Alt gik galt: Peter Schmeichel kørte sin egen hund ned

Foto: Dan Mariegaard

Alt, der kunne gå galt, gik galt. Sådan må Peter Schmeichel tænke om sommeren 2000.

Den danske målmand havde ellers set frem til et drøn af en sommer. Han havde lige aftalt med sin gamle manager Alex Ferguson, at han efter et år i Portugal skulle tilbage til hjerteklubben Manchester United for at vogte buret. Og han var på vej til EM med det danske landshold.

Men sådan skulle det ikke gå, fortæller han i sin nye bog "One", der udkommer i dag.

Dagen efter sæsonens sidste kamp - en pokalfinale, som blev tabt - besøgte Schmeichel sin daværende klub, Sporting, for at sige op. Da han ringede til Manchester for at viderebringe den glade nyhed, tydede det pludselig på, at englænderne i mellemtiden havde ændret mening, og ikke ville have ham tilbage alligevel. Så nu var keeperen blevet arbejdsløs. 

- En af de ting, der bekymrede mig mest, var, at jeg havde fortalt børnene, at vi skulle tilbage til Manchester. Det glædede de sig til, skriver Schmeichel i "One".

Det grublede Peter over på køreturen hjem - og ved ankomsten gik situationen fra skidt til værre.

For på vej ind i garagen løb familiens hund ind under bilen.

- Den lavede en forfærdelig lyd. Jowwwwwwwwww. En masse ubehagelige følelser og tanker kværnede rundt i mig, mindes "The great Dane".

- Det var en sjov og kærlig lille hund, en blanding af utallige racer. Vi kaldte den cirkushunden. Vi havde hentet den på en gård, og den kunne springe næsten to meter op i luften, altid glad og fuld af energi, fortæller Schmeichel, der ringede til sin daværende kone, Bente, der sammen med børnene Kasper og Cecilie, der dengang var var 13 og 10 år gamle, kørte hunden på dyrehospitalet.

Mens hunden var på hospitalet, satte Peter sig på et fly til København for at samles med landsholdet op til EM 2000.

Næste dag ringede familien fra Portugal med en trist nyhed: Hunden var død af de kvæstelser, den havde fået, da Peter kørte den over.

Og EM-slutrunden? Det blev den dårligste nogensinde for Danmark med tre nederlag, ingen scorede mål og otte scoringer i Schmeichels mål.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close