Hollywood1. marts 2017

Video: Trumps tale udløste MANGE tårer

USA’s præsident, Donald Trump, holdt natten til onsdag dansk tid sin allerførste tale til Kongressen, og her hyldede han blandt andet en dræbt soldat – hvilket udløste tårer og stående bifald i flere minutter. Se det rørende klip lige her
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/donald_trump_front.jpg
 Foto: All Over og YouTube

Natten til onsdag dansk tid holdt USA's præsident Donald Trump sin allerførste tale til Kongressen.

Præsidentens tale høstede flere stående bifald undervejs fra både Republikanerne og Demokraterne – og særligt rørende blev det, da Donald Trump henvendte sig til enken Carryn Owens.

Hendes mand, soldaten William "Ryan" Owens fra elitekorpset Navy Seals, blev dræbt 29. januar 2017 i Donald Trumps første militæroperation som præsident. Han blev 36 år.

- Ryan døde, som han levede: En kriger og en helt, som kæmpede mod terrorisme og sikrede vores nation, fortalte Donald Trump fra talerstolen, før at salen få sekunder senere brød ud i stående klapsalver.

Imens zoomede kameraet ind på en tydelig berørt Carryn Owens, der efterfølgende blev hyldet med stående bifald.

Donald Trump fortsatte herefter med at hylde den afdøde Navy Seals-soldat og sagde, at ”Ryan havde spillet en vigtig rolle i kampen mod USA's fjender”.

- Ryans eftermæle strækker sig til al evighed. For som biblen lærer os, så er der ikke nogen større handling i kærlighedens navn end at lægge sig ned for sine venner. Ryan lagde sig ned for sine venner, for hans land og for vores frihed. Vi vil aldrig glemme ham, lød det fra Donald Trump.

I sin første tale til Kongressen fokuserede Donald Trump særligt på den ”almindelige amerikaner”, og foruden enken hyldede præsidenten også en kvinde, der var født med en sjælden sygdom, samt et 17-årigt skudoffer.

Donald Trump har – siden han formelt blev indsat som USA's 45. præsident i januar – høstet stor kritik fra sine modstandere. I nat dansk tid forsøgte han i sin første tale til Kongressen at fastslå og understrege, at det var vigtigt at stå sammen:

- Vi er et land, der står sammen om at fordømme had og ondskab i alle dets former. Jeg er her i aften for at give et budskab om forening og styrke, og det er et budskab, der kommer fra dybt i mit hjerte, sagde Donald Trump.

Du kan se klippet, hvor han hylder den afdøde Navy Seals-soldat i videoen herunder:

Herunder kan du se et galleri med facts om Donald Trump:

Vilde facts om Donald Trump

Sponsoreret indhold