Det frække23. november 2023

Her er hun mest tiltrækkende

Forskning peger peger, at mænd ubevist opfanger visse sexsignaler: Kan du se forskel..?
Meget små signaler opfanges ubevidst, så mænd kan se, hvornår kvinden er mest fertil.
Meget små signaler opfanges ubevidst, så mænd kan se, hvornår kvinden er mest fertil.
 Foto: Adaptive Human Behavior and Physiology

Måske har du selv opdaget, at du er ekstra åben for flirt, en smule mere tændt og klar, når du har ægløsning.

Det viser sig nu, at du nok også ser sådan ud.

Det sexede undertøj fremhæver dine dejlige former

Forskning peger på, at mænd, på et ubevidst plan, synes, kvinden er mest tiltrækkende, når hun har ægløsning.

Amerikanske forskere har nemlig undersøgt, om mænd tiltrækkes ekstra meget af en kvindes ansigt, når hun har størst chance for at blive gravid.

Tidligere forskning har vist, at mænd ofte foretrækker kvinder, der udviser tegn på høj fertilitet. Disse signaler, som menes at blive opdaget ubevidst af mænd, kan omfatte subtile ændringer i duft, ansigtstræk, stemme og endda kropsbevægelser.

Anden forskning har også peget på, at kvinder ændrer parringsrelaterede præferencer og adfærd gennem cyklus. Hun er fx mest klar til at blive forført af især maskuline mænd lige op til ægløsning.

Gør julen meget frækkere med Sinfuls sexede julekalender

Studiet

Den seneste undersøgelse fokuserede specifikt på mænds reaktioner på signaler, der er forbundet med kvinders fertilitet. Forskerne ville også undersøge, hvorfor nogle mænd er mere følsomme over for disse signaler end andre.

182 mænd i alderen 18 til 52 deltog i undersøgelsen. Først skulle de se på fotos af kvinder og angive, hvor attraktive disse kvinder var. Dernæst de meldte, hvor fertile de troede, at de kvinderne var.

Billederne var taget på forskellige tidspunker i kvindens cykles, fx omkring hendes ægløsning, hvor hun er mest frugtbar, og i den luteale fase op til menstruation, hvor hun er mindre fertil. Kvinder fik taget prøver, som viste tidspunktet i cyklus.

De kan se et eksempel over artiklen.

Forskerne konstaterer, at mænd over en bred kam fandt kvinder, der var omkring ægløsning, mere attraktive.

Pudsigt nok kunne de ikke korrekt bevidst angive, om kvinderne var i deres fertile fase.

- Vi gentog tidligere forskning, der viste, at mænd foretrækker kvinders ansigter, når de er tæt på ægløsning, sammenlignet med når de er i andre faser af deres menstruationscyklus, hvilket igen tyder på, at mænd opfanger tegn på fertilitet på et eller andet niveau og viser en præference for kvinder, der udviser disse tegn, forklarer hovedforfatter Liza Welling.

- Det er dog ikke en bevidst opfattelse, for når mændene blev spurgt, hvilken kvinde der havde størst chance for at blive gravid, var de ikke bedre end tilfældighederne til at vælge det rigtige ansigt. Med andre ord virker det, som om mænd vurderer kvinder som mere attraktive, når de er frugtbare, men forbinder ikke bevidst denne præference med øget sandsynlighed for undfangelse.

Singler

Det viser sig også, at nogle mænd er mere tiltrukkede af kvinder med høj fertilitet.

- Vi fandt også, at singlemænd, der rapporterede, at de var mindre åbne for ubegrænset, tilfældig sex, havde en større præference for tegn på fertilitet end andre mænd, siger Welling.

- Det tyder på, at mænd, der er mindre åbne for uforpligtende sex og bruger en mere langsigtet parringsstrategi, kan have gavn af at være mere kræsne omkring en potentiel partner end mænd, der er mere åbne for uforpligtende sex og kortsigtede parringsstrategier.

Med andre ord: Vil du som mand have afkom, er det fordeleagtigt at kunne se, om kvinden er klar til at blive gravid.

Her er det bedst sælgende legetøj i Danmark lige nu

Studiet har selvfølgelig afgørende mangler, fx at det kun var fotos af kvinders ansigter, som blev undersøgt, så hverken dufte, stemme eller gang eller adfærd, som også kan rumme vigtige signaler, indgik.

Parring

Forskerne oplyser, at mænd og kvinders parringsstrategier sandsynligvis har været modstridende i løbet af evolutionen, hvilket har ført til kønsafhængige forskelle. Skjult ægløsning, som er udpræget hos mennesker i forhold til andre pattedyr, kan afspejle kvinders evolutionære bestræbelser på at skaffe ressourcer på tværs af menstruationscyklussen.

Altså: For at sikre sig, at hun får en partner, der også er der, når hun ikke er frugtbar, er hendes frugtbarhedssignaler skjulte.

Og omvendt har nogle mænd så udviklet en evne til at tolke de skjulte tegn.

Sponsoreret indhold