Hollywood26. december 2017

Udenlandske udskejelser: Årets skandaler

År 2017 har været præget af adskillige skandaler: Alt fra forkert udnævnelse af vinder ved Oscar-uddelingen og spritkørsel til misbrug, voldtægtsanklager og sexovergreb.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/harvey-weinstein.jpg
 (Foto: All Over)
Filmverdenens Bonnie og Clyde, Faye Dunaway og Warren Beatty, var hidkaldt for at overrække prisen for ”Årets bedste film” ved Oscaruddelingen i Hollywood i februar.
Det festklædte publikum i Dolby Theatre og 32,9 millioner TV-seere ventede i spænding. Warren Beatty holdt kuverten i hånden, men tøvede, efter at han havde åbnet den, og det blev derfor Faye Dunaway, som fik æren af at udråbe ”La La Land” som vinder. Salen jublede, men der var bare den lille detalje, at det aldrende par var blevet sendt på scenen med den forkerte kuvert. Det var i stedet filmen ”Moonlight”, som havde vundet. Artiklen fortsætter under billedet ...
https://imgix.seoghoer.dk/oscar.jpg
 Foto: All
Her dukker den rigtige kuvert op, og ”La La Land”s producer Jordan Horowitz står med beviset på, at holdet bag ”Moonlight” i stedet skal på scenen og hyldes.(Foto: All Over) ”Hvorfor tjekkede jeg ikke sedlen mere grundigt?”, bebrejdede 76-årige Faye Dunaway senere sig selv. Men hun troede, at Warren Beatty lavede sjov, da han holdt en lille pause på scenen. Det forklarede hun to måneder senere i et interview med NBC Nightly News. – Han kiggede hen på mig og kiggede rundt. ”Du er umulig”, endte jeg med at sige, fortalte hun. Så Faye greb ivrigt kuverten og læste op.
80-årige Warren Beatty havde set, at der stod ”Emma Stone, ’La La Land’” på papiret i kuverten, oplyste han. Han vidste derfor, at der var sket en fejl. – Det var derfor, jeg kiggede. Jeg prøvede ikke at være morsom. Han afviste, at han havde givet Dunaway den forkerte kuvert med vilje, da han var gæst i ”Graham Norton Show” i april: – Du kunne betegne det som kaos, forklarede han om det, der skete på scenen til det 89. Oscar-show.

Fuld bag rattet

En vild og våd nat i byen blev dyr for den engelske fodboldstjerne Wayne Rooney.

Han har haft tømmermænd før, fodboldstjernen Wayne Rooney, men dem, han vågnede op med den 1. september i år, var nok alligevel værre end sædvanligt.

Klokken to om morgenen var han nemlig blevet arresteret og sigtet for spritkørsel.

Ved siden af ham i bilen sad den 29-årige partypige Laura Simpson, som han ville give et lift hjem fra Bubble Room Bar i Cheshire. De kørte i hendes lille bil og blev stoppet, fordi en baglygte ikke lyste.

Derhjemme blev fru Coleen, der er gravid med parrets fjerde barn, så rasende over husbondens eskapader, at hun smed vielsesringen. Senere fløj hun sammen med parrets tre sønner til Barbados på ferie. Hjemme fik Wayne lov at fejre sin 32-års fødselsdag alene.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/rooney.jpg
 Foto: All Over

Det var ikke alene retten i Stockport, som slog hårdt ned på Wayne Rooneys spritkørsel. Everton idømte ham en bøde på to ugers løn, hvilket svarer til 2,5 mio. kr. (Foto: All Over)

Wayne Rooney startede med at gå bodsgang til sin familie, sin manager og klub, Everton, og i forbindelse med retssagen senere samme måned rakte han også ud efter sine fans:

– Jeg vil gerne undskylde min utilgivelige mangel på dømmekraft, lød det.

Dommen lød på 100 timers samfundstjeneste og to års frakendelse af kørekortet – så nu har han hyret en privatchauffør.

For knap to måneder siden blev Rooneyparret forsonet.

– Hun vil bare glemme alt om det. Hendes sønner betyder alverden for hende, forklarede en af Coleens venner til The Sun Online.

- Nu glæder de sig bare til at fejre jul sammen som en familie, lød det.

Drak for meget

Misbrug var en væsentlig grund til, at Angelina Jolie forlod Brad Pitt.

Jeg kunne drikke en russer under bordet i hans egen vodka. Jeg var professionel. Jeg var god. Sådan konstaterede Brad Pitt, da han for første gang tog bladet fra munden, efter at Angelina Jolie havde bedt om skilsmisse i september sidste år.

Det skete i et interview med magasinet GQ Style i maj.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/brad-pitt.jpg
 Foto: All Over

Drikkeriet tog overhånd, men nu hævder Brad Pitt, at han er ædru, og at han og Angelina Jolie samarbejder om parrets seks børn. (Foto: All Over)

Her indrømmede den 54-årige amerikanske superstjerne, at hans drikkeri havde taget overhånd.

Han havde taget en kold tyrker og havde på det tidspunkt været ædru i et halvt år.

42-årige Angelina Jolie får han dog næppe tilbage.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/angelina_0.jpg
 Foto: All Over

Angelina Jolie nyder ikke at være singlemor til sin store børneflok, fortalte hun ved premieren på sin seneste film: – Det er ikke noget, jeg har ønsket. Det er bare hårdt. (Foto: All Over)

Hun tog parrets seks børn med sig, da hun gik, og vil stadig have forældremyndigheden over dem.

Hun har beskyldt ham for at have været voldelig over for et af børnene. FBI og børneværnet i Los Angeles undersøgte også en batalje mellem Pitt og parrets nu 16-årige adoptivsøn Maddox om bord på et privatfly, inden skuespilleren blev frifundet for at have gjort noget forkert.

Parret er stadig ikke skilt, og forhandlingerne om betingelserne gik i sommer helt i stå.

Korthuset ramlede

Da den nu 46-årige skuespiller Anthony Rapp sidst i oktober beskyldte Kevin Spacey for at have gjort seksuelle tilnærmelser til ham, gik det galt for den 58-årige ”House of Cards”-stjerne.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/kevin-spacey.jpg
 Foto: All Over

(Foto: All Over)

Rapp forklarede, at han var 14 år, da Spacey lagde an på ham. Selv forklarede Spacey, at han ikke kunne huske episoden i 1986, da han var 26.

Han måtte have været beruset, forklarede han og sagde undskyld.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/anthony-rapp.jpg
 Foto: All Over

(Foto: All Over)

Huske kunne til gengæld en række andre mænd, som nu stod frem og anklagede Kevin Spacey for at have rørt ved dem på upassende måder.

Det fik korthuset til at ramle: Netflix kylede Kevin Spacey ud af ”House of Cards”, som nu får optaget sidste sæson uden ham, og han blev klippet ud af Ridley Scotts nyeste film ”All the Money in the World”.

Sexgal

Anklager om voldtægter og sexovergreb væltede den amerikanske filmmogul Harvey Weinstein.

Han prøvede at skjule motivet, men det var alligevel ret tydeligt, hvad filmmanden var ude efter.

”Kommer du ikke lige med op på værelset, så vi kan snakke om din kontrakt?”. Det spørgsmål har den amerikanske Harvey Weinstein stillet et stort antal unge håbefulde skuespillere. I hvert fald ifølge kvinderne. Når han åbnede døren, var han enten nøgen eller i badekåbe. Han befamlede deres bryster, forsøgte at kysse dem, spurgte, om han skulle massere dem, og onanerede.

Men han stoppede ikke altid der. Han voldtog også nogle af dem. Det påstår seks af de 59 kvinder, som i løbet af efteråret stod frem og anklagede den 65-årige filmproducer for at have forgrebet sig på dem på hotelværelser, kontorer og i private hjem.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/harvey-weinstein-og-georgina-chapman.jpg
 Foto: All Over

Konen Georgina Chapman, 41, har forladt Harvey Weinstein. Hun vil passe på parrets to små børn. (Foto: All Over)

Harvey Weinstein nægter sig skyldig i anklagerne.

Overgrebene har ifølge kvinderne fundet sted i næsten tre årtier. Hvis de gik med på hans grænseoverskridende julelege, ventede der dem en stor karriere i Hollywood, men ellers ... Det var sådan, de tolkede hans adfærd.

Både Harvey Weinsteins privatliv og karriere ligger i ruiner. Hans kone i de seneste ti år, Georgina Chapman, har forladt ham.

Han er kylet ud af filmselskabet The Weinstein Company, som han og broderen Bob stiftede i 2005.

Weinstein har ifølge The New York Times i årenes løb indgået forlig med otte forskellige kvinder, der har beskyldt ham for upassende seksuel adfærd.

Nu risikerer han en eller flere retssager, idet politiet i New York og London er i gang med at undersøge voldtægtsanklagerne.

Se hvilke kendte kvinder, der blandt andet beskylder Harvey Weinstein for overgreb herunder:

https://imgix.seoghoer.dk/angelina-jolie_0.jpg
 Foto: All Over

(Foto: All Over)

Angelina Jolie, 42, fortæller, at hun i sin ungdom kom ud for en episode med Weinstein, der gjorde, at hun aldrig mere ville arbejde sammen med ham.
https://imgix.seoghoer.dk/asia-argento.jpg
 Foto: All Over

(Foto: All Over)

Den italienske skuespiller Asia Argento, 42, påstår, at Weinstein tiltvang sig oralsex med hende, da hun var 21 år.
https://imgix.seoghoer.dk/lupita.jpg
 Foto: All Over

(Foto: All Over)

Lupita Nyong’o, 34, blev som ung ledt ind i Weinsteins private soveværelse.

Han ville massere hende, men hun købte sig tid ved at begynde at massere hans nakke, fortæller hun. Selv om hun protesterede, smed han sine bukser, før det lykkedes hende at komme ud af rummet.
https://imgix.seoghoer.dk/paz-de-la-huerta.jpg
 Foto: All Over

(Foto: All Over)

Paz de la Huerta, 33, beskylder Weinstein for at have voldtaget hende to gange.
https://imgix.seoghoer.dk/gwentyh-paltrow.jpg
 Foto: All Over

(Foto: All Over)

Da nu 45-årige Gwyneth Paltrow som 22-årig var i Weinsteins hotelsuite, blev hun gramset på. Han foreslog også, at de skulle sætte kursen mod soveværelset og en omgang massage, har hun fortalt. Hun fik afvist hans tilnærmelser.

”HØR, FISSEN KAN SNAKKE”

Filmproducenten Peter Aalbæk, 61, kom i centrum i Danmarks egen Weinstein-sag. Ni tidligere ansatte beskrev i Politiken, hvordan ydmygelser og sexchikane havde været en del af hverdagen hos filmselskabet Zentropa.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/peter-aalbaek.jpg
 Foto: Claus Poulsen

(Foto: Claus Poulsen)

En fortalte, at Aalbæk under en julefrokost havde stukket en mikrofon op under hendes nederdel og sagt: ”Hør, fissen kan snakke”.

Andre fortalte om at blive taget på brysterne og at blive lagt hen over bordet eller knæet og få smæk.

”Ålen” forsvarede sig med, at han havde skabt en abegrotte, hvor han ville vænne en masse unge filmfolk til at møde nogle ekstremer, ud fra den filosofi, at han var den mindst tossede, som de mødte.

Han blev hjemme i Herfølge, mens Arbejdstilsynet gik i gang med at undersøge arbejdsklimaet på filmselskabet.

Læs om flere skandaler i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Sponsoreret indhold