Streaming20. marts 2023

Emma Sehested Høeg har lavet en serie om orgasmer: - Der skal være ligestilling i soveværelset

Har alle krav på en orgasme? Og hvem er du, hvis du egentlig bare faker? Det undersøger kunstnerduoen How To Kill a Dog i den nye TV 2-serie "Killjoy"
Serien "Killjoy" er skabt af Jennifer Vedsted Christensen og Emma Sehested Høeg.
Serien "Killjoy" er skabt af Jennifer Vedsted Christensen og Emma Sehested Høeg.
 Foto: Johanne Næsby Fick/TV 2

Er det egentlig et forsvarligt rigtigt arbejde, når en fodboldspiller vil være finansmand, eller når en middelmådig dansk tv-klipper vil lege sangskriver? Sjældent.

Den slags bekymringer behøver Emma Sehested Høeg dog på ingen måde at bære rundt på, for hun kan tilsyneladende det hele.

Det 29-årige multitalent gør sig nemlig både som sanger, tv-stjerne, manuskriptforfatter, hårdtslående teaterdarling og komponist, og om lidt er hun aktuel med den spritnye tv-serie "Killjoy".

Og selvom talentet utvivlsomt er stort hos Sehested, så er hun altså ikke alene om at have lavet den kommende TV 2-serie.

"Killjoy" er nemlig skabt af kunstnerduoen How to Kill a Dog, der består af frøken Sehested og Jennifer Vedsted Christiansen.

Det er desuden Jennifer Vedsted Christiansen, som har instrueret serien, der skal sætte fokus på ligestilling i soveværelset.

Emma Sehested Høeg spiller Nanna i den nye serie "Killjoy".
Emma Sehested Høeg spiller Nanna i den nye serie "Killjoy".
 Foto: Johanne Næsby Fick/TV 2
"Killjoy" har premiere på TV 2 Play den 26. marts.
"Killjoy" har premiere på TV 2 Play den 26. marts.
 Foto: Johanne Næsby Fick/TV 2

- Helt kort er vores mission at gøre det intime politisk. At give plads til den unge kvindes stemme og sætte fokus på den kvindelige seksualitet og orgasme, siger "Killjoy"-kvinderne i en pressemeddelelse.

- Vi er opdraget til at forstå sex som ren penetration, men det er der bare ikke særligt mange kvinder, der kommer af. Det er jo helt fucked up, og det vil vi gerne sætte fokus på.

Vi ønsker at skabe ligestilling i soveværelset, også selvom det er usexet at tale om.

Emma Sehested Høeg og Jennifer Vedsted Christiansen om "Killjoy".

I "Killjoy" møder vi den unge kvinde Nanna (spillet af Emma), der på overfladen lever det perfekte liv. Alting ændrer sig dog, da det går op for hende, at hun aldrig er kommet, og langsomt vokser en usikkerhed ud hele hendes tilværelse.

Vil det lykkes Nanna at finde tryghed i sin egen seksualitet og få en ægte orgasme?

- Når vi oplever, at det ikke er nok bare at være os selv, så 'faker' vi. Hvornår har du sidst turde nyde og mærke efter, uden samtidig at være optaget af hvordan du ser ud imens?

- Vi håber at inspirere piger og kvinder i alle aldre til at sætte deres egen nydelse på dagsordenen. Tage deres plads og gå på opdagelse med dem selv - alene eller sammen med andre, lyder det fra How to kill a dog-duoen.

Kunstnerduoen How to kill a dog bestående af Emma Sehested Høeg (tv.) og Jennifer Vedsted Christiansen.
Kunstnerduoen How to kill a dog bestående af Emma Sehested Høeg (tv.) og Jennifer Vedsted Christiansen.
 Foto: Ritzau Scanpix

Hvis du ikke har fanget Emma Sehested Høeg i forbindelse med teaterstykket "Farvel til Madonna" på Teater Republique, så har du måske set hende i rollen som Elin i DR-serien "Orkestret", som siden premieren i juli sidste år har høstet et utal af priser.

Emma modtog desuden i februar den fornemme Robert pris for sin rolle i serien, som DR lige nu er i fuld gang med at lave en sæson mere af.

"Killjoy" består af i alt seks afsnit og udover Emma Sehested Høeg, kan du også se frem til at opleve Gustav Dyekjær Giese ("Retfærdighedens ryttere"), Olivia Joof Lewerissa ("Perfekte steder"), Thomas Hwan ("Bedrag"), Tammi Øst, Lila Nobel, Mads Riisom og Siff Vintersol.

"Killjoy" har premiere på TV 2 Play den 26. marts og på TV 2 Echo den 2. april.

Sponsoreret indhold