Det frække6. april 2021

Det tænker kvinder om andre med kavalergang

Cleavage envy: Slut shaming er udbredt blandt kvinder
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/2021-03-17_09-58-59.png
 FOTO: Instagram.com/tracykissdotcom/

Slut shaming er ikke kun noget for indebrændte mænd, der brokker sig over kvinder, som deler ud af goderne til andre mænd end dem selv.

Dette lingeri giver en super kavalergang

Næ, det viser sig nemlig, at kvinder i høj grad er slemme til at tænke ilde om andre kvinder, der klæ'r sig sexet.

Slut shaming

Slut shaming betyder, at man nedgør og udskammer kvinder, som har eller ser ud til at have en udadvendt seksualitet. Feminister har i de senere år sat fænomenet slut shaming på dagsordenen og hævdet, at det er mænds måde at undertrykke kvinder og deres seksualitet.

Men et spritnyt videnskabeligt studie peger på, at kvinder i høj grad selv er negative overfor andre kvinder, hvis de er udfordrende klædt på. Eller hvis opfattes som gavmilde med goderne.

Samtidig fortæller influenceren Tracy Kiss om oplevelser, der viser denne slut shaming i virkeligheden.

Kiss

Vi begynder med Tracy Kiss, der for nylig fortalte, at hun skal have tre orgasmer om dagen og gerne knalde endnu flere gange.

Det resulterede i, at hun blev svinet til på sociale medier - især af andre kvinder:

- Internettrolde tænker, 'at nu er denne kvinde på tv og fortæller, at hun elsker orgasmer og vil have sex 11 gange om dagen - nu forventer min kæreste det samme af mig.' Eller at 'hun ser nem ud, hende vil jeg ikke kendes ved,' siger Kiss ifølge The Sun.

Kiss opfordrer til, at man lader være med at sammenligne sig med andre og istedet bare er stolt over, hvem man selv er.

Konkurrence

Tidligere forskning har peget på, at kvinders nedgøren af andre kvinders seksualitet primært skal ses i konkurrence-øjemed:

Den sexede kvinde ses som en hård konkurrent om de gode hanners opmærksomhed, og derfor skal hun kanøfles og udstilles som billig luder, nasty tøjte og, nåja, slut.

Kavalergang

I første del deltog 712 kvinder i alderen 18-82. Den ene halvdel blev præsenteret for et foto af en kvinde, der viste kavalergang, den anden halvdel for et foto af samme kvinde uden kavalergang:

https://imgix.seoghoer.dk/2021-03-16_09-50-06.png

Hvad tænker du om kvinden med kavalergang?

Deltagerne skulle så beskrive kvinden på fotoet i forfold til otte forskellige træk.

Og man må sige, at kvinden med kavalergang fik en med høvlen:

https://imgix.seoghoer.dk/2021-03-16_09-55-53.png

Kvinden med den yppige kavalergang blev betraget som mindre venlig, langt mere klar på et one night stand, som mere villig til at bryde regler, mindre intelligent, et mindre sandsynligt valg til at være med i en studiegruppe, mere villig til at være sin kæreste utro og som mere villig til at knalde med andres kærester.

Promiskuøs

Forskerne fandt efterfølgende ud af, at alle disse mere eller mindre negative ting kunne føres tilbage til, at kavalergangskvinden blev set som mere promiskuøs.

Hvilket i sin tur tyder på, et kvinder føler, at kvinden med kavalergangen simpelthen er en slags skruebrækker overfor kvinder i faste forhold: Ved at hun er seksuelt tilgængelig, sænker hun 'prisen' på sex:

'This suggests that the negative perceptions attributed to the target with visible cleavage were driven by perceptions that she would lower collective bargaining power of women in romantic relationships by acting sexually permissive.'

Vis din indre tøjte: Køb lækkert lingeri her

Konkurrent

I den anden del af undersøgelsen så forskerne på, om kvinder over en bred kam ser ned på den sexede medsøster - uanset om hun kan betagtes som en konkurrent eller ej.

Her undersøgte man, hvad kvinder tror, at andre kvinder tænker om en sexet, smilende og talende kvinde, som de møder på en bar.

Når den sexede kvinde blev beskrevet som fremmed (i modsætning til veninde eller svigersøster) syntes deltagerne, at hun var upassende i sin opførsel. Og de antog, at andre kvinder ikke vil bryde sig om hende - men også at mænd derimod ville kunne lide hende.

Alt i alt viser studiet, at kvinder kollektiv fordømmer seksuelt tilgængelige kvinder.

Frækt legetøj til par booster det fælles sexliv

Sponsoreret indhold