Det frække16. juni 2021

Det mener vi om kvinder, der nyder uforpligtende sex

Slutshaming: Forskning viser, at både mænd og kvinder har en række fordomme om kvinder, der gerne dyrke casual sex
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/ipurestockxtwo370490.jpg
 FOTO: MEGA

Slutshaming kommer i mange udgaver, og fælles for dem alle er, at man har fordomme om kvinder, som er åbne overfor uforpligtende sex.

Husk det frække undertøj til alle festerne denne sommer

Selv i et ligestillet og frisindet land som Danmark kan man støde på den holdning, at der er noget galt med en kvinde, som gerne kaster sig ud i et uforpligtende knald:

Enten er hun billig, tøjtet, upålidelig, dårligt kærestepotentiele og/eller også har hun faderkomplekser og mindreværd.

Markant

I USA, hvor kønsrollerne er en del mere konservative end i Norden, er den negative forestilling om engangsknaldende kvinder, endnu mere markant.

Det viser et nyt videnskabeligt studie, som er relevant nu, hvor sommeren er her, coronaen under kontrol, og alle vinterens indestængte længsler kan slippes fri.

Dårlig eller ingen date? Med Autoblow AI får du dit livs blæs

Igennem seks forskellige eksperimenter med 1469 deltagere undersøgte forskerne mænd og kvinders tanker om køn og uforpligtende sex.

I et af eksperimenterne skulle deltagerne forholde sig til forskellige scenarier, hvor en person blev beskrevet enten glad for uforpligtende sex, som monogam eller også var ingen oplysning om sexadfærd. I scenarierne var personen en mand, en kvinde, eller så var kønnet ikke oplyst.

Mindreværd

Det mest iøjnefaldende var, at både mænd og kvinder antog, at kvinder, der har casual sex, lider af lavt selvværd.

Derpå så forskerne så nærmere på, om den tankegang hænger sammen med politiske holdninger, religiøsitet og sexisme, hvilket det i nogen grad gjorde.

Sikker orgasme: Her den bedst anmeldte vibrator

Først og fremmest viste det sig, at hvis man mener, at kvinder slet ikke er interesserede i uforpligtende sex, så tror man også, at kvinder, der dyrker det, har lavt selværd.

Tankegangen er her nemlig, at alle kvinder som udgangspunkt leder efter et fast forhold, og at de derfor kun har uforpligtende sex i forsøg på at få en kæreste, eller fordi de ikke kan få en kæreste.

Det viste sig også, selv om deltagerne selv dyrkede uforpligtende sex, blev det ikek afspejlet i holdningerne til kvinder, som gør det.

[node:aller-poll]

Derfor

Men hvorfor har vi de holdninger, som ifølge andre studier findes over hele verden? Især med tanke på, at der ikke er videnskabelig evidens for, at kvinder, som har engangsknald, har mindreværd.

Forskerne ved det ikke, men har nogle bud:

Medier (fx film og sitcoms) portætterer ofte kvinder, der dyrker casual sex, som problemfyldte.

Det kan også skyldes, at stereotypen er baseret i vores evolutionspsykologi/biologi, hvor manden får mere ud af at sprede sine gener hos mange kvinder, mens kvinden i højere grad bærer den tunge byrde ved uforpligtende sex: Risiko for at blive gravid uden have en partner til støtte.

[node:aller-related-content:6]

Som nyt eksempel på, at fordomme om 'promiskuøse' kvinder findes herhjemme, er debatten, der fulgte historien om den danske journalist, som dyrkede swingersex for åben mikrofon:

En del kommentarer på sociale medier var i hvert fald negative overfor Louises valg.

Her er hendes overskudssvar på det:

Sponsoreret indhold