Onani mod Corona – virker det?

Foto: MEGA

Det kan godt være, at Coronakrisen ikke ligefrem har gjort underværker for dit sexliv. I hvert fald ikke den del af det, der involverer andre mennesker.

Men hvis du nu er single, så er der en pæn chance for, at du til gengæld har været særdeles flittig med hånden, hænderne eller for den sags skyld legetøjet.

Nu kommer så spørgsmålet, om din onani er så god for kroppen, at den forbedrer dit immunforsvar?

Vi ved, at det for mænds vedkommende er sundt med mindst 20 sædafgange om måneden – også når det skyldes eget håndarbejde, hvilket nedsætter risikoen for testikelkræft.

Ligeledes frigiver det lykkehormoner som dopamin og oxytocin og reducerer stress.

Find det bedste legetøj her hos Sinful

Det kan også være med til at fjerne hovedpine.

Men Corona er jo en ganske anden sag.

Bekæmper infektioner

Ifølge den britiske avis metro.co.uk viser en undersøgelse fra 2004, at mænd opnåede et højere antal hvide blodlegemer efter at have fået udløsning sammenlignet med dem, der ikke havde oplevet tilsvarende. Og disse blodlegemers roller er primært at bekæmpe infektioner.

I samme undersøgelse fremgik det desuden, at den orgasme, man opnår ved onani, øger ikke blot adrenalintallet, men også koncentrationen af prolactinplasma, der også benyttes af celler, som bekæmper udefrakommende infektioner i systemet. Undersøgelsen var dog udelukkende foretaget blandt 11 mænd, hvilket gør det svært at vurdere, om det er repræsentativt for alle.

Her er alle de frækkeste onaniprodukter til mænd

Til avisen fortæller Dr. Sarah Welsh, at der er beviser for, at dele af vores immunsystem bliver aktiveret af orgasmer og seksuel ophidselse.

  • - Uanset om det er i form af samleje eller onani, så giver orgasmer en øgning af adrenalin, og andre immunceller i blodet indikerer den positive effekt, seksuel ophidselse kan have på immunsystemet, lyder det fra gynækologen.

  • Fire fordele

Dr Lucy Glancey er ligeledes læge, og hun fortæller avisen, at der er fire fordele ved onani. Fysisk, psykisk, biologisk og immunologisk.

  • - Psykologisk ved at producere en positiv oplevelse, som giver en følelse af velvære og derfor styrker personens hjerne til at forholde sig til stress, og det hjælper med at bekæmpe sygdom, siger lægen og tilføjer:

  • - Kemisk ved at øge endorfinerne dopamin og katekolaminer, som kan hjælpe i kampfasen mod stress på immunsystemet.

  • - Biologisk ved at øge mængden af det hormon, der hedder oxytocin, som modarbejder de negative effekter af cortisol på immunsystemet.

  • - På et immunologisk plan øger seksuel ophidselse og orgasmer lymfocytterne i kredsløbet, og de er immunsystemets soldater, lyder det fra Lucy Glancey.

  • Håndarbejde kan ikke skade

Som vi læser det her på redaktionen, så synes det på alle tænkelige måder at være en god ide at holde godt gang i sexlivet. Uanset om det er sammen med andre eller med dig selv.

Sex kurerer IKKE Corona, men forskningen viser, at du styrker dit immunforsvar, og at du dermed synes at stå stærkere i kampen, når immunsystemet skal bekæmpe den frygtede virus.

Det kan i hvert fald ikke skade …

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close