24 dage med julehygge: Her er der jul i tv

Magi på Det Kgl. Teater

I DR’s nye satsning “Julefeber” følger man Bjørn på 13 år, der føler sig pænt forkert. Det er hårdt, når ens allerstørste ønske er at være som alle andre. Men Bjørns krop driller. Er det pubertet, eller er der i virkeligheden helt andre kræfter på spil?

Med Det Kongelige Teater som magisk kulisse vendes der op og ned på teenagerens liv. Bjørn er nemlig meget mere unormal, end han frygtede.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Martin Høien)

De medvirkende er (bagerst fra venstre): Peter Frödin, 56, Bodil Jørgensen, Joachim Fjelstrup, 33, (forrest fra venstre) Maria Szigethy, 14, Silas Cornelius Van, 15, og Selma Sol í Dali, 10.

“Julefeber” bliver sendt hver dag fra 1. december på DR1 klokken 19.30.

Cool jul

Ingen jul uden den uforbederlige arkivnisse Pyrus, der i år kan ses i “Alletiders Jul” fra 1994.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: TV 2: Søren Hartvig)

Jan Linnebjerg, Paul Hüttel, Karen Gardelli, Jeanne Boel og Jesper Klein er alle med og kan ses om eftermiddagen på TV 2.

Ja, det’ bår dæjli’!

Har du fundet æ' sture' kas' mæ' æ' julepynt frem? Det bliver bår dæjli’, når der igen blændes op for De Nattergales klassiker “The Julekalender”. Viggo Sommer som kartoffelavler Oluf Sand, Carsten Knudsen som hans kone, the kartoffelwoman Gertrud, og Uffe Rørbæk som Benny vises på TV 2 Charlie.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: TV 2: Steen Linde)

Jul med Trines mor

Adventskalenderen for voksne “Jul med Trines mor” er med Bodil Jørgensen og er baseret på Trines mors telefonsamtaler med Trine, som de fleste nok kender fra “Rytteriet”.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: DR: Martin Top Jakobsen)

Alt virker lyst for Trines mor – det bliver alle tiders juleaften. Og så alligevel … for Trine er blevet fyret, har ikke været sig selv på det sidste og tager nu ikke sin telefon. Nogen må gøre noget!

Adventskalenderen kan ses på DR2.

Juleskål for de voksne

På TV 2 Zulu er der seriøs ølsmagning i “Natholdets julekalender” med ølekspert Carsten Berthelsen, der nyder de alkoholiske dråber sammen med Anders Breinholt, 48, og Søren Rasted, 51.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: TV 2: Lasse Olesen)

En smørklat smør

I den første julekalender om “Nissebanden” fra 1984 skal de fem agentnisser hjælpe julemanden med at finde sit gode humør, og det er bl.a. Arne Hansen, Kirsten Peüliche, Lars Knutzon, Flemming Jensen og Kirsten Lehfeldt i rollerne, der kan ses kl. 17.00 på DR1.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: DR)

Engle og eventyr

Familiejulekalenderen “Juleønsket” fra 2015 bliver genudsendt på TV 2. 12-årige Julies ønske om at holde jul med sin familie skal opfyldes af den unge engleaspirant Rafi. Julie, hendes ven Willy og Rafi hvirvles ind i et stort eventyr om mennesker og engle, kampen mellem det gode og det onde, familie og venskaber samt om hemmeligheder og jul. Olivia Hillingsø, Jonathan Lindinger og Helmer Solberg spiller hovedrollerne.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: TV 2)

December i Valhalla

Peter Frödin er i den grad juleaktuel i år – udover “Julefeber” og “Grethes Jul” er han Heimdal i “Jul i Valhal” fra 2005, som er en rejse ind i den nordiske mytologi. Børnene Sofie og Jonas spilles af Laura Østergaard Buhl og Lukas Schwarz Thorsteinsson.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Ulla Aue)

“Jul i Valhal” kan man se på TV 2 Play.

Grethes Jul

Den skønne figur Grethe (Peter Frödin) i en eventyrlig julefortælling i fire afsnit om næstekærlighed, tilgivelse og empati. Grethe er blevet ansat i et stormagasin, hvor hun har en stand med sine bøger, og her demonstrerer hun, hvordan man kan slippe af med alle slags pletter – også dem i sindet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: TV 2: Kristian Brasen)

Første afsnit vises på TV 2 mandag den 7. december klokken 20.30.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close