Peter Schmeichel

Foto: All Over Press

Med sine 193 cm og et næsten guddommeligt talent for legendariske feberredninger, har han spillet sig ind i fodboldfans’ hjerter.

Med sine 193 cm, en næse så rød som Rudolfs og et næsten guddommeligt talent for legendariske feberredninger, har Peter Schmeichel råbt og spillet sig ind i både danske og engelske fodboldfans’ hjerter, henholdsvis som legendarisk landsholdsmålmand og mangeårig keeper for storklubben Manchester United.

Verdens daværende bedste målmand var en central figur under EM-triumfen i 1992, hvor Danmark på et afbud tog røven på hele Europa og hyggespillede sig til den spektakulære sejr. Året før var han blevet solgt til Manchester United, hvor han efterfølgende var med til at sikre klubben fem engelske mesterskaber og tre FA Cup titler.

Internationalt vandt Peter Schmeichel i sit første år i Man Utd. Den Europæiske Super-Cup, men den store triumf kom i 1999, hvor Manchester United som den første og hidtil eneste engelske klub vandt ”The Treble” – mesterskabet, FA-Cuppen og UEFA Champions League.

Han indstillede sin fodboldkarriere i 2003 og begyndte at arbejde for blandet TV3+, hvor han kommenterede Champions League-fodbold.

Schmeichel blev både gift og far tidligt. I 1991 giftede han sig nemlig med kæresten gennem flere år, Bente, og der var parrets søn, Kasper, allerede 4 år gammel. Samme år kom datteren Cecilia til verden.

Men den store succes på banen og opmærksomheden uden for banen er af og til svær at håndtere for professionelle fodboldspillere – eller bare berømtheder generelt.

Problemerne kom dog først op til overfladen sent i Peter og Bentes ægteskab, da SE og HØR under overskriften "Peter Pilfinger" afslørede billeder af Peter Schmeichel med hånden på en kvindes nøgne lår, mens de sad i baren på Casino Copenhagen i 2011. Måske var det den slags, der blev for meget for Bente.

I hvert fald skulle parret skilles i 2013, lød det fra Schmeichel i en pressemeddelelse.

- Efter 31 års samliv er jeg desværre nødt til at meddele, at Bente og jeg er i gang med separationsforhandlinger. Det har været en meget svær beslutning, men efter omstændighederne har vi det godt, fortalte Peter Schmeichel i meddelelsen.

Den tidligere Manchester United-keeper og EM-guldvinder ønskede ikke at udtale sig yderligere omkring skilsmissen.

- Vi er enige om, at vores familie har den højeste prioritet, og vi håber derfor, at pressen vil respektere vores privatliv, og at vi ikke har yderligere kommentarer, lød det fra målmands-legenden.

Knap et halvt år efter blev Schmeichel sat i forbindelse med den 10 år yngre model, Laura von Lindholm, som han i dag danner par med.

Peter og ekskonen Bente har to børn sammen, og parrets søn Kasper har gjort Bente og Peter til bedsteforældre af to omgange, mens datteren Cecilia har gjort Peter til morfar en enkelt gang.

Schmeichels søn, Kasper, er gået i farmands fodspor og spiller i dag professionel fodbold i England, og som Premier League ekspert på engelsk TV, ambassadør for Manchester United og frontfigur for Carlsberg og First Forsikring, har den Peter Schmeichel i disse år masser at lave. Det fortæller Schmeichels agent, Mads Frederiksen til bt.dk

Og hvis ’The Great Dane’ skal have endnu et TV-job, skal det have noget med fodbold at gøre, fastslog agenten i 2014.

- Det skal være fodbold og noget der er interessant, ligesom VM. Noget stort - ligesom Champions League, som han har lavet før. Han skal ikke bare lave TV for at lave TV. Han har en masse arbejde og muligheder i forvejen, sagde Peter Schmeichels agent, Mads Frederiksen.

Peter Boleslaw Schmeichel
”The Great Dane”
18. november 1963
58 år
Kasper Schmeichel (søn, f. 1987), Cecilia Schmeichel (datter, f. 1991), Max (barnebarn, født 2010) + to andre børnebørn (født 2012 og 2014)
Bente Schmeichel (gift 1991-2013)
Laura von Lindholm
Sport (fodboldmålmand, Brøndby, Manchester United, Landsholdet), TV (Sportsvært mv)

Find din favorit kendis her:

Close