Harvey Weinstein førte hemmelig liste over sine ofre

Harvey Weinstein med hustruen Georgina Chapman, der har forladt ham, efter at sexskandalen blev oprullet.

Harvey Weinstein med hustruen Georgina Chapman, der har forladt ham, efter at sexskandalen blev oprullet.

Foto: All Over Press

 

Den meget magtfulde filmmand Harvey Weinstein var sandsynligvis fuldstændig klar over, hvad der var i vente, da New York Times den 5. oktober afslørede, at han i en lang årrække har voldtaget og begået sexovergreb og sexchikane over for en lang række kvinder inden for den filmbranche, hvor han med et fingerknips kunne skyde en ung starlet til tops eller hælde hende ud med badevandet, så hun aldrig ville få et job i Hollywood eller omegn.

Det fortæller den britiske avis The Guardian

Avisen har fået fat i en hemmelig liste med navnene på 91 personer fra filmverdenen, som kunne tænkes at træde frem med beskyldninger mod Weinstein om voldtægt og sexovergreb.
 
Weinstein har selv lavet listen i begyndelsen af 2017, da han følte jorden brænde under sig.
 
Listen blev tilsyneladende givet til en række privatdetektiver og 'spioner' som skulle holde øje med de mange personer og konfrontere dem for at høre, hvad de kunne tænkes at rette af beskyldninger mod Weinstein.
 
Navnene på listen er markeret med farvekoder, hvor farven rød indikerer, at det var særligt vigtigt, at Harvey Weinsteins hær af privatdetektiver forsøgte at få disse personer til at undlade at gå ud offentligt med beskyldninger mod ham. Mere end 50 personer på listen havde farvekoden rød, der indikerer, at de er særlige farlige for Harvey Weinstein.
 
 
Blandt navnene på listen er skuespilleren Rose McGowan, der har været en af Weinsteins hårdeste kritikere og har beskyldt ham for sexovergreb.
 
Også skuespiller og producer Laura Madden er med på listen. Hun har beskyldt Weinstein for flere tilfælde af sexchikane på hoteller i London og Dublin tilbage først i 1990'erne.
 

Rose mcGowan har været en af Harvey Weinsteins skarpeste kritikere. (Foto: All Over Press)
 
Her jagtede Weinstein hende rundt i en sådan grad, at hun til sidst måtte søge tilflugt på et badeværelse, hvor hun bag en låst dør græd i chok over Weinsteins sexchikane.
 
Skuespilleren Sophie Dix, der anklager Weinstein for sexchikane på et hotel i London i 1990, er også på listen.
 
Flere af ofrene er blevet opsøgt af Harvey Weinsteins private efterretningstjeneste.
 
Ud for Laura maddens navn står der således skrevet, 'meget bitter'.
 
Nyheden om, at Weinstein havde hyret privatdetektiver til at miskreditere sine ofre, blev afsløret tidligere i november.
 
 
 
Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close