Søs Egelind

Foto: All Over Press

Komiker Søs Egelind er især kendt for sit makkerskab med Kirsten Lehfeldt i ”Søs & Kirsten,” men mange kender hende også som stemmen bag dukken Harry i DSB's reklamefilm ...

Fulde navn: Søs Egelind

Alias:

Fødselsdato: 13. november 1958

Familie: Molly Maria(datter – 1988), Carla(datter – 1993)

Scoringer: Bjørn Blixt

Partner:

Kendt fra: Skuespiller, instruktør, komiker, Vild med Dans, og inde i "Harry"

 

Komiker Søs Egelind er især kendt for sit makkerskab med Kirsten Lehfeldt i ”Søs & Kirsten,” men mange kender hende også som stemmen bag dukken Harry i DSB's reklamefilm, hvor Søren Pilmark spiller Bahnsen. Samtidig er Søs meget dygtig til kendiskonkurrencer. I 2011 deltog hun i DRs dirigentkonkurrence ”Maestro”, og vandt. Året efter deltog hun i madlavningskonkurrencen Masterchef, som hun også vandt. Søs danser med Mads Vad i ”Vild med Dans 2015”.

Søde Søs Egelind – som faktisk er døbt Hanne – kan som ingen bære paryk og skæve tænder, når hun sammen med makkeren Kirsten Lehfeldt giver den gas i satireshowet ”Kongeriget”. Silkeborgenseren har også lagt stemme til den populære, lilla figur Harry, der sammen med Søren Pilmark gjorde reklame for DSB.

Når hun ikke står på scenen eller er i filmstudiet, nyder Søs at koble helt af på sit økologiske landbrug i Nordsjælland. I TV 2-programmet ”Stjernerne på slottet” fortalte hun, at hun ”elsker at muge ud, gå rundt i kedeldragt og male hegn, fikse udstyr dér og være praktisk gris”.

Hele to gange er Søs Egelind blevet ramt af kræft: I 2007 fik hun konstateret lymfeknudekræft, og kort efter fandt lægerne modermærkekræft. Heldigvis er hun i dag rask, og hun taler åbent om sit sygdomsforløb. Blandt andet at hun røg pot og spiste hashkager for at dulme smerterne, der fulgte med den intensive kemobehandling.

I 2015 deltog Søs i 12. sæson af det populære underholdningsprogram ”Vild med dans”, hvor hun blev parret med den professionelle danser Mads Vad. Det er ikke første gang, den folkekære skuespiller har deltaget i en kendiskonkurrence: I 2011 medvirkede hun i DRs dirigentkonkurrence ”Maestro”, og året efter dystede hun i ”Masterchef”. Begge konkurrencer vandt hun. 

Tidslinje:

24-02-2015: Søs Egelinds råd: Spis hashkager, hvis du har kræft - SE og

11-09-2010: Søs Egelind: Jeg har svigtet mine børn

21-05-2010: Søs Egelind: Skilsmisse

18-08-2009: Søs Egelind: Taler ud om sin sygdom

Find din favorit kendis her:

Close