Det frække14. februar 2022

Dette gør ham til en super elsker

Mænd, der ved nok om klitoris, føler ikke, at deres mandighed bliver udfordret af vibratorer og manglende penetrationsorgasmer
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/ipurestockx127763.jpg
 FOTO: MEGA

Der er en grund til, at det er blevet en kliche: Han fumler rundt på dig, kvæster din klitoris (hvis han kan finde den), maser dilleren ind i dig og forventer, at I snart får orgasme samtidig.

Her får du en sikker klitorisorgasme

Det er åbenbart ganske udbredt fænomen, på trods af at undersøgelser viser, at de fleste kvinder har brug for passende stimulation af klitoris for at opnå orgasme.

Andre studier viser samtidig, at mange mænd (og kvinder) anser det mere rigtigt, hvis kvinden får orgasme ved penis i skede-sex.

Det er, hvad man kalder et kulturelt baseret sexual script - et lille manus, de fleste af os går rundt med, og som beskriver, hvordan sex bør forløbe.

Det kan fx være følgende forløb: Kærtegne erogene zoner med fingrene, oralsex (først den ene, så den anden), og så penis i skede, til begge får orgasme.

Men når det sidste så ikke sker som forventet, kan manden (og kvinden) føle, at han ikke slår til.

Mandighed

Måske har du også oplevet, at han føler sig ramt på sin maskulinitet, hvis kvinden ikke får orgasme, når I dyrker penetrationssex, eller hvis hun hiver en vibrator med ind i legen.

Netop det ser et nyt videnskabeligt studie nærmere på.

93 unge mænd deltog. Først undersøgte man lidt om deres viden om, fx hvor klitoris sidder, og hvordan den skal stimuleres.

Dernæst blev deltagerne inddelt i tre grupper, som læste hver sin lille sexhistorie. Her skulle de forestille sig at være manden, der har sex med en attraktiv kvinde, han virkelig godt kan lide. Kvinden i historien fortæller, at hun sjældent får orgasme.

I de tre fortællinger opnår hun orgasme på en af følgende måder: under samleje, under oralsex/manuel stimulation og ved hjælp af en vibrator.

Til sidst skulle deltagerne angive, hvor maskuline de følte sig, deres selvværd og deres fornemmelse af at have gjort et godt stykke arbejde.

PISS

Til ingens overraskelse viste det sig, at den gruppe mænd, der skulle forestille sig, at partneren kom under penis-i-skede sex (PISS), følte sig mest maskuline. De følte også, at de havde gjort det godt. Hendes orgasme er en slags maskulinitetsmarkør for ham.

Gruppen med vibratoren-situationen scorede lavest her.

I modsætning til mange andre studier, som peger på, at manden får det nederen, hvis partneren ikke slet kommer, var mændenes selvværd ikke påvirket i de tre situationer.

Sjovere

Og nu bliver det så lidt sjovere: For mænd, som havde god viden om klitoris, følte sig alligevel maskuline, når kvinden fik klitorisorgasme ved hjælpe af tunge eller fingre.

Samtidig peger studiet dog på, at mænd, der synes, at kvinder bør komme under penetrationssex, anser oralsex og manuel klitorisleg som lidt inferiøre sexlege.

Desværre ser det også ud til, at selv mænd med stor klitorisviden stadig føler sig mindre maskuline, når vibratoren står for orgasmen. Måske opfatter de sig selv som dårligere elskere, hvis de ikke med egen krop kan give kvinden orgasme.

Bedre elskere

Det får forskerne til at opfordre mænd til at blive bedre elskere ved at lære mere om klitoris og om vibrator og hvordan de kan bruges til at give kvinder nydelse.

Forskerne mener også, at mange mænd tror, at man giver hinanden orgasme. Det er forkert, for vi har hver især ansvar for egen orgasme. Det eneste, man kan gøre, er at levere den nødvendige stimulation i henhold til partnerens anvisninger.

Hvis du er interesseret i, at din partner får orgasme, bør det være lige meget, hvordan vedkommende opnår den. Det ved de store elskere, lyder fra de tre kvindelige forskere fra USA.

Her er en vigtig pointe, du skal tænke over i den forbindelse. Det ikke nok at klage over mandens manglende viden og sexevner. For kvinden må selv på banen og give den rette feedback, som den danske debattør Hundragen har sagt til SE og HØR.

Langt de fleste mænd vil gerne have, at deres sexpartner nyder sex. Og de vil gøre meget for at nå dertil.

[node:aller-poll]

Sponsoreret indhold