Hollywood4. december 2017

Sidste sæson af "House of Cards" bliver uden Kevin Spacey

Den sidste sæson af serien "House of Cards" bliver uden Kevin Spacey, der har spillet hovedrollen i serien.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/house-of-cards-31102017.jpg
 Foto: All Over Press

Netflix Inc. oplyser mandag, at de vil starte produktionen af den sidste sæson i serien "House of Cards" i 2018, og at Kevin Spacey ikke vil medvirke. Sæsonen vil indeholde otte afsnit.

Det oplyser streamingtjenesten på en mediekonference ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Kevin Spacey har ellers spillet hovedrollen i serien, hvor han har portrætteret den korrupte politiker Frank Underwood.

Men 4. november kappede Netflix alle bånd til den 58-årige skuespiller, efter beskyldninger om upassende opførsel over for blandt andre mindreårige drenge.

- Netflix vil ikke være involveret i yderligere produktion af "House of Cards", der inkluderer Kevin Spacey, oplyste streamingtjenesten 4. november i en udtalelse.

Skandalen begyndte at rulle i slutningen af oktober.

Her gav den i dag 46-årige skuespiller Anthony Rapp et interview til internetmediet Buzzfeed News.

Han beskyldte Spacey for at have gjort seksuelle tilnærmelser mod ham i 1986. Dengang var Anthony Rapp 14 år.

Spacey og barneskuespilleren Rapp arbejdede på det tidspunkt sammen på forskellige musicals på Broadway. Ifølge Rapp var han inviteret hjem til en privat fest hos Kevin Spacey, og til sidst var alle andre gæster gået, og kun Anthony Rapp var tilbage sammen med en beruset Kevin Spacey, der forsøgte at fange sin unge kollegas interesse. - Han løftede mig op på samme måde en brudgom løfter sin brud. Jeg tænkte, 'hvad sker der', men jeg prøvede ikke at komme fri lige med det samme. Så lagde han mig ned på sengen og lagde sig oven på mig og holdt mig fast, siger Anthony Rapp til Buzzfeed. Senere lykkedes det Anthony Rapp at frigøre sig fra Spaceys greb, og den unge skuespiller kunne forlade den ældre kollegas lejlighed. - Han fulgte mig til entredøren og spurgte mig, om jeg inderst inde ønskede at gå. Jeg sagde 'ja, godnat', og så gik jeg, fortæller Anthony Rapp. De to har mødt hinanden i professionel sammenhæng flere gange siden, men Rapp har aldrig taget hændelsen fra dengang op. Men med baggrund i Harvey Weinstein-skandalen og hele den flodbølge af ofre for sex-krænkelser i Hollywood, der siden er stået frem, føler Anthony Rapp sig kaldet til at tage hændelsen op. - Det handler ikke om mig og det der skete dengang men om at belyse nogle årtier med en adfærd som blev tilladt fordi så mange mennesker - inklusive mig selv - valgte at tie, siger Anthony Rapp. Og Rapps fortælling får Kevin Spacey til at beklage den mere end 30 år gamle hændelse, som han ikke selv erindrer.
På Twitter skriver "House of Cards"-stjernen. - Jeg har den største respekt for Anthony Rapp som skuespiller. Jeg er skræmt fra vid og sans over at høre hans historie. Jeg husker helt ærligt ikke dette møde, der skal have fundet sted for over 30 år siden. Men hvis jeg opførte mig, som han beskriver, så skylder jeg ham den mest oprigtige undskyldning for en voldsom upassende, beruset opførsel. Jeg er meget ked af, at han har båret de her følelser med sig i alle disse år, skriver Kevin Spacey.

Sponsoreret indhold