Sådan gør du onanikløften mindre

FOTO: MEGA

Kvinder onanerer mindre end mænd. 

Det kan ikke just kaldes en verdenssensation, idet utallige videnskabelige studier, fx danske Sexus, har vist, at kvinder ikke så ofte som mænd bedriver selvbesmittelse.

Kvinde - boost din onani med dette legetøj

Ifølge Sexus, hvor 60.000 danskere deltog, onanerer 53 procent af mændene mindst 2-3 gange om ugen. Det samme gør blot 17 procent af kvinderne.

Onani-forskel

Nu viser en ny og ganske uvidenskabelig undersøgelse endnu en forskel på kvinder og mænds onani.

Den svenske sexlegetøjsproducent Lelo har spurgt 4000 mænd og kvinder fra Storbritannien om deres masturbatoriske adfærd.

70 procent af mændene onanerer gerne foran en partner. Det samme gør kun 40 procent af kvinderne. 

Gør noget

At der er en vis forskel på kvinders og mænds seksualitet, helt generelt, kan man så konstatere, begræde eller forsøge at gøre noget ved.

Kate Moyle, der kalder sig psykosexolog, vil mindske denne 'masturbationskløft', idet hun mener, at den bunder i, at samfundet historisk set har tabuiseret kvindelig onani.

 

Tabu

Uagtet at mandlig onani gennem de seneste 50 år i film og lignende er fremstillet som i bedste fald sjovt og i værste fald taberagtigt, mens kvinders autoerotiske udfoldelser typisk er skildret som sanselige og, nåja, erotiske, kan der være en pointe i Moyles klager:

Kvinders onani er ofte med for at pirre den mandlige seer og ikke for at vise ægte kvindeonani. Ligeså i pornoen, hvor det hele er overdrevet, overgearet og over the top, inklusive hylende orgasmer.

Og det skaber, ifølge Moyle, nogle forestillinger og forventninger hos både kvinden og hendes partner.

Dette sexlegetøj har revolutioneret kvinders onani

Præstation

Således kan onanisituationen, der som udgangspunkt er meget indadvendt og selvoptaget på den gode måde, blive en ting, der skal performes, og nydelsen og orgasmen præsteres.

  • Det kan føles, som om der er en forventning om et mål eller en orgasme, og det kan skabe en følelse af at skulle præstere for partnerens skyld og egen skyld.

Teknik

Samtidig ser man sjældent alle de mange forskellige måder, som kvinder onanerer på, hvilket kan medføre, at disse kvinder føler sig forkerte og unormale og dermed skamfulde. 

Og så får man slet ikke lyst til at vise det til kæresten.

Onaniteknikker, som ikke bare er klitorisstimulation og brug af dildo eller vibrator, kan være at klemme benene sammen, gnide underlivet mod en pude eller sengegærde, sidde op, ligge på maven, kærtegn af bryster og anus, og så videre.

Oveni alt det har langt de flere kvinder end mænd et dårligt kropsbillede (måske parret med negativt syn på egne kønsdele). Det fremmer ikke ligefrem lysten til at vise sin onanien frem foran kæresten.

Udforskning

Onani er først og sidst selvudforskning:

  • - Når det drejer sig om selvnydelse, er det vigtigste at udforske sin krop og lære den at kende. Det forbedrer din seksuelle selvtillid og kan hjælpe dig med at kommunikere bedre med din partner om, hvordan du vil kærtegnes. At hvile i sin egen krop er en stor del af det. Og ligesom på andre områder af livet har vi alle forskellige præferencer, så det handler om at finde ud af, hvad der virker for dig, mener Kate Moyle.

Og det kan man ikke være uenig i.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close