Kongelige1. marts 2022

Prins Joachim tjener millioner: Rigere end Frederik

Det er kronprinsen, der skal arve kronen, men hans lillebror har flest kroner
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det er muligt, at kronprins Frederiks ansigt en dag vil pryde de danske kroner, men det er prins Joachim, 52, der har flest af mønterne.

For selv om 53-årige Frederik i forhold til sin lillebror får en gigantisk hyre af den danske stat, så er Joachim blevet den rigeste af de to brødre.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/jokke_6.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Joachim kan ikke andet end smile, når han tjekker finanserne. (Foto: Hanne Juul)

Ud over at han blev hovedrig ved salget af Schackenborg, så er hans hus nord for København blevet en sand pengemaskine, der de seneste fem måneder har forøget hans formue med en million kroner hver måned.

Kæmpe stigning

SE og HØR har tidligere beskrevet, hvordan boligprisernes eksplosive udvikling har haft stor betydning for Joachim og Maries hjem i Klampenborg, og på det seneste er pengemaskinen kommet på overarbejde.

Skatteyderne hjalp med ombygning

Prins Joachim kunne sende en tak til danskerne, da han og Marie gik i gang med om omfattende udvidelse og renovering af palæet i Klampenborg. For det kostede kassen at sætte i stand, men de kongeliges fritagelse fra at betale moms betød, at de fik et stort beløb tilbage fra statskassen.

I 2015 brugte parret hele 4.264.357 kroner på varer og tjenesteydelser, der er belagt med moms mod de 1,7 millioner kroner, som de cirka plejer at bruge om året.

På grund af reglerne om momsrefusion fik Joachim 852.871 kroner tilbage, hvilket betyder, at det danske folk gav en økonomisk håndsrækning til ombygningen.

Selv om Joachim var hurtig til at indsende momsoplysningerne, var han ikke lige så hurtig til at indrapportere, at hjemmet nu havde 104 ekstra kvadratmeter beboelse. De skal beskattes, og da ejendomsskat skal betales af de kongelige, betød forglemmelsen, at Joachim slap mildere.

Da SE og HØRs journalist gjorde hoffet opmærksom på miseren, blev de ekstra kvadratmeter dog hurtigt noteret.

For på fem måneder er værdien af hans danske bolig eksploderet med intet mindre end fem millioner skattefri kroner, som han kan stikke i lommen, hvis han beslutter sig for at sælge og permanent slå sig ned i Frankrig, hvor han i dag bor med prinsesse Marie og deres to børn, Henrik og Athena.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/jokke_3_7.jpg
 (Foto: Mikael Rieck)

Parret er særdeles velhavende – delvist takket være huset i Klampenborg. (Foto: Mikael Rieck)

Da prins Joachim i sin tid købte huset på Emiliekildevej efter salget af Schackenborg, var kvadratmeterprisen i Gentofte Kommune på 33.961 kroner. Ifølge boliga.dk er det tal nu oppe på vilde 65.943 kroner. Altså tæt på en fordobling.

Og da Joachim og Marie efterfølgende udbyggede boligen med yderligere 104 kvadratmeter, består huset i dag af 448 kvadratmeter. Det betyder, at boligen er steget med intet mindre end 17.859.880 i forhold til midten af 2014, hvor de købte huset.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/jokke_1_12.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

Joachim kan i dag prale med, at han er rigere end sin storebror, Frederik, der ikke har en formue af væsentlig størrelse. (Foto: Kaspar Wenstrup)

Det svarer til en årlig fortjeneste på 2.232.485, hvilket igen svarer til, at prins Joachim hver eneste måned i otte år har tjent 186.040 kroner på blot at eje en bolig.

God husleje

Det er dog ikke kun ejendomsværdiens stigning, der klinger fint i Joachims budget. SE og HØR har tidligere afsløret, at huslejen i hans og Maries hjem er på 80.000 kroner om måneden, så når Joachim har betalt ejendomsskat, er der et overskud på 871.840 kroner tilbage, som Joachim kan stikke lige i lommen, da han ikke betaler indkomstskat.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/jokke_2_8.jpg
 (Foto: Martin Høien)

Joachim og Marie foran det hus, der har gjort dem stinkende rige. I dag er huset lejet ud, mens parret har lejet en lejlighed i Paris. (Foto: Martin Høien)

Så selv om Joachim i sin tid blev skudt i skoene, at han havde betalt alt for meget for huset i forhold til de generelle priser i området, så er det Joachim, der i dag kan grine snedigt, når han kigger på tallene.

Området er dog udsat for et mindre prisfald, så måske udviklingen langsomt begynder at bide små lunser af prinsens fortjeneste.

Sponsoreret indhold