende, der en time senere valgte at slå alarm, da hun ikke mødte op til en middagsaftale som planlagt.

Videoovervågning har vist, at Marie gik alene ned mod stranden. Desuden har man på stranden fundet hendes mobil og hendes sko og en kasket. Det er dog ikke be- eller afkræftet, om kasketten tilhører 20-årige Marie.

Fundene på stranden er de eneste spor i den mystiske forsvindingssag.

Ifølge det norske medie Dagbladet betragter sydafrikansk politi sagen som en forsvindingssag. De mener ikke, at der ligger noget kriminelt bag den norske pigens forsvinden og kalder byen Sedgefield for ”rolig” og uden kriminalitet.

De sydafrikanske efterforskere har i stedet antydet, at pigen kan være gået i vandet onsdag aften, og at hun derefter er blevet angrebet af en hvidhaj eller tyrehaj.

https://imgix.seoghoer.dk/haj_4.jpg

Hvidhajer er kendt for at leve og jagte bytte ved den sydafrikanske kyst. Foto: All Over Press

Begge hajarterr er kendt for at leve i området, og de jager oftest deres bytte i de tidlige morgen eller aftentimer, hvor mørket er begyndt at sænke sig.

Maries far Atle Østbø fortæller til det norske medie, at han ikke tror på, at hans datter er gået i vandet.

https://imgix.seoghoer.dk/marie_web.jpg

Norske Marie blev meldt savnet klokken 19.40 onsdag aften, da hun ikke vendte hjem til en middagsaftale som planlagt. Foto: Privat

- Hun er vokset op ved vandet, er svømmedygtig og ved, at havet kan være farligt. Desuden har man fundet hendes mobil, sko og kasket 100 meter fra vandet, og Marie ville aldrig lade det ligge. Desuden ville hun aldrig lade sine venner vente, fortæller den fortvivlede far, der beder til, at hans datter dukker op igen i god behold:

- Den anden teori er, at hun er blevet taget af en gerningsmand fra stranden. Jeg håber, at den, som har hende i sin varetægt, slipper hende fri i god behold.

Sponsoreret indhold