Det frække1. september 2021

Derfor virker ‘Skal vi knalde?’ så sjældent

Dansk psykolog forklarer, hvorfor skal manden underspille sin lyst til sex
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/megaclipm07328_47166.jpg
 FOTO: MEGA

Han vil knalde, hun er lidt mere diffus omkring sex, når han lægger meget direkte op til sex.

For manden i parforholdet kan det føles som et minefelt, når han begiver sig ud i det seksuelle ingenmandsland:

Et skridt i den forkerte retning, og hun tænder af. Han ved ikke, hvor han skal han, og hvad der kan ske.

Nysgerig på analsex? Prøv dette begyndersæt

For kvinden kan oplevelsen være en helt anden. Hun har faktisk behov for et større seksuelt fortolkningsrum, hvor hun ikke ved, hvad der skal ske.

Det fortæller den danske psykolog Frej Prahl til SE og HØR. Du kender ham måske fra parterapi-serien Fede Forhold på DR.

- Kvinden har brug for, at det bliver mere subtilt, som en skjult fornemmelse for, at noget måske kan ske. I det mere uvisse landskab trives hende tænding bedst. Hun har brug for, hvad jeg kalder et fortolkningsrum. ‘Skaaat, skal vi knalde?!’ en hånd i skridtet eller på brysterne efterlader ikke megen plads til fortolkning, mener Prahl, der har skrevet bogen Tændt - sex i parforholdet - fra pligt til lyst.

Liderlighed

Så hvordan skaber et par så plads til, at begge kan færdes i tryghed og liderlighed? Det giver Prahl nogle bud på her.

- Hvis manden er liderlig og har brug for intimitet med sin kone eller kæreste, skal han først og fremmest ikke forestille sig, at hun BURDE besvare hans seksuelle henvendelser.

- Hvis han for et øjeblik kan rive hende fri af deres ægteskabskontrakt og henvende sig til hende derfra, vil han ikke blive skuffet eller sur, hvis hun ikke lige er i stødet, siger psykologen.

Sexpuder gør gamle stillinger nye og frække

Manden bør heller ikke henvende sig til hende så direkte, men langt mere underspillet:

- Kvinden kan også hjælpe ham her. Hun kan tage hans hænder og fortælle ham og kærligt fortælle ham, hvor skønt det er, at han tænder på hende.

- Hernæst kan hun bede ham om at rumme energien i stedet for at udløse den i at tage hende på patterne eller røven. Hun kan bede ham om at se, hvad der sker, hvis han med sine øjne viser hende, hvad hans hænder forsøger at vise, lyder fra Prahl.

Midt i sex

Hvis de er gået i gang, og hun føler, at det bliver for orgasmejagende eller direkte, kan de forsøge at skrue ned for det seksuelle:

- Have virkelig langsom sex. Eller han kan bevæge sig ganske forsigtigt frem og tilbage i hendes åbning. I stedet for at trække sig mentalt fra sex, kan hun også med et smil sige: ‘Det var det, og det var skønt, tak!’

- Hvis han virkelig ønsker en udløsning, kan hun hjælpe ham her, uden at se den sex, de nåede at have, som utilstrækkelig eller en falliterklæring. Han kan også eksperimentere med ikke at få sin udløsning og se, hvordan det føles, siger Frej Prahl, der laver onlinekurser, hvor dette emne også behandles.

Blid bondage til parret, der tør eksperimentere lidt

https://imgix.seoghoer.dk/2021-08-10_14-19-36.png

Frej Prahl har både klienter onlie og IRL.

Onanirum

Prahæ forestiller sig, at det også handler åbne forskellige rum, både et fortolkningsrum og et direkte:

- Her tænker jeg på et slags onanirum, hvor man får lov til at være mere direkte, hvor det mere drejer sig om at få afløb for sin egen seksualitet end om at tænde sin kvinde. Her er der plads til, at han enten onanerer eller at hun hjælper ham med det.

- Og så et fortolkningsrum, hvor man strejfer hinanden mere, er mere indirekte i sin tilgang. Alt i alt det handler om, at man skal have en bevidsthed om de forskellige rum. At det er OK, at noget er et fortolkningsrumm og at et andet rum er mere direkte, forklarer Prahl.

- Så kan man gøre det direkte rum meget direkte: 'Skat, det ville virkelig være dejligt, hvis du ville xxx!' Man giver tydeligt udtryk for, at det her ikke handler om at tænde den anden, men at få en seksuel tjeneste.

Så kan hun bedre slappe af og bare gøre ham en tjeneste, fordi der ikke forventes, at hun præsterer en liderlighed.

Sponsoreret indhold