mikkel beha erichsen

Nyeste artikler om mikkel beha erichsen

Mikkel Beha Erichsen og hans familie er blevet landskendt i TV2s populære rejseprogram ”Kurs mod fjerne kyster”, hvor man som seer får et unikt indblik i Mikkels tilværelse og hans kærlighed til livet til søs, som han nærmest fik ind med modermælken som barn.

Mikkel Behas far er nemlig den store globetrotter Troels Kløvedal, som sejlede jorden rundt med skibet Nordkaperen. Og man må sige, at han kom vidt omkring. Troels Kløvedal fik nemlig fem børn med fire forskellige kvinder. Dog lå Mikkels mor heller ikke på den lade side, da hun fik tre børn med tre forskellige mænd.

- Der var selvfølgelig meget kaos og flytten rundt i min barndom. Det kan have skabt et behov for en familiemæssig base. Men det kan jo også godt være, at jeg bare har været heldig, grinede Mikkel Beha, som selv har fundet sin familiebase i TV-programmet ”Kurs mod fjerne kyster”.

[node:vipedia-content-slice]

Mikkel har egentlig haft en lang og omskiftelig fortid i TV-branchen - mest bag kameraet - men havde altid drømt om at få tjansen som ankermand og vært på "Go' aften Danmark".

Derfor var han ikke et øjeblik i tvivl om, at han var den rette til jobbet, da Hans Pilgaard sagde sit job op på ”Go’ Aften Danmark” i 2008. Han skrev omgående en uopfordret ansøgning til TV2 og fik på den måde værtsjobbet, som blev hans gennembrud på skærmen.

Privat er Mikkel gift med sin kone Marian, som han mødte på en skiferie i Italien, da han var 20 år. Parret har tre sønner og familien bor i dag i et kolonihavehus på 100 kvadratmeter i Københavns Sydhavn – når de da ikke er til søs.

Den billige bolig sikrer dem økonomisk frihed til at rive dyrebar tid ud af kalenderen. Tid til oplevelser og rejser. På den måde har Mikkel Beha Erichsen arvet lidt af forældrenes bohemeagtige tilgang til livet.

- Mine forældre var jo bare hippier og blev skilt, da jeg var tre år. Men det var en god skilsmisse. Mor og far har altid været de bedste venner, og selv om de fik nye koner og mænd, har vi mødtes til fester hele bundtet og haft det skægt, fortalte Mikkel Beha.

På trods af hans positive livsindstilling havde Mikkel Beha en lidt svær ungdom. Den ellers så pæne TV-vært var faktisk småkriminel bandemedlem i Århus N.

Han boede der fra han var 12 til han var 15 år, og når han havde fri fra skole turnerede han rundt med de lokale drengebander. Og tit på den forkerte side af loven.

- Det var ikke bare stjålne æbler og blommer fra fru Hansens have. (..) Jeg kunne godt mærke den var helt gal, når vi for eksempel lavede indbrud hos den lokale bager eller begik hærværk, har Mikkel fortalt i B.T.

Han husker ikke tiden med speciel glæde, men fortæller, at han dog formåede at holde sig fri af politiet.

- Når det blev rigtig vildt, så holdt jeg mig fra det og blev hjemme, siger han. Da Mikkel blev 15, kom han på efterskole, og det, mener han, reddede ham væk fra det dårlige selskab.

Folk fik for alvor øjnene op for Mikkel Beha, da han blev landskendt i 2008 som den nye vært på "Go' aften Danmark". Og han var da næsten også selvskrevet til jobbet, da selve programmet er opfundet af hans mor, Marianne Kjær.

Mikkel Behas mor var faktachef på TV 2 og levede ifølge Mikkel Beha et sundt liv med masser af motion og sund mad. Derfor kom det også som et kæmpe chok, da hun døde af tarmkræft i en alder af blot 58 år i 2006:

Mikkels mors død faktisk var en af grundene til, at han i sin tid giftede sig med Marian:

- Min mors død var faktisk også grunden til, at Marian og jeg blev gift, for vi kunne pludselig se, hvor smart det var rent praktisk, hvis den ene skulle falde bort. Vi stod foran en lang rejse med Nordkaperen, og Marian bestilte hurtigt en tid på rådhuset en tirsdag i frokostpausen. Vi sagde det ikke til nogen, ikke engang til vores børn, og så tænkte vi, at vi ville finde en lille kirke et eller andet sted i verden på vores sejltur, blive gift der også og så holde bryllup sammen med vores børn, siger Mikkel Beha til tv2.dk.

- Men vi glemte alt om det. Fire-fem år efter sad vi en dag og snakkede med drengene og Marians forældre om noget med at blive gift, og så sagde vi: ”Jamen, vi er da blevet gift!” ”Aj, det kunne I da godt have sagt”, sagde de alle sammen, så ja, det var ikke særlig romantisk, sagde Mikkel Beha til tv2.dk.

Men at han skulle gifte sig med Marian var ikke den eneste åbenbaring Mikkel fik, efter hans mor gik bort.

- At miste min mor betød også, at jeg gik fra udødelig til sårbar. Jeg blev mindet om, at døden venter forude for os alle. Der kom et andet alvorslag ind i mit liv. Ikke kun på den negative måde, også på den gode. At blive mindet om, at livet har en udløbsdato, og at vi ikke helt ved, hvornår den er, det er ikke kun skidt. Det får en til at sætte mere pris på livet. Og ja, det er jo så banalt, at det lyder, som om jeg læser op fra en Gajol-æske, men det er altså den følelse, man bliver ramt af, sagde han ærligt til tv2.dk

Mikkel Beha og Marian Midé, der er journalist, har været gift i over 25 år og har fået tre sønner sammen. Mikkel mener selv, at deres forhold er meget stærkt og bygger på gensidig tillid.

- Marian ved godt, at jeg flirter med andre, og det er okay, så længe det bliver ved det. I forholdet unge kvinder og gamle mænd - og det er snart mig - er jeg meget bevidst om ikke at blive den gamle gris, sagde han i et interview med magasinet Liv.

- Jeg har ikke nogen kunstner inde i mig. Men jeg har den sødeste familie i verden med tre velfungerende sønner, som alle er godt i vej. Når jeg kigger på dem, er det et livsværk, som jeg er stolt af. Dermed har Mikkel Beha Erichsen også sagt, at han har videregivet arven fra Troels Kløvedal til sine egne sønner.

- Far har lært mig, at man skal tage livet i egne hænder. Og huske at gøre sig umage og gøre det, man drømmer om. Det tænker jeg faktisk tit over, og det er ikke bare en floskel. Når jeg for eksempel har lavet et datingprogram på TV3, spørger jeg da mig selv: Var det dét, der var meningen? Nej, det var det nok ikke.

I 2015 har den eventyrlige sørejse har bragt Mikkel Beha Erichsen og sejlerfamilien til Caribien. Den rejse kan man komme med på i ”Kurs mod fjerne kyster”.

Sponsoreret indhold