Disse par er mest seksuelt tilfredse

Foto: MEGA

Det kan godt være, at du bliver, hvad du spiser. Men dit sexliv er også påvirket af, hvilken type mad du foretrækker. I hvert fald hvis en undersøgelse foretaget af engelske Treadmill Reviews står til troende.

Virksomheden har nemlig interviewet cirka 1.000 personer om både deres sexliv og deres madvaner, og resultaterne er fascinerende.

For nogle madpræferencer synes at gå hårdt ud over sexlivet.

Særligt de par, hvor begge personer angav, at de spiste usundt, oplevede manglende glæde ved sexlivet. Her angav kun 65 procent, at de følte sig seksuelt tilfredsstillede. Det er langt mindre end de par, hvor begge angav, at de spiste sundt, og hvor 86 procent følte sig tilfredse.

Der var også store forskelle, når det kom til tilfredsheden med parforholdet. Men her var det allerværst, hvis den ene i forholdet spiste usundt og den anden sundt. Det scorede endnu lavere end et forhold, hvor begge spiste usundt.

Undersøgelsen viste, at i de forhold, hvor det kun var den ene i forholdet, der spiste sundt, så var knap 15 generet af partnerens madvalg.

Mindst utilfredse med hinanden var de par, hvor man spiste okay sundt, men ikke fanatisk.

Undersøgelsen viste i øvrigt, at 60 procent spiste det samme, mens de resterende 40 procent havde forskellige spisevaner.

Der var helt generelt meget større tilfredshed både seksuelt og i parforholdet blandt de par, der spiste ens sammenlignet med de par, der havde forskellige kostvaner.

Men hvad er det så for nogle konflikter, der kan opstå i forbindelse med madvalget?

For flere end halvdelen af de adspurgte handlede det om, hvad partneren spiste. Det var efterfulgt af, hvad der blev lagt i indkøbskurven, hvor man skulle gå ud at spise og derefter selve madlavningen og serveringen af måltidet.

Det fremgik også, at jo sjældnere man gik ud at spise sammen, jo mindre tilfreds var man med parforholdet og i særdeleshed med sexlivet.

Den største bekymring var i øvrigt for mændenes vedkommende, at kvinden tog for meget på, mens kvindernes i højere grad var bekymret for deres mænds helbred.

Treadmill Reviews giver i øvrigt gode råd videre til par i denne lille infografik herunder. Her kan I nemlig se, hvad I bør prioritere – alt efter hvilken type par I er.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close