Prinsesse Marie

Foto: All Over Press

Kongehusets anden franske forbindelse ...

Marie Agathe Odile Cavallier kom til verden som en helt almindelig pige i en velstillet fransk familie. Men på trods af familiens status havde Marie nok ikke forestillet sig, at hun en dag skulle kalde sig for prinsesse af Danmark.

Marie er yngste datter af forældrene Alain Cavallier og Françoise Grassiot. Faderen Alain Cavallier er forhenværende medindehaver af et reklamebureau og i dag pensioneret. Moderen Françoise Grassiot driver et slotshotel i Provence nær Avignon, Château de la Vernède, knap 400 km fra Genève. Da forældrene blev skilt valgte Marie, at hun ville flytte med moderen, hvor hun startede i kostskole og senere hen universitetet. Den intelligente franske dame har i dag en bachelor i liberal arts, og Marie taler både engelsk, italiensk, spansk og (næsten) dansk flydende.

Nyskilte Prins Joachim og Maries veje krydsede hinandens ved et jagtselskab hos en fælles bekendt i foråret 2004, har Marie senere forklaret til Se og Hør. Det var også Se og Hør som kunne vise billeder fra parrets lange weekend i Avignon i Sydfrankrig, hvor parret tilbragte en lang weekend på Hotellet La Mirande. Her havde parret indlogeret sig som ”Madame og Monsieur Joachim Cavallier, Schackenberg, Tonder”.

Jokke havde fundet sig en mørk skønhed i sin fars hjemland – kvinden Marie Cavallier. Forholdet mellem de to begyndte dog først for alvor i efteråret 2005, hvor Marie åbenhjertet fortalte om Joachim og sit forhold. I 2006 skabte Marie overskrifter, da hun meddelte pressen, at prinsen og brunetten var et færdigt kapitel. Der gik dog ikke længe, før Marie bukkede under for den danske charme fra Joachim, og få måneder efter kom bladevis af billeder, hvor de umage par igen var på kysse-stadie.  

- Jamen, han er helt fantastisk. Han har den der danske måde at være på, meget diskret og lidt ydmyg. Det er charmerende, virkelig, har Marie udtalt i Alt For Damerne.

D.K.H. Prins Joachim og Prinsesse Marie giftede sig den 24. maj 2008 i Møgeltønder Kirke, og Joachim havde nu endeligt, i anden omgang, fundet sin helt rigtige prinsesse. Bryllupsfesten blev holdt på Schackenborg Slot, altså på et langt mindre slot, end ved første bryllup, som blev afholdt på Fredensborg Slot. Schackenborg Slot blev også den daglige bolig for det nygifte par.

Kun et år efter Marie havde sagt ja til Jokke, blev prinsessen gravid. I 2009 kom Prins Henrik Carl Joachim Alain og tre år senere kom Prinsesse Athena Marguerite Françoise Marie. Prins Joachim har fra sit tidligere ægteskab to børn, Prins Nikolai William Alexander Frederik og Prins Felix Henrik Valdemar Christian.

Men Jylland var ikke det royale pars naturlige habitat, og i 2014 rykkede familien de kongelige teltpæle op og flyttede til København. Driften af slottet med dertil hørende landbrug var ifølge kongehuset vanskeligt foreneligt med prins Joachims og prinsesse Maries officielle opgaver og protektioner. I 2014 kunne det dog afsløres, at Joachim havde sat sig i stor gæld i det 400 gamle slot.

Prins Joachim flyttede i 1995 ind i et gældfrit Schackenborg, men alligevel har han siden 2007 lånt næsten 42 mio. kr. mod at give kreditforeningerne pant i slottet. Selv om Schackenborg formentlig kunne sælges for et højere beløb end den tinglyste gæld, så blev det for meget. Jokke fandt derfor på en plan.

Driften blev overtaget af  den nyligt oprettet Schackenborg fond, med en startkapital på 100 mio. kr. Pengene er indskudt af familierne bag de stenrige virksomheder Lego, Ecco og Danfoss – og Prins Joachim indskyder selv 13 mio. kr. i fonden.

Parret havde kortvarigt adresse på Amalienborg, men er nu flyttet ind et stort palæ på Emiliekildevej 19 A i Klampenborg. Palæet blev sat til salg for 35 millioner kr., og boligen er 344 kvadratmeter stor og har desuden en kælder på 200 kvm med biograf, våbenrum og vinkælder. Huset blev opført i 1919 og har i de senere år gennemgået omfattende renovering. Grunden er på 2500 kvadratmeter med bl.a. en udendørs swimmingpool.

 

Tidslinje:

 

Marie Agathe Odile Cavallier
6. februar 1976
46 år
Hans Højhed Prins Henrik Carl Joachim Alain (søn - 4. maj 2009), Hendes Højhed Prinsesse Athena Marguerite Françoise Marie (Datter - 24. januar 2012), Alain Cavallier (Far), Françoise Grassiot (Mor),
Benjamin Grandet (Halvbror), Gregory Grandet (Halvbror), Charles Cavallier (Halvbror), Edouard Cavallier (Halvbror)
Anthony, Ramon
Gift med H.K.H. Prins Joachim
Kongehuset

Find din favorit kendis her:

Close