Det frække19. marts 2021

Godt nyt til kvinder: Onani lindrer disse smerter

Kvinder kan med fordel skrue op for onanien, hvis de vil have færre smerter under menstruation
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/ipurestockxfour091605.jpg
 FOTO: MEGA

I de gode, gamle dage blev man både blind og dum af masturbation.

I dag, hvor seksualiteten er knapt så tabuiseret, kan man knap åbne en hjemmeside uden at få at vide, at sex er sundt. Selv Sundhedsstyrelsen melder det glade budskab.

Hvad så med onanien?

Her tyder mere og mere på, at autoerotik har gavnlige effekter. Fx har studier peget på, at det for mænd ser ud til, at mange månedlige udløsninger mindsker risikoen for prostatakræft.

Hormoner

Og nu ser det ud til, at kvinder også kan have gavn af onani - altså udover den fysiske og mentale nydelse, når kroppen orgasmesvømmer i velvære-hormonerne dopamin, endorfin og oxytocin.

Et studie med 486 kvinder peger på, at masturbation kan lindre menstruationssmerter. Og her taler vi alt fra kramper og diarre, PMS, ømme bryster til lændesmerter og oppustethed.

Womanizer

Undersøgelsen er godt nok sponseret af firmaet bag klitoris-stimulatoren Womanizer - men derfor kan resultaterne godt holde vand alligvel.

De deltagende kvinder blev fulgt i et halvt år, hvor de i tre af månederne ikke måtte tage smertestillende medicin og istedet blev ordineret onani - med en Womanizer. Hvor måned udfyldte kvinderne spørgeskemaer om deres smerter og onani.

Ni ud af ti deltagere anbefaler nu masturbation mod menstruationssmerter. Langt de fleste fortalte, at jævnlig onani mindskede intensiteten af menstruationsmerterne. Og flertallet meldte også om mindre hyppige smerter.

Velvære

Studiets chefdesigner, psykolog og sexterapeut Christopher Ryan, udlægger teksten:

- Vi ved, at masturbation kan have positiv indflydelse på sundhed og på den generelle velvære. Hvilket er grunden til, at jeg altid har været stor fortaler for onani som en del af sund egenomsorg.

- Det er bemærkelsesværdigt, hvor hurtigt deltagerne mærkede en forbedring af deres symptomer. Allerede efter en måneds bevidst masturbation mindskedes værdierne markant, siger Ryan, der også fremhæver, at onanien er langtidsvirkende.

For efter deltagerne havde onaneret i tre måneder og gik det tilbage til deres hidtidige smertelindringsmetoder, var både hyppighed og intensitet af menstruationssmerter lavere end før studiets start. Hvilket også bekræftes af, kvinderne ikke kun onanerede under menstruation - onanien var jævnt fordel over cyklus:

https://imgix.seoghoer.dk/2021-03-11_09-12-43.png

Onanien var jævnt fordelt.

For kvindernes omgivelser er det interessant at konstatere, at flere af studiets onanerende kvinder meldte om færre PMS-symptomer. De var altså mindre irritable, utålmodige og letopfarende som følge af masturbationen.

Deltagerne kom fra 19 lande, herunder Danmark.

Vil du også have færre smerter under menstruation? Så prøv en Womanizer

Sponsoreret indhold