Verden undrer sig: Hvad sker der med Trump og håndtrykket?

(Foto: All Over)

Det kan godt være, at han har fået masser af opmærksomhed for sine utallige forsøg på at få indført et omdiskuteret rejseforbud. Det kan også godt være, at han har fået masser af opmærksomhed omkring muren, han vil bygge ved grænsen til Mexico.

Men i disse dage er det bestemt ikke det politiske, der bliver bemærket hos USA’s præsident Donald Trump. Det er i stedet hans hænder – og hans måde at give andre et håndtryk.

Senest blev hans håndtryk med Japans premierminister Shinzo Abe bemærket og kommenteret i flere medier. I 19 endeløse sekunder holdt USA’s præsident fast i premierministerens hånd.

… og normalt tager et politisk håndtryk altså kun seks sekunder, hvis man spørger det amerikanske medie New York Post.

Donald Trumps lidt pudsige omgang med andres hænder er ifølge en tidligere rådgiver for Det Hvide Hus endnu et bevis på, at USA’s nye præsident ikke er skabt til jobbet som landets mest magtfulde mand.

- Det er selvfølgelig ikke nogen vigtig politisk begivenhed. Men det beviser igen, at Donald Trump som præsident er som en fisk helt ude af vandet, siger en tidligere rådgiver, Richard W. Painter i Det Hvide Hus, ifølge BT til avisen The New York Times.

Foruden dét at bruge oceaner af tid på håndtrykket har Donald Trump – som du kan se i videoen nederst i artiklen – også for vane at hive ”modstanderens” hånd til sig.

Ifølge en kropssprogekspert er Donald Trump meget bevidst om, hvordan han giver hånd. Kropssprogseksperten Joe Navarro kalder det et ”power crab”.

- Trump har før gjort det samme med andre politiske overhoveder. Han trækker i deres arme, og det får dem til at se fjollede ud. Desuden strider især dobbelthåndtrykket imod asiatisk etikette, hvor bagsiden af hånden betragtes som et mere intimt område. Under den lange, pinlige udveksling klappede Trump således bagsiden af præsident Abes hånd tre gange. Den slags signalerer et tæt personligt forhold, der i dette tilfælde ikke eksisterer. Og det får modtageren til at fremstå underdanig og mindre magtfuld end giveren. Faktisk synes jeg, at hele udvekslingen var pinlig, siger Joe Navarro til det amerikanske medie Huffington Post.

Du kan se Donald Trumps håndtryksmanerer i videoen herunder:

Vilde facts om Donald Trump

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close