Søren Rasted

Foto: All Over Press

”Der der der er party i provinsen!”. Selv om Søren Rasted oprindeligt blev kendt som den pindsvinepiggede fyr fra Aqua, så har han siden sat festen i gang som det ene af to medlemmer i familiebandet ”Hej Matematik” ...

”Der der der er party i provinsen!”. Selv om Søren Rasted oprindeligt blev kendt som den pindsvinepiggede fyr fra Aqua, så har han siden sat festen i gang som det ene af to medlemmer i familiebandet ”Hej Matematik”.

Søren Rasted startede sit liv, som mange andre unge danskere gør det. Folkeskolen, så et år i udveksling i USA og bagefter en tur på handelsskolen. Intet tydede på, at den unge søren få år senere skulle markere sig markant på den internationale popscene. Det startede i et studie på Nørrebro i København i 1987. Her startede produceren Claus Norreen og Søren Rasted med at producere dansk musik til børnefilm. 1994 blev året hvor den vandbårne succes skulle ramme hele verden. René Dif tog kontakt til Søren og Claus, efter han på søen havde mødt den smukke Lene Nystrøm, som tilfældigvis viste sig at være en sangerinde. Sammen dannede de bandet Joyspeed, som senere blev til Aqua i 1996.

Søren var producer og sangskriver på begge Aqua albums, som tilsammen solgte 33 millioner albums. Aqua er det bedste sælgende popband i Norden nogensinde, og bandet bragede poppet igennem hele verdens højtalere, indtil bandet i 2001 valgte at gå i opløsning.

Rygter om et Aqua-par svirede hurtigt i medierne ved Aquas opstart, og da René Dif og Lene Nystrøm kyssede hinanden i offentligheden blev det afsløret, at parret havde datet siden gruppen start. Der gik dog kun kort tid før parret igen blev set date nye personligheder. Lene Nystrøm blev i medierne set, som en man-eater, da hun ofte blev set med forskellige mænd. Søren Rasted datede i 1998 nøgenmodellen Kira Eggers, som han dannede par med i to et halvt år. I 2000 blev han kæreste med Karina Jensen fra popgruppen Cartoons. Forholdet varede dog kort.

Men så i 2001 skete der noget overraskende. Det år kom Søren Rasted atter på verdens forsider, da han og pop-kollegaen Lene Nystrøm, efter kun én måneds forhold, giftede sig i Las Vegas den 22. maj i 2001. Parret blev efterfølgende gift i Blovstrød Kirke den 25. august i 2001.

I 2004 blev Aqua-parret forældre til datteren India og i 2006 fødte Lene sønnen Billy. Parret bor i dag i en 28 millioner kroners bondehybel i Blovstrød. Selvom kærligheden så ud til at overleve både turneer og private projekter, så var parret tæt ved at gå fra hinanden i 2009, fortalte Søren Rasted til Alt for Damerne i 2010.

- Når sandheden skal frem, skal de fleste par jo på et tidspunkt igennem en stor krise. Jeg havde arbejdet hårdt med Aqua-sange, og da jeg blev færdig med dem, kunne jeg mærke, at stort set alt andet raslede. Jeg var der ikke for min kone og børn, hverken mentalt eller fysisk, men da jeg mærkede, at jeg nåede et nulpunkt, fik jeg taget mig sammen, fortalte Søren.

Igennem Aquas flydende succes blev der også flere gange spekuleret i stoffer og voldsomme fester. I et interview til en norsk radiokanal i 2011 fortæller Lene Nystrøm, at der jævnligt blev røget sjov tobak i bandet. Men aldrig mere end det.

- Vi har igennem årene røget et hav af joints. Hvis du spørger mig, så er størstedelen af bandets album i større eller mindre grad lavet på joints. Men det er også noget andet i Danmark, hvor det i manges øjne faktisk er ganske naturligt at ryge joints i skuespil- og musikmiljøet, og der er overraskende få, der i realiteten sætter spørgsmålstegn ved det,” fortalte sangeren til det norske radioprogram P4.

I 2001 gik Aqua i opløsning. Ifølge bandet var det pga. gnidninger mellem Aqua-medlemmerne. Musikfiskene svømmede hver til sit, og det var her, at Søren Rasted startede sin egen solokarriere.

I 2002 skrev og producerede Rasted Popstars-vinderen Jons debutalbum This Side Up, der blev årets bedst sælgende album i Danmark med 135.000 solgte eksemplarer. I 2004 udgav Rasted albummet Lazyboy TV under aliaset Lazyboy, og i 2007 dannede han sin allerstørste succes, nemlig familieduoen ”Hej Matematik” sammen med nevøen Nicolaj Rasted. Vi kender dem under sange som, "Gymnastik", "Centerpubben", "Du & Jeg", og "Walkmand". Sidstnævnte havde gruppen samplet fra Michael Hardingers sang "Walkmand!!" fra 1981.

I 2007 gendannede Aqua sig og udgav i samme moment et opsamlingsalbum, som udkom i starten af 2008. Aqua lavede i samme år en Danmarksturné, hvor de blandt andet var hovednavn på græskoncerternes konge Grøn Koncert. I 2011 udgav Aqua deres tredje studealbum Megalomania, som Rasted producerede og skrev sammen med Claus Norreen.

 

Tidslinje:

Søren Nystrøm Rasted
Aqua-Søren, Skipperen, Lazyboy
13. juni 1969
52 år
India Rasted(datter – 7. november 2004), Billy Rasted(søn – 16. april 2006), Jørgen Rasted(far), Kirsten Rasted(mor)
Lene Nystrøm (gift 2001-2017), Kira Eggers, Karina Jensen (sanger i Cartoons)
Komponist og musiker fra ”Aqua” og ”Hej Matematik”

Find din favorit kendis her:

Close