Det frække30. maj 2023

Drop denne ene dumme ting i sengen

Jagten på orgasmen ødelægger din chancer for at få den
God sex handler ikke om at komme først. Eller komme.
God sex handler ikke om at komme først. Eller komme.
 FOTO: Colourbox.com

Vi har alle mere eller mindre hensigtsmæssige unoder og vaner og tanker i sengen. Nogle af dem kan være ødelæggende for din nydelse og for sexlivet som sådan.

Så er den orgasme sikret: LELO Enigma Dobbelt Klitoris og G-Punkts Stimulator

Især en bør du holde op med, hvis du som kvinde for alvor vil give den max gas på lagnerne og få udfoldet dit fulde erotiske potentiale.

Den britiske sexterapeut Tracey Cox peger på tre ting, der typisk står i vejen for, at en kvinde kan få det optimale ud af et sexlivet: Kropsskam, manglende lyst til sex med personen, hun elsker, og orgasmejagt.

Vi fokuserer her på orgasmejagten, der paradoksalt nok jager orgasmen på flugt. Hvis du som Emma Sehested Høeg i den nye tv-serie Killjoy føler dig forkert, fordi en orgasme er en del af Det perfekte liv, bør du læse med her.

Cunnilingus

Du mærker det allerede ved de indledende øvelser, hvor han kravler ned mellem dine ben og begynder at slikke dig efter alle kunstens regler.

Du føler, at han forventer, at du får orgasme efter et par minutters intens cunnilingus. Og måske ville du også kunne få den, hvis du ikke oplevede det pres.

Her er det så afgørende at erkende, at dette pres, der kan udvikle sig til egentlig præstationsangst, også kommer fra dig selv. Og da al udvikling kommer indefra, må du i første omgang hanke op i dig selv:

Husk at god sex ikke handler om at komme først, god sex drejer sig om rejsen gennem intimitet og nydelse. Orgasmen er blot en som en dessert efter det store måltid. Dejlig, men ikke afgørende for den gastronomiske oplevelse.

Orgasmen kommer, når den kommer, den tager den tid, en orgasme skal tage. Og jo mindre fokus den får, og jo mere afslappet du og din partner er omkring den, desto større sandsynlighed er der for, at den lader sig lokke frem.

Håndfast sexguide: Sådan giver du hende finger

Du kan også føle orgasmepresset omkring selve orgasmen, måske kommer du ikke med et jublende skrig, men mere indadvendt og med et lille suk. Så tænker du, at din orgasme er forkert og ikke lever op til, hvad du tror er standardorgasmen.

Men orgasmerne kommer i mange former og udtryk. Nogle med lyd på, som en wagner-opera, andre som stille sommerregn. Alle er unikke og gode nok.

Den kraftige tryllestav fra Sinful kommer med orgasmegaranti

Sådan kommer du over orgasmepanikken

Viden: Husk at det er de færreste kvinder, der får orgasme ved penetration. Nogle undersøgelser peger på cirka 20 procent. Og det betyder, at du og din partner ikke skal få det dårligt, når du stadig ikke er eksploderet som en vulkan, efter han har pumpet i dig i 20 minutter.

Giv mere plads til klitorisstimulation: Og her må der gerne bruges både egne fingre og sexlegetøj. Faktisk viser studier, at for mange kvinder er multistimulation det bedste: fx en kombination af penis i skede, dine fingre på klitten og hans læber på dit bryst og en finger i din numse.

Tænk praktisk og ikke følelsesmæssigt: Der er masser af mulige grunde til, at du lige i dag har svært ved at få orgasme. Du er stresset, bekymret, din hormoner fucker med dig, du er lidt sur på din kæreste, han lugter, du lugter, du er faktisk ikke rigtig liderlig. Derfor finder du lige din vibrator frem, for den kan trumfe de fleste obstruktioner på din vej til klimaks på få minutter.

Sæt barren lavere: Når orgasmen er endemålet for de seksuelle eskapader, har man misforstået pointen med sex.

Det er jo helt fjollet, hvis de der vellystige kramper i 20 sekunder skal afgøre, om alt det dejlige og sanselige, intime og sårbare, elektriciske og eksperimenterende, som er sket i de 20 minutter op til, er godt. Hverken du eller din partner behøver at komme for, at knaldet er konge.


Sponsoreret indhold