Det frække15. februar 2024

Fik du heller ikke sex i går? Det skal du gøre

Du er skuffet. Din kæreste føler sig presset. What to do?
Young wife looking dissatisfied with first sex experience, embarrassed boyfriend
Hvor går man hen med sin skuffede forventninger?
 FOTO: Colourbox.com

Du havde linet den store, romantiske Valentinsaften op. Middag, blomster, kys og søde ord, hele udtrækket.

Og du havde nok set frem til et saftig knald bagefter.

Prøv et et sjovt og sexet parspil, der booster forholdet

Det fik du så ikke.

Nu er du skuffet, måske endda vred.

Men er det rimeligt? Og hvad kan du gøre ved dine skuffede forventninger, ja, bristede illusioner om intimitet og sød sammensmeltning/sjaskende liderlighed?

Skuffelsen behøver ikke at tage udgangspunkt i et ærgerligt Valentinsudfald. Det kan også bare være en ganske almindelig lørdag, hvor du havde håbet på erotisk samkvem.

Du kan selvfølgelig tage sagen i egen hånd med power tools fra Sinful. Men der kan jo være mere på spil end en udløsning.

Med afsæt i den amerikanske psykolog Isabelle Morley hjælper vi dig med dine frustrationer. Hun skriver:

‘Hvis fysisk intimitet er vigtigt for dig, fordi det er en måde, du føler dig tæt og forbundet med din partner på, så giver det mening, at du bliver skuffet, hvis I ikke har sex. Det er det samme, som hvis I havde planlagt at spise en stille middag sammen på Valentinsdag, men din partner sidder fast på arbejdet, så ville du blive ked af at gå glip af den kvalitetstid sammen.’

Med andre ord er det helt i orden at være skuffet.

Hvorfor

Dernæst bør du så tænke over, hvorfor sex lige denne gang var så vigtig?

‘Måske har jeres intimitet været lidt sløj på det seneste, fordi du ikke har prioriteret det, og du har planlagt at genoplive den del af jeres forhold i dag. Måske ønsker du bekræftelse på, at din partner stadig synes, du er dejlig og også ønsker at være intim.'

Morley mener, du bør tænke videre over, hvad det ville have betydet for dig at dyrke sex, og hvorfor du er ked af, at det ikke skete.

Her trækker psykologen så næste kort, som handler om at se på, hvordan du (og din partner) ser på sex og taler om sex.

Måske ser du det lidt som en forhandling og noget for noget: Nu har du været sød og strøet rosenblade i sengen - og så falder der alligevel ikke noget af. Så føler du, at du har gjort noget galt, eller at der er noget galt med forholdet eller din kæreste.

Få bedre sexliv med en postionspude, der giver lyt liv til gamle stillinger

Desværre føler din partner, at hele oplægget er alt for tydeligt motiveret af sex og rettet mod sex, og så dør vedkommendes lyst af iltmangel under det tunge forventningspres. Fordi lyst er en flygtig fugl, der flyver frækt i frihed uden for buret af forventninger.

Resultatet kan så være, at I går i gang med den forståelige, men i sidste ende ufrugtbare diskussion om den passende sexfrekvens i forholdet.

God sex

Her opfordrer eksperten, at I går en lidt anden vej:

‘Hvis man kun taler om, hvornår sex fandt sted eller ikke fandt sted, går man glip af det vigtigste: Når I er intime, nyder I det så? Generelt vil folk hellere have god sex en gang om måneden end middelmådig, obligatorisk sex hver uge. Tal med din partner, så I sammen kan skabe et tilfredsstillende sexliv.'

Der er også en række spørgsmål, du kan stille dig selv, ifølge Morley.

Ville din kæreste også gerne have sex? Hvad kom i vejen? Føler du dig skuffet, fordi du ‘fejlede’ på Valentinsdag, eller fordi du virkelig gerne ville have den fysiske nærhed? Undgik du af en eller anden grund at være intim, når du havde mulighed for det? Var du bange for at tage initiativet? Håbede du, at din partner ville være den, der kickstartede tingene, og så blev du ved med at vente på, at det skulle ske?

Denne samtale bør være starten på en større og vedvarende dialog om jeres sexliv. At tale om sex er intimitet, og det er den type intimitet, der vil føre til mere nærhed og forbindelse, og ja, sandsynligvis også mere sex.

Sponsoreret indhold